Hvem skal rydde opp??


I dag er det farvel og adjø til over 100 år med industri historie i skien. Regjeringen har lovet at de skal bevilge penger til Skien på grunn av tapet avunion, noe som jeg ikke er helt sikker om jeg skal tro på.
Uansett er det et annet spørsmål i8 denne sammenhengen som jeg er meget spent på og det er , hvem skal rydde opp??
Tro meg Union har bidratt med mye de årene fabrikken har eksistert, men ikke bare på godt. Forurensing og helseskader har den også i stor grad bidratt til.
Tomten til union ligge vakkert til og det skal sikkert ikke ære vanskelig å få noe lagt der, men hvem skal rydde opp alle driten union legger igjen??
Håper noen ansvarlige politikere fra et av regjeringspartiene kan svare på dette.
Uansett en god ting opp i det hele er at det kanskje går an å bade i skiens elva igjen og i tillegg til å tøre å dukke hodet under vannet. Det turde i hvert fall aldri jeg de årene jeg bodde i Skien.

9 kommentarer

Mathias

01.03.2006 kl.21:18

Selv om det er besynderlig at fabrikken skal legges ned, så skal man jo ikke se så negativt på da man slipper denne forurensningen. Noen lyspunkter finnes det. Og tror du Bondevik II regjeringen hadde klart å redde bedriften? Muligens kunne den ikke reddes? Så, hvem skal rydde opp? Det må vel norske skog eller de som kjøper tomten. Det er visst planlagt leiligheter og kulturhus og slike ting på tomten, så noen vil nok rydde opp. Ikke vær redd for det, jeg tror ikke noen lar slike tomter som industritomten til Union stå å forfalle.

Mathias

01.03.2006 kl.21:20

Men en ting til, hvordan skulle regjeringen reddet Union? Har du noen forslag. Dersom regjeringen gikk inn å kjøpte hele greien hadde regjeringen fått kritikk av Høyre og Frp fo å sløse med skattepengene, så det er klart at å sitte med regjeringsmakt er ingen lett oppgave, og det har det aldri vært. Man ser jo hvordan SV sliter med sitt eget selvbilde.

Trond

01.03.2006 kl.21:22

Nope de hadde ikke klart å redde den, men de lovte ikke noe heller. ihvertfall ingen fra mitt parti. Bondevik 1 var glad når de med nød og neppe klarte å få videre drift der noen år til.Jeg tror ikke du vet hvor mye dtritt som ligger der. Jeg kritiserer ikke regjeringen, jeg ønsker bare at de skal ha et klart fokuys på problemet og stille krav fra dag en,.

Trond

01.03.2006 kl.21:23

Jeg vet ikke hvordan regjeringen skulle ha rdette bedriften, men det er heller ikke inntresant. Saken at de nærmest lovte at de skulle det istedenfor å si sannheten med gang.

Mathias

01.03.2006 kl.22:04

Mulig de lovet det, men det er ikke første gangen noen politiker lover noe og ikke klarer å holde det. Grunnen er at selv om de har en intensjon om å gjøre det er mange momenter som hindrer det, særlig det at politikere er generalister, ikke fagfolk. Selv om regjeringen hadde gjort som Bondevik, så hadde det vel bare holdt noen år til. Da er det kanskje bedre å legge ned bedriften nå, å få ny vikrsomhet på stedet nå, i stedet om 5 år, da er det kanskje vanskeligere. Jeg vet at du er fra Skien og kjenner området godt, men jeg har faktisk vært i området flere ganger. Jeg var der vel en eller to ganger for å spille tennisturnering på slutten av 80 tallet, nådde vel kvartfinalen den ene gangen, og jeg så den gangen hvor fourenset det var langs Porsgrunnselven eller hva den heter. Det har jo vært en mengde TV-reportager om problematikken i Porsgrunn m.h.t. forurensningen. På en annen side, så har Stoltenberg erfaring fra omstillinger av industristeder fra industri til annen virksomhet, så vi bør stole på at Jens ordner opp til slutt på en eller annen måte. Dette er ihværtfall ikke gjort på et to tre.

Trond

02.03.2006 kl.02:21

Jeg er fra Skien. Hadde hele min oppvekst og har familie der så jeg tror jeg kjenner området meget godt.Jeg trro ingen kunne ha holdt driften gående Mattihas, men hvorfor ikke sid et med en gang. Nå har Bare ap gitt lokalbefolkningen store forhåpninger for dermed bli skuffet til de grader.

Mathias

03.03.2006 kl.20:37

Velgerne har blitt skuffet før både av Høyre og av AP og av borgelige samlingsregjeringer, dette er ikke noe nytt. Dette er politikkens natur kort og greit. Derimot viser jo Stoltenberg vilje til nyskaping på tomten i samarbeid med bl.a. kommunen eller andre aktører, det er verdt å vente å se. Den nårværende regjeringen har sittet under et år, ikke et halvt år en gang.

Conad

03.03.2006 kl.22:29

Skulle noen "reddet" Union måtte det ha vært konkurransetilsynet - og der har hvem som sitter i regjering liten betydning. Tenker på det faktum at markedet skriker etter bokpapir, og Norske Skog har nå brukt mye penger på å gi dette markedet til sine konkurrenter fremfor å tjene penger på å selge Union med en klausul at de kun skulle produsere bokpapir. Her er det noe jeg ikke skjønner....Men, konkurransetilsynet har sett på saken uten å finne noe muffens.Uansett, de rød-grønne brukte sterke ord mot Bondevikregjeringa for at de ikke gjorde noe. De selv har ikke gjort stort annet enn å belønne Norske Skog ved å la dem ta med seg kraftavtalen. Dette er vel ikke annet enn ett svik mot dem som håpa på den aktive næringspolitikken de lova?Jeg for min del synes de gjør nok skade med å hive noen penger etter tilfeldige arbeidsledige, og er glad for at den aktive næringspolitikken deres er såpass passiv som den tross alt er. Det kunne vært mye værre. Selvom dørfabrikantene i Vest-Agder kanskje er av en annen oppfatning når konkurrenten kan bygge en ny fabrikk for statlige penger i Årdal...?Planøkonomi er den første tanken som slår meg når jeg hører dette - om det ikke er så ille så får man en følelse av at noen arbeidsledige er mer verdt enn andre. Hva skal staten subsidiere i Lyngdal når Nordic går konkurs? Se linken fra Fædrelandsvennen....

Mathias

04.03.2006 kl.14:46

Å kalle denne regjeringens politikk på noen område for planøkonomi er å skyte langt over mål. I planøkonomi hører jo 5 og 10 års planene hjemme, med en mye sterkere styring, ingen rom for privat næringsliv osv. Å kalle noe som helst denne regjeringen, eller andre demokratisk valgte regjeringer foretar seg for planøkonomi er totalt "bullshit". Å drive planlegging er ikke det samme som planøkonomi. I realiteten er det jo det politikerne gjør, de driver stort sett med planlegging uansett hvilken politisk farge.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits