Israels offensiv er en ren hevnaksjon


Jeg tenkte jeg skulle skrive et langt innlegg om situasjonen på Vestbredden og gaza pluss Israel stygge overgrep. Men jeg fant ut at Unge-Venstre sin siste pressemlding forteller alt det jeg føler om denne saken.

Unge Venstre mener Israels ”frigjøringsoffensiv” for å redde den kidnappede soldaten Gilad Shalit er en ren hevnaksjon mot det palestinske folk. – 1,4 millioner mennesker blir uskyldig straffet for en forbrytelse de ikke har begått når Israel går til angrep på palestinsk infrastruktur på Gaza-stripen og tyr til regelrette krigshandlinger for å løse en kidnappingssak, sier nestleder i Unge Venstre Audun Vindøy.

– Israel er i sin fulle rett til å jakte på Gilad Shalits kidnappere. Jeg håper de lykkes og at Gilad Shalit snart blir satt fri. Men når Israel går til angrep på strøm- og vannforsyningene i Gaza og ødelegger broer og annen infrastruktur, så går de til angrep på alle som bor på Gaza-stripen. Slike krigshandlinger for å frigjøre én kidnappet soldat, er en så voldsom overreaksjon at det ikke kan kalles for annet enn kollektiv avstraffelse, sier Vindøy.

Han mener at det kan virke som om Israel bevisst jobber under en målsetning om å lage et så stort helvete for Gazas 1,4 millioner innbyggere at det til slutt vil få kidnapperne til å gi opp.

– I beste fall er dette et tilfelle av å kaste granater inn i stua for å jage vekk fluene, i verste fall holder Israel 1,4 millioner mennesker som gisler i sin kamp for å få frigitt én enkelt soldat.

– Israel har en rett og plikt til å forsvare sine borgere mot forbrytere og terrorister, men når man i en kidnappingssak tyr til krigshandlinger som bombing av sivil infrastruktur og arrestasjoner av et annet lands lovlig valgte parlamentarikere og regjeringsmedlemmer, er dette et så åpenbart overtramp at Israel er i ferd med å miste all sympati. Israel skyter seg selv i foten med denne offensiven, og de eneste som kommer styrket ut av de siste dagers aksjoner er ekstremistene på begge sider som ikke ønsker fred.

I tillegg anbefaller jeg dere å lese libralist javist sitt innlegg om saken


I tillgeg kan dere lese disse avisartikklene
Israel:- Kan kidnappe halve den palestinske regjeringen

Redde palestinere på flukt fra israelske stridsvogner

Amerikanerne må gripe inn

Gaza tre døgn unna katastrofe

Støre: - Israel bruker grove maktmidler

I tillegg kan jeg anbefalle å lese en denne artikkelen. Den viser hvor reaksjonære, idiotiske og kunnskapsløse FRP er på utenrikspolitikk. Trodde du at SV var ute å kjøre så les den og få deg en god latter.


12 kommentarer

Arild Holta

02.07.2006 kl.00:12

Kollektiv avstraffelse er galt. Det er ulogisk. Israel skal altså ikke straffe mange for noe gjort av få. På samme sett som jeg ikke kan straffes for barnevernsovergrep Trond har deltatt i.Eksempel på kollektiv avstraffelse: Barn skal ikke straffes for foreldres - oftest ikke-beviste påståtte - feil og mangler gjennom at det såkalte barnevernet stjeler de fra foreldrene.Israel er landet med størst politisk og religiøs frihet i Midt-Østen. Måtte ikke terrorist-galninger få ødelegge det.

Trond

02.07.2006 kl.00:18

Du er en syk, idiotisk tulling som ikke eier skam i livet ditt. Jeg er så glad at jeg ikke er i slekt med deg.Håper du vet hva du beskyldet meg for din syke faen. Jeg er ikke under noen omstendighet skyldig i barnevernsovergep, det er kun i ditt syke hode slikt kan oppstå.Israel er en stat som brytter internasjonale menneskerettigheter og gjør grove overtramp. Det at de er et demokrati gjør ikke disse handlingende noe mindre alvorlige.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.00:26

Her støtter jeg Trond, en relativt injurierende påstand fra denne Arild Holta..

Knut Stian Olsen

02.07.2006 kl.00:36

Jeg kan bare støtte meg til Tronds kritikk av den godeste Holta her...Holta er en tulling...

Arild Holta

02.07.2006 kl.00:46

Hodet mitt er gransket av flere psykologer. Vi vant over det såkalte barnevernet ved hjelp av disse psykologene.Israel gjør feil og står ikke for en politikk jeg tror på.Nabolandene gjør mange flere feil og står enda mindre for en politikk jeg tror på.Som disse bryter også Norge menneskerettighetene. F.eks i barnevernsaker. "Vi" (burde vel skrive "dere") ble jo dømt i Adele-saken. Uten at det endret noe. Tvert i mot har terskelen for å overfalle hjem gått ned.Dette etter at forskningen viste at barnevernet gjorde ondt verre. Det er også etter at alle skandalene fra barnehjem er avslørt. Videre er det lenge etter verdens største barneflytting. Flyttingen av barn fra Finland til Sverige siste verdenskrig. Disse barna gikk det ikke så godt med.Dette strider imidlertid mot livsløgnene dine. Derfor vil du fortsett støtte menneskerettighetsbruddene mot familiene.Når du kritiserer Israels feil, kaster du stein i glasshus.

Trond

02.07.2006 kl.01:14

Hva situasjonen for fisnke barn under krigen elleer tysker barn etter den krigen har ingenting med denen debatten å gjøre.Jeg kaster ikke stein når jeg sitter i glasshus. Du er bare en fanatisk ensporet mann som ikke klarer elelr er villig til engang å forsøke å forstå andre.Livløgner?? hva vet du om det. Du vet ingenting om meg, du kjenner meg ikke, dui vet ikke hva jeg har opplevd eller sett, du tolker bare min perosnlighet gjennom din snevre forståelse.Men fgjerne fortsett. du er i ferd med å drite deg mer og mer ut at til slutt er det ingen som gidder å lytte til deg.Husk en ting: Du har ingen autoritet på noe som helst område. det har du bevuist for lengst. Så uannsett hva slag injurerende og persontrakkasernde og løgnfulle utsagn du komemr med ovenfor meg faller de som støv på baken.

Arild Holta

02.07.2006 kl.03:12

Mer om den finske forflytningen av barn.Siv Westerberg har en grad i juss (jur.kand.) og en i medisin (med.lic.) og driver advokatpraksis i Göteborg. Følgende skriver hun om:Grunnet frykt for krigen ble 70000 (sytti tusen!) finske barn flyttet til svenske familier. Hvordan det er å bo i fosterfamilier er altså utprøvet. Det funket dårlig. Såkalt barnevern driter i det.Les om det i Siv Westerberg sin artikkel.http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?t=286Presentasjon av Siv Westerberg finner dere her:http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?t=568Siv Westerberg har brakt en rekke saker - de fleste av dem barnevernssaker eller barnevernsrelaterte saker - inn for Den Europeiske Menneskerettighetsdomstol i Strasbourg. Hun har hittil fått 9 saker inn for Domstolen og har vunnet frem i 7 av dem.Nå forstår du kan hende hva situasjonen for de finske barna har i en debatt om menneskerettigheter å gjøre.I Norden kritiserer vi Israel og andre for brudd på menneskerettighetene. De nordiske land bryter imidlertid menneskerettigheten i barnevernsaker og blir dømt for det. Gang på gang.Ærlig talt, Trond, brudd på såkalte menneskerettigheter er ikke noe å forsvare. Selv om denne type brudd er "in" i Norden.

Trond

02.07.2006 kl.03:23

Jo, men Arild Holta da. Les først det innlegget jeg skrev her . Denen tråden handler om israel og deres overgrep på vestbrdeden. Du trenger ikke å dra dine kjepphester inn i hevr eneste debatt som foregår her. Jeg er full klar over historien med Finske barn osv,men det har ingenting i denne debatten å gjøre. Hver gang man diskuterer menenskerettigfheter er det ikke snakk om at du bare skal slenge alle dine kjernesaker eneste en.

Arild Holta

02.07.2006 kl.12:39

Tar dette som et lite hint om at min avslørelse av dobbelmoralen skulle vert sensurert (selvsensur?).(Jeg elsker å avsløre sensurtrangen Venstre-folk overbeviser seg om at de ikke har.)

Trond

02.07.2006 kl.14:15

Jeg kommer ikke til å sensurere deg. der i mot lar jeg dine innjurende dumheter være her så folk kan se hvilke lavstådne idiot du egentlig er.

Adolph

04.07.2006 kl.02:29

Hvorfor tror UV at denne aksjonen har noe med dette soldatkreket å gjøre? Hvorfor tror UV at dette soldatkreket er kidnappet? Hvorfor overser UV (og Trond) at Mossad har nok agenter og false flag organisasjoner i Palestina til å kunne "kidnappe" en av sine egne soldater for å rettferdiggjøre et ørlite Holocaust? Har vi glemt Ring Worm? Ser Vi ikke hvor langt ekstremister er villige til å gå? Hvis kreket har vært i palestinske hender hadde han vært avlivet og dumpet for lenge siden. Glem dem, se på fanatikerene, ekstremistene, se på israel. De har ham, de har hatt ham hele tiden, han har aldri vært kidnappet, men han vil sansynligvis bli avlivet. Get A Grip.

Trond

04.07.2006 kl.12:48

Denne solfdaten er vel unskyldningen Israel bruker for angrepet og ta med ro det vet både vi og de fleste politiske kommenatere.Hovedsaken i vår kritikk er de enorme angrepene som skjer på sivile og ødeleggelsen av infrastruktur i de i Palestina. Hbvorfor er du så sint?? det eneste vi forsøker er å gjøre noe med situasjonen??Selvfølgelig dete r mange andre grunner ute å går her pluss skittent spill, men det har egentlig lite emd saken å gjøre.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits