Hva er du

Dagbladet skriver i dag:

-  Det blir hyklersk når Børge Brende og Høyre gir pisk til papirfabrikken Union for bare å tenke profitt. Den borgerlige regjeringen har ført en markedsøkonomisk industripolitikk og har lagt opp til dette, mener Frank Aarebrot, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/08/01/438881.html

Burde ikke du snart velge hva du vil være Aarebrot, politikker eller valgforsker. At du er medlem og stemmer arbeiderpartiet er i seg selv greit nok, men når du bruker din proffesortittel og din rolle som valgforsker til å drive en kampamsje mot dagens regjering er det noe som ikke er riktig. Skulle ha likt å sett hva reaksjonen hadde blitt Hylland Eriksen hadde holdt på samme måten.

5 kommentarer

Knut Stian Olsen

01.08.2005 kl.16:50

Det er svært uheldig når en så profilert valgforsker som Aarebrot bruker sin stilling til å fremme et alternativ fremfor et annet. Det burde han ha holdt seg for god til

Maria

01.08.2005 kl.17:28

Han setter ikke sin integritet som valgforsker i tvil av å uttale ting som dette. Jeg har hørt mye på Aarebrot, og har aldri oppfattet at hans politiske ståsted har blitt blandet inn i den objektive forelesningsmåten, selv om man dog kan tenke slik ettersom man vet at Aarebrot er AP-mann. (Uttalelser som dette burde vel forøvrig heller ikke være det helt store problemet når det han sier er sant..Dere graver deres egen grav.)

Trond

02.08.2005 kl.16:41

Så det er greit at han missbruker sin stilling fordi du mener at han har rett. La meg gjøre en ting klar, denne bloggen er ikke skrevet på vegne av noe parti, men på vegne av meg selv.
Under forigge valgkamp var han til og med rådgiver for Ap sin ungdomskandidat i Hordaland, ser du ikke det som trovedighetsproble. Jeg syntes personlig fyren kjommer med mye fiornuftig har hatt litt å gjøre med han i sammenheng med Europabevegelsen her i Bergen. Men det gjør ikke at han ikke kan kritiseres.
Helge Seip var venstremann og valgforsker i en del år, men han missbrukte aldri stillingen sin slik Aarebrot gjør.

Maria

03.08.2005 kl.13:38

Nei, for jeg mener ikke at han misbruker sin stilling i det hele tatt. For det om han har er valgforsker, bør han ikke settes munnkurv på og nektes å uttale sine personlige meninger. Det blir for sneversynt! En må også huske på at ALLE har meninger som aller oftest skinner gjennom i både jobb og hjem. Jeg vet ikke om et eneste mennesker som ikke er slik.

Trond

03.08.2005 kl.15:18

Det er helt greit. Men når man skal være valgforsker skal man også forsøke å være noe nøytral. Nå brukes han tittelen sin for å begrunne sin politiske meninge.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits