Knut Hareide missforstår

Til avisen Norge i dag sier nest leder i KRF dette: Jeg tar sterkt avstand fra forslaget fra SV om å endre reglene slik at frivillige organisasjoner som jobber i en del av Israel i praksis skal miste betydelige gaveinntekter.

Hareide er en fin fyr, men jeg tror hanm her har missfortått poenget. Det er ikke snakk om å nekte folk retten til å jobbe for Israel, emn hindre at pengestøtte går til å oppretteholde ulovlige bosettninger på vestbredden.

Norske kristne samler inn over 40 millioner kroner i år for å finne jøder og sende dem til Israel, i mange tilfeller til de ulovlige bosettingene.
Er det dette Hareide vil??
Jeg foreslår at Hareide ser på SV sitt forslag en gang til, for selv om partiet kommer med mye dumt må man ikke la gammelt sinne hindre å se det som er positivt.

18 kommentarer

Peter Walseth

02.08.2006 kl.10:10

Trond. Dette forslaget brygger på missforståelser, tror jeg..Organisasjonene som blir rammet av dette forslaget vil være:Hjelp Jødene Hjem, en organisasjon som hjelper jøder som er kommet fra fattige land, hovedsakelig Russland, økonomisk. Jobber ikke med bosetninger.IKAJ jobber ikke med å sende folk til bosetninger.Den Norske Israelsmisjon er nevnt. De driver hjelpearbeid, bistand o.l. De arbeider ikke i noen av de okkuperte områdene.

Martin

02.08.2006 kl.13:38

TIl Trond: Det Peter Walseth sa

- O.

02.08.2006 kl.18:09

Den eneste fornuftige måten å løse dette på er å fjerne det latterlige gavefradraget, sammen med fagforeningsfradraget og en hel del andre fradrag. Mindre byråkrati, og slutt på at staten sponser gaver og fagforeningskontingent. Gi av ditt gode hjerte og vær med i foreninger fordi du har lyst, men betal for det selv.

Peter Walseth

02.08.2006 kl.20:51

Hvor var Gud fra, sa du?! Malta?

Trond

02.08.2006 kl.22:18

Mener dere da at Aftenposten lyver?? isåfall hvorfor ytrer ikke noen av de nevnte organisasjoner seg imot det som har kommet frem??

Peter Walseth

02.08.2006 kl.22:38

Har gjort det i Vårt Land(leserbrev) i dag. Kommer ikke på nett tror jeg. Men jeg leste det i hvertfall!Ååå Michael Mifsud ÅÅÅÅÅ

Trond

02.08.2006 kl.23:54

Så du benekter altså at pengende har gått til å bosette menensker i de ulovelige bosettningende på Gaza og vetsbredden??

Martin

03.08.2006 kl.12:22

Til Trond: Poenget er vel ikke hvor noen av pengene har gått, men hva organisasjonene står for. Noen av de pengene som skal gies i bistand o.l vil alltid havne på feile veier.Kanskje organisasjonene kan stille strengere krav til hvor pengene havner og være mer aktive i en slik situasjon, men det betyr ikke at de reelt sett støtter okkupasjon. Greit nok at noen medlemmer av IKAJ støtter bosettingene, men det vil ikke si at dette er en del av IKAJS politikk. Det blir det samme som å si at FrP er et rasistisk parti fordi mange rasister stemmer FrP.

Trond

03.08.2006 kl.15:20

IKAJ støtter ulovelige bosettninger, neo som strider mot ineernasjonale regler. Syntes du dette er greit. hva hadde du sagt hvis partier i Norge støttet Iran aktiv med penger som så de kunne innvandere Israel, hadde du syntes det var greit??

Peter Walseth

03.08.2006 kl.15:44

Nei. Jeg er ikke enig i det. Men SV støtter jo både Fidel og Chavez. Er det greit? Nei! Skal vi forby organisasjoner som ikke er enigie med oss? Nei. SV får jo fortsatt nyte godt av ordningen.Jeg er særdeles overrasket over at du, som liberalist vil sdrive med en slik form for sensur! Det hører hjemme under et kommunisitsk regime.Eneste alternativ er å forby hele ordningen. Enten det, eller så må vi tåle at organisasjoner mener anderledes enn oss..Støtter fosåvidt ikke særlig mye av det IKAJ mener eller gjør..

Trond

03.08.2006 kl.16:06

Hva Sv gjør for stå for SV sin regning og ikke meg. Jge har aldri tenkt å verken melde meg inn eller stemme partiet. Såvidt jeg ahrsett er det ikke snakk om å nekte folk elelr organisasjoner å støtte Israel, men hindre støtte til ulovelige bosettninger. Eller rettere sagt krigsforbrytelser.

Peter Walseth

03.08.2006 kl.16:17

Jada, jeg vet det! Og vi er HELT enige i synet på bosetningene!!Problemet er bare at det ikke er ulovelig å støtte saken med penger, så lenge man gjør det på en snedig måte.Å støtte en familie med penger, f.eks. er jo lov..Jeg ser ingen praktisk måte å løse dette på..Gjør du?Hva syns du om Mifsud i går?

Trond

03.08.2006 kl.16:28

Fint da er vi enig om dette. jeg ser en ganske enkelt løsning opå dette det er å stille krav til støtte og skattefradrag. Dette gjør man med alle andre Har ikke sett Mifsud, emn hvis du har en link skal jeg sjekke det ut.

Martin

03.08.2006 kl.16:59

Til Trond: Det kommer jo an på hva pengene går til. Det er klart at om man bruker penger på å hjelpe Iranere som er trakkasert i andre land til en bedre fremtid i Iran, så ja, da vil jeg selvsagt støtte det.Hadde det derimot vært organisasjonens mål å sende penger til terroristorganisasjoner er det en annen sak. Står det på IKAJs nettsider noe som helst om at de støtter de ulovlige bosettningene, og/eller at pengene går til disse?

Trond

03.08.2006 kl.17:07

Nåe r detbeist at pengende går ditt. Å hjelpe jøder til en bedre fremtid er en ting, emn å bosette dem på okkuperte områder er en annen en.

Peter Walseth

03.08.2006 kl.19:33

Men Trond. Dette er jo fryktelig naivt! Det gies ikke penger direkte til bosettinger. Men det gis penger til familier, som så selv disponerer pengene(de er jo deres) og som så flytter til bosettingene.Det andre problemet er å stille strenge krav til meninger. Det er jo det du gjør. Skal en organisasjon som jobber for et "fritt" Irak og som støtter de Irakiske terroristene få støtte?Palestinakomiteen bør i hvertfall ikke få støtte!Det du sier er i realiteten. Alle har lov til å mene det de vil, mens de som mener noe som ikke er politisk korrekt, de får mindre goder, mindre støtte, og gavene de får skal det ikke være skattefritak for.Dessuten er det ikke ulovelig å gi penger til støtte for en bosetning. Hverken ved norsk lov eller folkerettslig. Det er viktig. Regelverket må være ifht Norsk lov. Internasjonale konvesjoner som Norge har rattifisert, er inkorporert i norsk lov, og står over loven. Dette er og blir en form for meningsdiktatur.

Trond

04.08.2006 kl.12:15

Kan ikke forstå hva some r problemet her. har du vært med i påolitikken noen år vet du det faktum at det blir stiult krav til økonomisk støtte. Hva er så naivt med at de samme kravene stilles her??Bosettninger å okkuperte områder er forbudt i forhold til genev konvensjonene. Soist gang jeg ble orientert hadde Israel skrvd under på disse.

Victoria

05.08.2006 kl.13:03

Dette har ikke noe med saken å gjøre, bare nevner at jeg ler meg i filler når min lille sønn på 6 år holder en ballong og sier (med Eia-Hareide-stemme): "Åhhh! Eg flyr! Å, det e så tungt!" Veldig moro :-)

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits