Hva vil FR.P samarbeide om ??


Høyre åpner nå for regjeringssamarbeid med FR.P, noe som ikke kommer som en stor overraskelse. Siv Jensen ønsker dette velkommen og håper på en bred borgelig allianse ved valget om fire år. Selvfølgelig understreker hun at det er langt dit og så langt er jeg faktisk enig med henne. Men er det ikke på tide at FR.P slutter å gjenta seg selv og forteller hva de egentlig ønsker å samarbeide om.


- Hva slag miljøpolitikk ønsker de skal føres. Her er ikke bare Venstre og FR.P milevis fra hverandre, men Fr.p anerkjenner ikke engang at miljøproblemene eksisterer.

- Hva Slags innvandringspolitikk skal føres?? Her har de hamret løs på alle regjeringer som har eksistert, i tillegg til at Hagen nærmest har beskyldt Bondevik for å være mediansvarlig for voldtekt av norske kvinner.
- Hva slags politikk på lokalt selvstyre ønsker de at en slik regjering kjøre?? Her har FR.P vist seg som et    parti som elsker å overstyre kommunene til stadighet.

- Hva slags bistandspolitikk ønsker de at en slik regjering skal føre?? Denne trenger vel ikke nærmere utdypning.


I tillegg må det være lov å spørre seg hvordan man kan stole på partiet. Nå har de allerede trukket seg fra en samarbeidsavtalen i Bergen fordi de plutselig ikke fikk viljen sin.
Fr.p må gjerne argumentere med at de er størst derfor har de rett, men størrelse forplikter ikke andre partier som står milevis fra dem å logre med halen.

14 kommentarer

Akbar

01.12.2005 kl.23:31

Frp er en konkret fare. Med litt uheldige omstendigheter vil de være i stand til å slakte oljeformuen. Populismen er grenseløs og farlig.

Erlend Sand

02.12.2005 kl.03:31

Det heter ikke Fr.p.Det heter Fremmedfrykt partiet.Så det så :-)

Conad

02.12.2005 kl.08:37

FrP kjenner Venstres standpunkter i alle disse sakene - likevel vil de forhandle om regjeringssamardbeid.Jeg mener at det ville vært klokt å gå i forhandlinger med FrP - men selvfølgelig ha som siktemål en avtale Venstre kan forsvare fullt og helt. Innlysende nok vil disse forhandlingene tryne fordi for å få ett resultat som Venstre kan forsvare må FrP fire milevis på veldig mange av sine viktigste saker.Men, man oppnår at det blir enklere å selge det faktum at avstanden Venstre / FrP er altfor stor - og å forsvare at man muligens heller vil ha en AP regjering enn en FrP-dominert regjering etter '09.

Martin

02.12.2005 kl.11:39

Alvorlig talt. Fremmed frykt? Man trenger ikke å frykte andre raser eller kulturer bare fordi man vil leve i et samfunn der den store majoriteten er ens egne landsmenn og der størsteparten av kulturen er norsk. Det er bare en mening som mange har- og å hevde at slike synspunkter skal være rasistisk i ethvert tilfelle- ja da er man ihvertfall ikke mer dømmende enn den vanlige FRPer. Respekter FRPs syn. Det gjør jeg. Men jeg respekterer også RVs syn. Det finnes intelligente folk i alle leire og folk må få ha sine meninger. Når det gjelder samarbeid mellom Venstre og FRP burde dere vurdere det hvis dere vil ha en borgerlig samarbeidsregjering neste gang. Men isåfall må jo dere gi opp en del hjertesaker. Og jeg vil ikke tro at det er så lett. Man vil jo holde seg tro mot sitt parti og sine prinsipper- spesielt i Venstre har jeg inntrykk av.Noe som jeg generelt sett ser på som en styrke men som også kan være en svakhet hvis man tenker slik hele tiden.

Martin

02.12.2005 kl.11:40

Rettelse: jeg mente selvfølgelig å skrive "da er man ihvertfall ikke mindre dømmende enn den valige FRPer"

Trond

02.12.2005 kl.17:57

Det er ikke nsakk om å gi opp nooen hjertesaker. Men hele grunnlaget partiet står på. Men kanskje du heller burde ta for deg programmene å se om det eksisterer et grunnlagg. Fordi begge begge partiene kaller seg brogelige har de ingen forplitelser ovenfor hverandre.

Knut Stian Olsen

03.12.2005 kl.03:37

Jeg må si at jeg nok er litt enig med Martin og Conad...Som tidligere Frp'er, men nå Venstremedlem spå vet jeg at avstanden er stor, men ikke større enn at det i det minste går ann å sette seg ved forhandlingsbordet å se hvor langt man kommer.Går det ikke så går det ikke, men da har man da i hvert fall prøvd. Man taper ingen ting på å forsøke Trond, det må da du også væe enig i???

Knut Stian Olsen

03.12.2005 kl.03:38

Man kommer i hvertfall ingen vei med kun pessimisme...

Trond

03.12.2005 kl.14:38

Vi kan gjerne snakke sammen med FRP. Det som var meningen med mitt innlegg var at jeg savner noen konkrete forslag fra FRP på hvordan de har tenkt å løse disse flokene. Foreløpig har vi ikke hørt noe annet en sutring og klaging fordi de mener at vi ikke gir dem den respekten de fortjener.Skal jeg være ærlig syntes jeg FRP er et gigantisk drittparti, som jeg syntes det er en skam for Norge at de er så store.Jeg ser heller en ren AP regjering enn et sammerbeid med FRP:

Martin

03.12.2005 kl.15:19

Jeg kunne ikke vært mer uenig. Jeg synes de har mye bra og synes heller det er skammelig at det er så mange som stemmer SV f.eks. Men men..Let us agree to disagree

Trond

03.12.2005 kl.15:54

Ja absolutt. Martin tar jeg feil eller siterer du den fantastiske gruppen Magnetic Fields??

Martin

03.12.2005 kl.20:15

Vettuka.Det har jeg faktisk ikke peiling på.hehe. Men siden du nevner dem skal jeg prøve å laste dem ned å høre hva det er for noe. Men kunne du forklart meg i detaljer forskjellen på skattepolitikken til Venstre og FRP?Og skulle ikke du skrive en artikkel om Integrering?

Conad

03.12.2005 kl.21:34

Trond, jeg er helt enig med deg i din beskrivelse av FrP - men slik jeg ser det vinner FrP mye på å bli "urettferdig behandla". Sytinga til FrP er dermed temmelig godt betalt.Jeg tror det er bare en måte å stoppe dette på - fjern "urettferdigheten" ovenfor FrP, inviter dem inn i varmen til forhandlinger, og når forhandlingene strander fordi avstanden er for stor har man fjernet FrP's mulighet til å klage over at "de andre oppfører seg arrogant" osv.For, jeg er ikke ett sekund i tvil om at disse forhandlingene vil strande....

Trond

04.12.2005 kl.16:44

Til Martin. Jo dtee r mmye jeg skulle ha skrevet, men beklager så har jeg ikke hatt tyid. Er arbeidsledig for tiden uten en eneste rettighet så mye tid går tilk med å desperat skaffe meg en jobb. Men jeg skal komme tilkbake til det. Tui Condra: Jo vi kan gjerne snakke. Derfor legger jeg ut disse utfordringende med tanke på å få noen til FRP til å komme emd noe konkrettt. Per i dag har de ikke kommet med noe som helst.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits