Tror det skyldes pakistansk navn

Norge skriker etter sivilingeniører. Samtidig har sivilingeniøren Sheraz Akhtar (31) søkt på over 250 jobber, og fått avslag på alle.

Det snakkes så høyt om inntegrering og hvordan ikke fremedkulturelle neketer å inntegrere seg. Hvor er alle disse menneskene når tilfeller som dette dukker opp. Jeg har møtt flere som spøker med at vi har de best utdannede vaskehjelper i verden. Det verste er at det er sant.
I Usa spør de etter hva du kan, kanskje et poeng i den norske debatten også??

9 kommentarer

Genese

02.02.2007 kl.20:20

Det er gjort forsøk med dette: ingen napp med utenlandsk navn. Skiftes navnet til et som klinger mer norskt, innkalles man til intervju.Og en del som har lurt seg til intervju på denne måte har også fått jobb. Uten at de får vist seg fram, er det jo håpløst.Trist at det skal være slik

Mathias

02.02.2007 kl.21:27

Det er ikke nok å ha pakistansk navn, det holder å ikke ha typisk norsk navn. Det holder å hete Reither og Mathias til fornavn, de tror vel jeg er etterkommer etter en tysk soldat eller noe slikt. Jeg har søkt rundt 500-1000 jobber, og bare fått noen få. En i Nord-Norge som var for langt vekk, ja jeg jobbet der en stund, og som vakt på et museum. Hvordan kan de se på søknaden at jeg ikke egner meg?

Mathias

02.02.2007 kl.21:34

Faktisk har vi en altfor stor del arbeidsledige akademikere. Det finnes tusenvis, selvom de siste to årene har blitt litt færre, pga. av gode konjunkturer. Men allikevel er det for mange med mye kompetasne, med Cand. Mag. graden, med hovedfag og doktorgrad, uten jobb. Utdanningspolitikken de siste par tiårene har vært feilslått, både under borgelige styrer og ap styrer. Det har blitt snakket på Stortingets talerstoler i årevis om at "vi må satse på utdanning", men det hjelper ikke når det ikke finnes jobber for alle de humanistene og samfunnsviterne som er blitt utdannet de to siste tiårene. Hadde man tenkt litt for ti år siden, og stimulert ungdom til å ta yrkesutdanninger som rørlegger, snekker, tømrere, elektrikkere osv. Da hadde man sluppet mange "kjedelige situasjoner" for mange. I stedet har det skjedd en overproduksjon av akademikere. Dette er et problem ikke bare blant innvandrere, men også blant nordmenn.

Trond

03.02.2007 kl.00:50

Genese: Enda mer synd er det at folk må gi opp sin idenditet eller lyve for å få jobb. Matihas: At de var så fælt viste jeg ike, men verden er ofte brutal. Når det gjelder utdanninspolitikken så har det lite med denne saken å gjøre. I dette tilfelle som mange andre var det alleredemange ledige jobber. Ingienører er det et stort behov for, allikevel rammes folk av diskriminering poå grunn av etesitet.

Mathias

03.02.2007 kl.02:46

Jo du har et poeng. Pr. idag er det 1292 stillingsannonser for ingeniørjobber på finn.no. Det sier jo litt når denne pakstaneren ikke får jobb. Men det er ikke nok å ha muslimsk navn, det holder med tysk-germansk navn som meg. Det sier jo en del. Jeg har vurder å skifte navn til Andersen som min oldefar hadde som andre etternavn. Men det blir jo mye stress å forandre alle papierer.

Trond

03.02.2007 kl.10:34

Det e rikke så vanskelig å skifte navn egentlig. Jeg het jio egentlig ikke Wathne når jeg ble døpt. Det hentet jeg inn når min mor døde og jeg var 25. Men uannsett er det latterlig når man må endre sin identitet for å få en jobb.

Mathias

03.02.2007 kl.13:25

Ja. Jeg kjenner en kurder som het Ali, og han skiftet navn til Frank Fjellheim, og han fikk jobb i Nordsjøen. Uten dette, hadde han jo aldri blitt innkalt til intervju.

08.02.2007 kl.16:41

Du virker som du liker å skrive om USA. Hvorfor? Finnes ikke et land i verden som består av mer arrogant og tilbakestående mennesker. Jeg syns ikke det finnes noe som helst beundringsverdig med det landet, og jeg skjønner ikke hvorfor nordmenn fremdeles synes at alt amerikansk er kult.???!??!

Trond

08.02.2007 kl.16:56

Jeg skriver da ikke mer om Usa en andre land. Men det er en del ting jg liker med Usa og en del ting jeg ikke liker med Usa. Dette gjelder ogsp en del andre land innkldert mitt egent. Men jeg deler ikke det synet enkelte på venstre siden har at Usa har skylden i alt vondt og vanskelig her i verden.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits