I gamle tider

I gamle tider

Fant denne gamle klasikkeren som jeg har lyst til å glede dere med. Dette er en unge venstre løpeseddel fra det radikale 70 tallet.
Enkelte på venstesdien vil vel lese mye mmoror ut av dette, især når det gjelder vårt forhold til Høyre, emn det tar jeg med knusende ro. Især når man tenker hvor de selv sto på den tiden.

5 kommentarer

Mathias

02.03.2006 kl.22:42

Der ser du, Venstre har løpt fra sine idealer fra 70-tallet. Det er ikke mye vilje til samarbeid med Høyre å spore i denne løpeseddelen. Så Venstre er velkommen til et tettere samarbeid med Arbeiderpartiet i årene som kommer på en eller annen måte. Det siste får nå bli opp til de sentrale poltikerne. Problemet er at Sponheim lider av en slags forbi for Ap, som ikke helt stemmer med Venstres program. Leser man Venstres og APs program, så ser man igjen mye av det samme. Grunnen må vel være at ideologienes fornavn i AP og Venstre er det samme; "sosial", mens etternavnet er forskjellig; "demokrat" og "liberal". Men når dere blir kvitt Sponheim, blir det nok en forandring.

Trond

03.03.2006 kl.02:17

Overhodet ikke, emn tidene var anderledes da enn de er nå.Avstanden til arbeiderpartiet har dere faktisk dere selv å takke for Mattihas.

Atle Hagtun

03.03.2006 kl.12:11

1. Du skiller ikke mellom UV (løpeseddelen) og V, som hadde ulike roller og formuleringer på 70-tallet (også). 2. V har ikke løpt fra noen idealer, men samfunnet ha endret seg ganske betydelig siden 70-tallet, for å si det mildt. De mest konservative i dag, som tviholder på 70-tallets syn og løsninger, finner vi i Sp, SV, deler av LO og "venstresiden" i Ap. Jeg er glad Venstre er kommet seg ut av denne alliansen (som jeg var aktiv med på å snakke for på 70-tallet - "rød-grønn allianse" var mantra for oss i UV engang). 3. Sponheim har ingen "fobi" mot Ap, men har en realistisk og riktig analyse av behovet for alternativ makt. Du har rett i at det er mange treffpunkter mellom Ap og V på saker, men det er også store ulikheter. Eks miljøpolitikk, synet på småbedriftene, men vel så nye handler det om partikultur, demokratiforståelse, makt. Venstres landsmøte har stått helt bak Sponheim i synet på regjeringssamarbeid, så det er helt feil å tro at det har med han som person å gjøre.Faren for V i samarbeid med Ap er - som SVs i dag - å bli kvalt i omfavnelsen.4. Idag er de "moderne" (liberale) kreftene i Ap på defensiven under sterkt press fra den til dels reaksjonære venstresida. Et sterkere sosiallibealt parti er nødvendig for å peke på ut en bedre utvikling for Norge enn Lundteigen og andre 70-tallskameraters syn. Et grunnleggende positivt syn på globalisering og markedsøkonomi er nødvendig for å sikre verdiskaping og velferd i en ny tid, med helt andre krav enn for 20 og 30 år siden. Dagens regjering er bakstreversk i forhold til den som gikk av. Høyre er i dag mer radikalt enn Ap.

Mina

05.03.2006 kl.15:13

Hehehe, så søtt! Og så fin farge:)At UV var så voldsomt i mot Høyre er jo litt morsomt, men jeg har ikke tenk å kaste steiner i glasshus. Tviler på at SUerne på 70-tallet kunne tenke seg å samarbeide mye med SP og AP...Uansett, jeg og en kamerat i Unge Venstre grubla på hva som ville skje med SV og Venstre i regjering sammen. Vi fant ut at det i det minste ville blitt knakandes god miljøpolitikk!

Trond

05.03.2006 kl.16:42

Ja der kan jeg være enig med deg i. Rettere sagt da hadde du ihvertfall fått to partier som bryr seg om miljøpolitikk sammen. Mne det står nok på uendelig mange andre spørsmål.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits