Brakvalg for Sosialliberal Liste i Tromsø

Fant denne meldingen på venstre sitt forum, men syntes den var så god at jeg velger å dele den med dere alle sammen.

Nyoppstartede Sosialliberal Liste ved Universitetet i Tromsø gjorde et brakvalg ved valget til studentstyret. De fikk 22,1% og 2 av 8 mandater til studentstyret. De ble også borgerlig valgseier, da Moderat Liste fikk 24,9%, 2 mandater, Sosialistisk Studentlag 35,8% og 3 mandater. Den politisk nøytrale lista Bogogo fikk 9,2% og et mandat.
- Ingen hadde trodd at vi skulle gjøre det så bra. Vi hadde håpet å kanskje få inn et mandat. Grunnen til at vi gjorde det så bra var at vi valgte å legge hovedfokuset på 3 veldige gode liberale saker. Mer rettferdig handel, et grønt universitet og Prix ikke Mix på campus, sier 1. kandidat Morten Weea.

For første gang er det blitt borgerlig seier på det tradisjonelle røde universitetet i Tromsø. Sosialliberal Liste har utvilsomt vært en viktig faktor for dette. Leder i Tromsø Venstre, Jonas Eilertsen, mener dette er viktig for Venstre som parti. – Dette viser hvor stort potensial Venstre har, spesielt blant mennesker med akademisk bakgrunn. Venstre er et moderne parti med gode løsninger som er realistiske og tilpasset den verden vi lever i.

Morten Weea regner med å ta plass i AU på universitetet, selv om ingenting er avgjort. – Det kan bli en spennende oppgave for meg og for de andre liberale studentene. Det viktigste er likevel at vi har fått mandat fra velgerne til å gjør Tromsø til et mer liberalt universitet, avslutter Weea

4 kommentarer

Meningspolitiet

04.04.2006 kl.10:07

Oppsiktsvekkende. Det burde vel la seg gjøre å få til lignende ved andre universiteter. Venstre og sosialliberalisme står jo sterkt i de lag av befolkningen som går på universitetet.

Trond

04.04.2006 kl.15:31

Tro meg det kommer til å bli gjort.

Meningspolitiet

04.04.2006 kl.16:17

Ikke for det, jeg skal selvfølgelig gjerne motarbeide en slik liste ved UiO.

Trond

04.04.2006 kl.19:59

Du kan jo prøve

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits