Litt for sen 1 mai tale

Litt for sen 1 mai tale

Vel sent men godt, her er den.
1 mai er den dagen neisiden aldri sa skulle komme. Argumentet under EU kampen i 94 var jo som kjent at EU var en vesteuropeisk rikmannsklubb der kun de vestlige land hadde mulighet til å bli medlem. Nå 10 år etter viser det seg at de tok fullstendig feil. 10 nye land inkludert flere tidligere kommunistdiktaturer har nå kommet med i den europeiske union i ledd av den endelige samlingen av Europa. Med medlemskapet i EU for de ikke bare muligheten til å bli med å skape Europas fremtid med dem får også hjelp til å bygge opp landene sine etter årevis med kommunistisk diktatur. Man kan rettere sagt kalle EU for det største solidaritetsprosjektet i europeisk eller for å ikke si verdenshistorien. Men det ser ikke ut til å stoppe med det. Snart er det klart Romania, Bulgaria og forhåpentligvis Kroatia som medlemmer. I tillegg ryktes det at Albania også skal få medlemskap. Sistnevnte land er meget inntresant med tanke på at for mindre en ti år siden var dette landet innblandet i den mest blodige og brutale krigen i Europa siden den andre verdenskrig. Og det kommer ikke til å stoppe der.
Jeg ønsker de nye medlemslandene hjertelig velkommen inn i det europeiske samarbeidet. Vi gir dere våre varmeste ønsker for fremtiden og håper at vi Norge også en gang i fremtiden kan sitte rundt bordet sammen med dere å skape den europeiske fremtid sammen med dere.

5 kommentarer

Meningspolitiet

02.05.2006 kl.20:17

Interessant nok er det bare på ja-siden noen tror at "Argumentet under EU kampen i 94 var jo som kjent at EU var en vesteuropeisk rikmannsklubb". Det er et "argument" som jeg utelukkende har sett ja-siden bruke som stråmann, i sine forsøk på å framstille nei-sida som dummere enn de er. Hvor holdt du 1. maitale, forresten? Og hvorfor holder sosialliberalere tale på 1. mai?

Knut Stian Olsen

03.05.2006 kl.00:16

Vel talt Trond :)

Trond

03.05.2006 kl.13:14

meningspolitiet: Jeg var en del av nei siden i 94 så jeg kjente meget godt til all retorikk og argumenter de brukte den gangen og etterpå

meningspolitiet

04.05.2006 kl.16:26

heh, pussig at det er så vanskelig å finne noen på nei-siden som syns det argumentet er/var sentralt, da. når en leser gammelt nei-materiell fra den tiden kan en ikke akkurat si at det argumentetet er så tungt inne, da men.Hvor holdt du 1. maitale, forresten? Og hvorfor holder sosialliberalere tale på 1. mai?

Trond Wathne Tveiten

04.05.2006 kl.17:15

Vel jeg holdt den her inne. Brukte denne bloggen til å presenere den. Skulle egentlig gjort det første mai men maskienn var nede.Vel sosialliberale feiere selvfølgelig inetrnasjonal solidaritet. Noen må j gjøre den dagen. Argumenter fra 94 var at EU kun var en vest eurpoeisk rikmannsklubb og at øst europa aldri kunne få bli medlem. Der tok de grunndig feil, men de har selvfølgelig ikke innrømt det og kommet med msse annet svada.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits