Denne rasen er snart utdød

Mike-WallaceCarl BersteinWoodvardAndy Rooney

På onsdag ble jeg sittende å se på 60 minnuts som var dedikert til en kar som etter en meget lang karriere for journalistikken legger inn årene. I en mediaverden der alt skal være hipt og kult og meget lett er det synd at personer som dette legger inn årene. Men i en alder av 88 år kan man trygt si at mannen har gjort sin plikt og vel så det. Hvem er det jeg snakker om, jo Mike Wallace.
De to neste personene burde man kjenne igjen for det er nemlig Carl Berstein og Bob Woodward. De to mennene som felte Nixon og er derfor sikkert ikke er noe særlig populære blandt organisasjonen som merkelig nok kaller seg venner for amerika eller blandt republikanerene i Usa. Nå er jo det to sider av samme sak, men allikevel.
Siste mann ut er en person som er godt over 80, men ikke ser ut til å ønske å pensjonere seg med det første, nemlig Andy Rooney.
Så hva har disse karene til felles, jo god og grundig journalistikk. Akersgaten og mange andre skulle gått i kurs her så kanskje vi hadde fått flere skikkelige aviser i dette landet.
Dum og dårlig jouralistikk fører til at dritt partier som FRP blir store. Mer grundighet og kvalitet hadde sendt dem rett ned i den sjakten som de krøp oppfra.

13 kommentarer

Martin

02.06.2006 kl.19:46

Problemet med de fleste norske avisene er at de har blitt kommers og prøver å etterligne Se og Hør for å selge bedre, istedenfor å ta opp skikkelig emner, og prøve å se virkeligheten ifra nye vinkler. FRP blir sjeldent seriøst tatt på alvor i mediene der de enten blir sparket på hardt (noe som fører til flere FRP-velgere) ELLER rost opp i skyene i noen få tilfeller (noe som IGJEN fører til flere velgere). Hvor er balansen og nyanseringen i norsk journalistikk?

Trond

02.06.2006 kl.20:04

Den er ikke eksisterende elelrs hadde ikke frp vært så store. Folkeopplysning må til.

Lasse G. Dahl

02.06.2006 kl.21:47

Jepp. Og TV2 må dø.

hanne

03.06.2006 kl.00:28

mm, 60 minutes har vært en favoritt i flere år nå. grundig og interessant, alltid :)

Rune Wiig

04.06.2006 kl.14:37

La oss konservative studenter ved University of Ohio faa hoere det igen? Carl. I Hagen har skylden i alt vondt i verden, ikke sant?

Trond

04.06.2006 kl.14:48

Er det en hobby du har og gjenta deg selv tuil det kejdsommelige?? Nå er det inegn som har gitt Hagen skylden for alt vondt i verden, emn jeg forstår at dere konservative som vanelig lider av konstan forfølgelsevanvidd.

apples

04.06.2006 kl.19:44

Så det programmet og kan fortsatt ikke tro Wallace er 88... I dag er 'journalistikk' blitt det som bedrives i tabloidavisene, mens de som faktisk gjør jobben og graver der det burde graves (og da mener jeg ikke i søppelet til ukens reality-kjendis), blir satt litt til side. I dag når alt skal gå fort er det mange som ikke har tid til å 1) ha noen som må bruke noen uker på en artikkel, og 2) folk orker ofte ikke å lese/se resultatet når det faktisk er ferdig. Enkelt og lettvint er stikkordene for i dag.

Trond

04.06.2006 kl.20:52

Du har så rett apples. Du virker så smrt at jeg tror du klarer denne gåten: Politikk, MC Donalds, Kivi. Hvilke parti tenker jeg på da??

Rune Wiig

04.06.2006 kl.21:28

Jeg svarer paa gaaten jeg:Politikk, saa langt bort man kommer fra begrepet er Venstre det.MC Donalds: Da tenker vi paa Trine Skei GrandiosaKivi: dA TENKER VI VENSTRE, GROENT EKKELT OG KLISSETE, MED SUR SMAK.

Trond

04.06.2006 kl.21:34

Trine er en dame med klasse, noe jeg ser du ikke har særlig begreper om. Skulle tro du hadde blitt avist av henne siden du er så gretten. Oppfordrer deg til å følge med på prinnsipprogramsdebatten i venstre. Opp jeg glkemte du kan ikke lese så mye inntligent på engang.

Hasse@tungskyts.no

06.06.2006 kl.15:09

Det du Trond insinuerer overfor Rune Wiig som over, at han ikke klarer å lese så mye intelligent på engang, sier ganske mye om ditt menneskesyn og viser din dobbeltmoralisme. Med hvilket grunnlag kan du påstå at skribenten har en lav IQ ?-Og, er det ikke nettopp dette du og dine venstrevenner kritisere FRP for, å stigmatisere og henge ut grupper???Jeg synes ditt debattforum har et potensiale, og at du skriver mye bra, som også jeg er enig i.Men, du kaster omkring deg med karektestikker av personer som om at de ikke har like stor IQ som deg selv.'Jeg ser derfor ingen grunn til å delta i denne debatten lenger.

Trond

06.06.2006 kl.20:50

Av den enkel grunnen av hans evne til å omformulere det jeg sier til ting jeg ikke mener. I likhet med deg. Jeg stigimatiserer ikke menensker, men er du frekk i kjeften mot meg får du du det tilbake med samme mynt.Jeg har personlig også begynt å bli drittlei av å bli fremstil som naiv og diskriminerende fordi jeg ikke hyller Hagen og mener FRP har rett i et og alt.

Alex

07.06.2006 kl.05:00

Hva med lære seg å skrive rett?

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits