Hvordan ville det norske samfunn vært hvis det var flere jøder en muslimer??

Grupper av ulik art enten de kaller seg anti-psykopater, norsk israelsenter, levende ord osv har gjort Israel og jødene til sin store flaggsak. Prisverdig er det jo at de tar opp kampen for menedskverd, det negative er at den strekker seg i liten grad noe lenger enn til flåsete pompøse utalleser.
Det er alle oss ugudelige syndere som nærmest for skylden for antisemetisme og såkalt jødehat og det er de kristne sin plikt å stille opp for guds utvalgte folk. Inntresant sagt, men allikevel lite troverdig.
Det er inntresant hvordan støtten til jødene har gått i takt med hvor få det har vært av dem. Jeg har lest en del historie og kan knapt nok huske at verken den norske kirke eller andre menigheter har stått på barrikadene for jødene før krigen, snarere tvert derimot. Det var de fromme herrer som på Eidsvoll ville at jødene ikke skulle ha noen adgang til det norske samfunnet. Hvor var disse Israel vennene under krigen når nordmenn og europeere rett og slett ga blaffen menneskeutryddelsen foregikk??
Det mest inntresanne er hvor store såkalt Israel venner hadde der vært hadde jødene vært mange her i Norge?? Hvordan hadde dere reagert hvis det var store synagoger i alle landets byer og stortinget hadde hatt flere jødiske politikere?? Eller for å ta den mer direkte, hvordan hadde dere reagert hvis dere følte at Jødedommen var i dirkete konkurranse med deres egent syn på gud??
 Solidaritet kan hjemme seg bak så mangt, men med disse personene sin nyoppfunnede støtte til Jødiske folk kommer mer av et behov for å ha en fanesak enn ren solidaritet. Så lenge religioner er en konkurrent er det en fare ikke ellers. Hadde jødene vært en like stor minoritet som muslimene hadde pipen hatt en helt annen lyd. Dette dreier seg om religion konkurranse og så lenge de ikke er en konkurrent kan de leke at de er deres store beskytter.
Mange hare rett til å snakke om diskriminering, anti-semitisme og rasisme. Envald flåten, Jan Åge Torp, norsk Israel senter og andre burde vennlig lukke kjeften sin rimelig fort og eller ta for seg det menneskesynet dere representerer på mange andre felt.

12 kommentarer

Mathias Reither

04.01.2006 kl.00:38

Du må da skjønne at disse kirkelderne har dårlig samvittighet, og intet mer. Men jeg tror ikke pipen hadde vært noe annerledes om jødedommen hadde vært nest største religion i Norge. Forskjellen mellom dem, er at jødedommen er mer demokratisk, mens islam ikke er det, i sin praksis idag. Avslutningsvis kan jeg si at du har du gode poenger i innlegget.

Trond

04.01.2006 kl.01:11

Joda kanskje Jødedommen er det. men jeg trro ikke det er hvorvidt relgionen er mer demokratisk som betyr noe for disse menneskene.

04.01.2006 kl.09:57

"Det er inntresant hvordan støtten til jødene har gått i takt med hvor få det har vært av dem."Giftig tankegang

04.01.2006 kl.09:59

"Det mest inntresanne er hvor store såkalt Israel venner hadde der vært hadde jødene vært mange her i Norge?? Hvordan hadde dere reagert hvis det var store synagoger i alle landets byer og stortinget hadde hatt flere jødiske politikere?? "Enda giftigere tankegang

04.01.2006 kl.10:14

Antisemitismens stygge tryne har historisk sett vist seg i mange forskjellige settinger. Akkurat nå er propagandaen værst i muslimverden, der faktisk Zions vises protokoll og Mein Kampf er bestsellers. Det er gledelig at de kristne har våknet opp og tar avstand fra sin egen antisemitisme. Jeg merker meg at i det kristne USA, der det er svært mange jøder, nettopp der har jødesaken også sterkest støtte i dag.Mens i f.eks. Russland, der folket er fostret i ateisme frodes antisemitismen sterkt. Også i det sekulariserte Europa som bare for femti år siden utryddet 6 millioner jøder, tiltar uhyggelig nok antisemitismen allerede.Har du vært i Auswitsch?

Mathias Reither

04.01.2006 kl.10:47

Når det gjelder Mein Kampf, så har den bare vært bestselger i Tyrkia, meg bekjent. Grunnen til at man i USA tar avstand fra antisemitismen er at 1/3 av representantenes hus er jøder, og det faktum at ingen, jeg sier ingen, kan bli amerikansk president uten å være vennlig innstilt ovenfor Israel. Derfor vil aldri en muslim kunne bli president i USA.

Trond

04.01.2006 kl.13:44

Jaså stens du klarte ikke å skjønne innlegget. Mne jeg sjkal forklare dge hva det dreier seg om rimlig kjapt. Det er at jeg tror ikke noe på deres kamp for jødene på noen som helst måte er troverdig g jeg tror faktisk at man kunne ha risikert det samme jødehatet i norge nettopp på grunn av de kristne menighetene hvis de hadde vært flere av.For mitt egent vedkommende driter jeg opp i om det er 1 million av dem. Som liberaler \erd et for meg enhver folk rett til å tro på den gud som passer dem. Forsto du nå hva jeg mente?? Når det gjelder antisemetisme historisk gjennom alle hundre år steens gjett hvor den hovedsakelig har kommet fra??Fra personer som meg?? Neppe sekulære liberale bryr seg ikke om slikt.

Israel venn grunnet kunskap om Israel.

26.09.2007 kl.18:01

Tror Trond snarest bør ta seg en tur til Israel selv før han mener noe særlig om hvordan Norge ville vært med en majoritet Jøder fremfor muslimer. Lære seg koranen og hadit burde også vært på sin plass hos deg Trond, men som sedvanlig har du ikke det ringeste peiling på hva du utaler deg om. Hverken om religioner, kvasireligioner eller ideologiers innhold eller evnt, rett til å eksistere. Respekt er noe en får utfra det en gjør i enhver gitt situasjon feks, når naboen truer deg gang på gang. Det er ingen rettighet å bli respektert slik jeg heller ikke respekterer FNs synd overfor Sudans lidelser under Arabisk-muslimske millitsers herjinger. Åjada, disse henger sammen men i din kunskapsløshet gjør du som att en ting her, har ingen sammenheng med det som skjer i Sudan.

Velkommen til en guidet reise gjennom Israels fantastisk blomstrende landskap, folk og kultur. Men vær beredt på å måtte endre ditt standpunkt du min neste.

Trond

26.09.2007 kl.18:34

Alltid morsomt å bli belært av såkalte Israelvenner. Og når det største argumentet de har er at jeg ikke vet noen ting, så ler jeg meget høyt.

Nå lurer jeg på om du leste innlegget før du kom med din kommentar. Det spørsmålet jeg stiller er hvor stor solidariteten er mot andre religiøse grupper. For min del må man gjerne ha 1 million jøder i dette landet, for jeg ville ikke ha brydd meg. Det tipper jeg derimot en del kristne ville ha gjort, og med nøyakttig samme begrunnelse for hvorfor de angriper muslimer i tide og utide.

I likhet med andre såkalte Israelvenner syntes jeg du burde tenke litt over hva slags nick du bruker. Bare fordi du skriver Israelvenn eller bruker Israelsk flagg. gjør det deg ikke mer troverdig.

Jeg vil gjerne ha en guidet tur gjennom Israel, men da med personer med kunnskap om landet. Pluss kunnskap om menneskerettigheter, menneskeverd og historie. Jeg kan se at du ikke er kvalifisert.

Israel venn grunnet kunskap om Israel.

26.09.2007 kl.19:37

Du snakker om rettigheter Israels nærmeste naboer og direkte fiender IKKE respekterer. Du har full rett til å kritisere hvem du vil, men hvorfor skal Israel legge ned sitt forsvar mot egne naboer? Du har jo ikke ville tatt hensyn til att Sinai ble gitt tilbake til Egypt av den enkle grunn att Egypt annerkjente Israels eksitens og gjorde fred med dem. Er det noe fra midtøsten jeg ikke har fått med meg angående Golanhøyden ( tatt fra syria etter Syria m/ Egypt og Jordan angrep Isrel under seksdagers krigen) Dette er en seierherres fulle rett etter att en stat er angrepet og vunnet en kamp. Skulle vi liksom gi Nazistene en ny sjangse etter de tapte krigen her? Du snakker om menneskerettigheter men hvorfor da ikke forsvare det eneste landet i hele midtøsten som har undertegnet denne avtalen nemlig israel? Og om du mener pal-araberne på vestbredden og Gaza skal få en selvstendig stat der glemmer du i farten årsaken til att Israel tok kontrollen der. Når dine naboer angriper deg ustanselig så legger du da for svarte ikke ned våpenet selv?

Dette er konsekvensen av Arabisk agresjon mot israel og er kun Arabisk ansvar. Israel har den fulle rett til å forsvare seg og ta kontrol over landområder brukt for angrep mot Israel. Dette har vært normalt i alle tider og står faktisk forankret i internasjonale tribunaler for krigsføring så hvorfor skal Israel endre på dette nå bare fordi det passer seg noen Arabiske gisseltagere?

Anng, min hentydning til hvordan Norge ville vært med mange flere Jøder trodde jeg det kom fram i mitt forrige innlegg. Jeg tror vi viulle hatt ett blomstrende næringsliv, ett minimum av statlig inngripen noe jeg ser på som en "menneskerett" selv og en høyt utvikla teknologisk og agrokulturel industri slik Israel er i dag. (Velkommen til en guidet reise gjennom Israels fantastisk blomstrende landskap, folk og kultur)

Var dette mer innformativt ang, mitt syn på en større Jødisk befolkning enn den "muslimske" vi er beriket med?

Kan tilføye: Jøder generelt er brutto ytere, mens muslimer generelt har vist seg være netto motakere world wide. Du kan stå på huet å skite i vinkel til du blir blå i trynet mens du påstår det motsatte men sannheten er nå en gang slik.

Israel venn grunnet kunskap om Israel.

26.09.2007 kl.20:24

Må også minne deg på Yom Kippur krigen der Israel ble angrepet av sine muslimske Syriske naboer under sin høytid Yom Kippur av sine . Yom Kippur er spåas høytidlig for Jødene att all trafik og radiosendinger blir stoppet under denne feiringen. Dette utnyttet Syria ( muslimer) med å angripe for fulle mugger. Enda så greide Israel å slå tilbake agresatoren Syria, selv med de vanskeligheter de hadde med mobilisering grunnet radiotausheten under Yom Kippur. Syriske styrker var i realiteten knust av IDF da FN "plutselig" fant det på tide å kreve en våpenhvile. Dette kunne Israel uten problem gitt F i i ett døgn til så hadde det ikke vært noe syria i dag. Israel lot nok en gang FN få vise om de dugde. FNs våpenhvile dugde ikke på noen måter for andre enn den angripende part Syria, noe som

ettertiden har vist mer enn godt nok resultatet av. Enda kritiserer du og mange andre Israel for å okupere land?

Fatter ikke att dere kan sove om natte med så umenneskelig krav og manglende humane sider dere viser.

Så om du ønsker kunskap Trond er det bare å spørre. Har ikke sett ett fnugg av fakta eller kunskap i ditt resonement, men kun ett dårlig skjult hat mot staten Israel og Jøder generelt, slik sosialister er programfestet til å inneha.

Nazismen var jo også sosialisme så det er ikke så stor avstand dere imellom i denne saken er jeg redd. Kunskap om midtøsten har du hvertfall ikke.

Dra dit før du skriver mer er du snill. Enkelte her inne har årevis av erfaring omkring midtøsten, ikke minst i FN regi.

Trond

26.09.2007 kl.22:18

Å når har jeg kommet og sagt at Isarel skal legge ned sitt forsvar??

Husker selvfølgelig grunnen isarel simn innvasjon, men syntes ikke det holder som argumentasjon. Syntes du at Tyskland fortsatt skal være inndelt i fire sonber og at vi skal utsulte befolkningen der på det verste??

Inntersant er nok du trekke rinn inetrnasjonale regler. Internasjonale regler alle Geneve Konvesjonen ( som Israel har skrevet under på ) godtar ikke at man bosetter inn folk på okkuperte omårder. Hva forsvar har med utnyttelse og sulteforing av mennesker vet jeg jammen ikke, men det har du sikkert et godt svar på.

På slutten av din første kommenatr avslører du deg godt. Dette dreier seg ikke for deg om rett og galt gjør det vel?? det hele ser ut mer til å bunne ut i din hat mot muslimer. Det må du gjerne ha, men soam argumentasjonm er det heller dårlig.

jaja jeg kjenner krisgshistorien. Inntresante er at en av det ledene sjefenbe og heltene på israelsk side idag er en av de ledene i den Israelske organisasjonen refusistene. Vet du hva dete r for noe?? en stor gruppe miloitære som ser den samme galskapen som jeg ser.

Det siste punktet ditt får meg bare til å le. Du har ikke et eneste grunnlag for å komme å si at jeg driver med Jødehat ei heller at jeg er sosialist. Men siden de såkalte argumentene dine minner mer om en valgkampbrosjye fra demokratene så tar jeg det rimlig rolig.

Ta en tur på bibloteket.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits