Min nyttårstale til dere

Godt nyttår

Som jeg gjorde i fjor skal jeg også i år holde en aldri så liten nyttårstale, der jeg vatr for meg noen av de tankene jeg har gjort meg etter enda et åt med blogging.

Det finnes personer her det siste året som jeg har gjort meg bekjent med på godt og vondt. Det å være uenige med enkelte kan ofte være fruktbart å lede til debatt, mens å være uenige med andre fører til at man blir trakassert og forsøkt svertet på det groveste.  Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal skjule noen navn og fyren jeg referer til er selvfølgelig Arild Holta. Jeg håper at jula og hans såkalte tro på herren har gjort noe med ham og at han kommer til å skjerpe seg i året som kommer. Det er ikke fordi jeg frykter han fordi hans ord vil verken påvirke min politiske karriere eller være ødelegge for meg på noen som helst måte. Men når man opptrer som en middelmådig svovel predikant med skylapper for alt annet enn det man selv ønsker å se kan det fort bli veldig kjedelig og irriterende for folk som er rundt enn. Å kalle folk for barnemisshandlere og det som verre
Jeg kunne sikkert nevnt en rekke flere personer som har irritert meg det siste året, men det jo bare å lese i min politiske blogger her inne.

Men det er nok personer som har gitt meg en del selv om vi på langt nær er enige om alt. . La meg først rekke en stor takk til

Mathias Reiter. Arbeiderpartimannen her i Bergen som har vært en hyppig kommentator. Har ikke alltid vært enig med ham og når det gjelder debatter om Log sin rolle har temperaturen vært meget høy noen ganger. Men dette r jo også slik det skal være i en blogg. Samfunnet er alt for mye preget av personer som ikke ønsker å debatter vanskelige ting, men enten bevist overser dem eller forsøker på en arrogant måte å le dem vekk. Jeg kommer nok ikke til å stemme arbeiderpartiet, men jeg kan si en ting og det er skal man ha arbeiderpartifolk inne i bystyret foretrekker jeg personer som Mathias. Jeg foretrekker politiske motstandere med integritet enn såkalte politiske kollegaer som selger seg billig for politisk makt.

Victoria: Du har inspirert meg det siste året. Husk en ting og dette er at politikere har nødvendigvis ikke all kunnskapen og etter å ha lest din blogg har du virkelig bevist akkurat det. Dine skriverier har vært både lærerike og inspirerende. Jeg kan banne på at du er en virkelig god mor.

Frode: Kom som et frisk pust og forsvant alt for tidelig ut av gamet. Jeg tror deg ikke når du sier at du ikke har noe på hjertet, men kanskje en pause kan hjelpe. Uansett deg er hjertelig velkommen tilbake når det måtte være. Anti-konservativt forum er der og venter på deg.

Sexy Sadie: Du har gitt meg mange herlige leser opplevelser gjennom det siste året. Din herlige frekkhet har gledet meg mangt en gang når jeg har sittet ved PC-en over et glass eller fem. Håper du fortsetter med uminsket styrke i året som kommer. Er du i Bergen så gjelder Børs invitasjonen fortsatt.

Muslimen: Shoaib er en meget fin kar og gjør noe som er meget viktig. Han bringer et perspektiv inn i debatten fra Islamsk ståsted. Arbeidet han gjør er viktig for å rive ned den stereotype holdninger som eksisterer i begge våre etniske grupper. Jeg håper du fortsetter ditt viktige å arbeide i året som kommer. Skulle du være i Bergens traktene er det bare å slå på tråden.

Martin: selv om våre uenigheter er store på en del verdifelt så respekterer jeg deg. Du mister ikke motet selv om det blåser hardt og husk at dette r en meget viktig egenskap. Det er alt for mange i denne verden som lar seg kue.

Knut Stian: En person som jeg respekterer meget høyt i denne verden og som jeg anser som en god venn er denne karen. Vi har aldri møttes, men allikevel har følt at du er blant de personene jeg stoler mest på.

Det var en kjapp oppdatering, men nå tilbake til året som gikk. Debattene i denne bloggen har vært preget av stor temperatur til tider. Debattene om homofili og barnevern har virkelig tatt av. Til tider gikk de helt av sporet også, men de tår igjen her som en milepæl. Jeg har valgt å holde dem alle åpne for flere kommentarer hvis folk føler at de har mer på hjertet i sakens anledning.
Det å ta og ha det litt moro med helligheter ser heller ikke ut til å falle i god smak. Debatten angående Sonitus skapte mye rabalder en periode. En lang periode var en FRPere her inne også under navnet, max anus, Birger Selås pluss en drøssevis av andre identiteter. Hans desperate forsøk på å forsvare FRP var ganske festelige i perioder, men jeg tviler på at det var godkjent av hans partiledelse.

På det personlige plan har dette året ikke vært helt som de andre. Jeg har opplevd å bli fullstendig foreldreløs. Det har vært en hard prosess noe som har gjort et jeg har laget en del ting på vent her i bloggen og de andre bloggende som jeg skriver i.
Men det har vært preget av litt positivt også. Jeg fikk blant annet jobb til slutt og klarte å bli gjeldsfri, noe som hjelper en meget stor del på livet mitt.

Så hva kommer til å skje dette nyåret?? En ting er sikkert og det er at aktiviteten til undertegnede ikke kommer til å synke tvert der i mot. La meg ta for meg litt over hva jeg kommer til å gjøre.

Hjemmeside: Denne har jeg holdt på med den stund og kommer til å utvikles enda mer i løpet av året som kommer. Hva er poenget med en hjemmeside når man har en blogg har enkelte spurt. Vel jeg velger like mye å kalle det hele en slags portal til at det jeg driver med. En oversikt over det som alltid kommer til å stå fast og som egentlig ikke trenger en kommentar fra andre. Dette er bare begynnelsen og det videre løp og vil stå der og utvikles fortløpende hele tiden.

Tronds Orakel: Jeg er sånn tålig fornøyd med denne bloggen. Besøkstallene har vært varierende, men en ting har jeg merket meg og det er at mange av leserne her kommer hit fast og dette r morsomt. Ny året kommer en del ting til å være litt annerledes her. For det første kommer bloggen til å bli oppdatert langt oftere enn vanelig. Siden jeg har lært meg å flette inn youtube videoer her kommer masse godbiter til å bli presentert. Hvorfor blogsoft ikke har fortalt at dette var mulig for lenges siden aner jeg ikke, især når de har lovet en egen videofunksjon i meget lang tid nå.
Mer presentasjon av gamle minner, anbefalinger av bøker, aktuelle innølegg, anbefaling av artikler pluss en rekke korte og lengre innlegg om politikk. Videoblogging kommer også til og ble en mer integrert del av det hele når jeg skaffer meg et videokamera på nyåret. Allikevel kommer året til å være mye preget av valget til høsten. Som kjent satser jeg på å bli valgt inn i bystyret i Bergen. Det kommer til å bli vanskelig, men det er ingenting som en liten utfordring. Pluss en del overraskelser.

Ani-konservativt forum: det som begynte som et lite sideprosjekt har faktisk blitt en stormende suksess. Siden jeg la det om i august har besøkstallene gått i været. Det vist seg at flere og flere søker et liberalt budskap og folk som tør å ta et oppgjør med gammeldagse konservative og reaksjonære holdninger. Man trenger et forum som sier ifra når såkalte menn av Gud som Jan Åge Torp, Envald Flåten med flere sprer sitt søppel over det Norske folk. Det er nå åpent for flere skribenter her hvis folk føler seg kallet.

The Pro-choise anti-Bush Action Center: litt humor skader absolutt ikke I hverdagen. Så lenge den drittsekken sitter ved makten så kommer denne bloggen til å eksistere. Ikke særlig populært blant enkelte som kaller meg sosialist og det som verre er på grunn av mitt Bush hat. Men det hele preller av som vann på en gås. Mer oppdateringer kommer det også til å komme her.

Radio-Arbeidet: Podcastene skal bli lagt ut snart så fort blogsoft åpner for denne muligheten. Vurderer snart å finne en annen løsning på dette problemet spå hvis noen har noen rådd er ute så blir de tatt imot med takk. Flere videoer fra sendingene vil bli laget pluss at en aldri så liten film om radioen vil bli laget i løpet av året. Selvfølgelig vil den bli lagt ut gratis til glede for dere alle sammen.

Livets Glade gutter: Dette var opprinnelig et lite sideprosjekt som jeg hadde tenkt å nedlegge, men plutselig så økte besøkstallene. Så derfor slå jeg sammen en rekke prosjekter sammen og vips så ble det denne miksen. Nå består den av filmer, musikk, filmanmeldelser, foto, humor pluss annet jeg finner inntresant. Dette er ikke en politisk blogg, men anmeldelser av politiske filmer og dokumentarer kommer til å være sterkt til stede.

Så hvorfor alt dette?? Jo fordi jeg føler et brennende engasjement for å gjøre verden til et bedre sted. Økonomien går som det suser og arbeidsledigheten er historisk lav, men allikevel føler jeg at en del saker ikke får det fokuset det fortjener.

-    Det sies at man ønsker religionens frihet, men man ønsker egentlig religionsmonopol

-    Man sier man kjemper for familie og barn når det gjelder å kaste homofiles rettigheter og bedring av      barns liv på dynga på grunn av religiøs konservatisme

-    Selverklærte profeter av Guds løper fortsatt rundt og sprer eder og gale, men de gjemmer seg bak sin egen hyklerske forestilling av nestekjærlighet.

-    Frp har fortsatt alt for stor oppslutning og det faktumet at deres politikk og taktikk ikke har blitt avslørt ennå viser seg at oss liberale ikke har gjort jobben vår grundig nok.

-    At det skjer klimaforandringer ser endelig ut til å ha gått opp for en del mennesker. Allikevel ønsker politikerne om styrer dette landet å pumpe ut en mengde klimagasser uten rensing.

-    Lokale selvstyre er fortsatt en gigantisk vits. Skal man ha opp stemmeprosenten ved lokalvalget må man gjøre tore reformer som gir lokalpolitikerene mer makt og ansvar.

-    Statskirken eksisterer fortsatt og bør være historie meget snart

-    Frykt har skapt terrorlover som vil få Håkon Lie til å se ut som rene søndagsengelen.

-    Kollektivtransporten er fortsatt alt for dårlig og satsingen på bane er alt for liten.

-    Alt for mange mennesker blir utsatt for vold og mishandling.

Listen kunne vært uendelig lang, men som kjent må man prioritere ut. Året som gikk har endret meg på en rekke felt og jeg håper til det bedre. Vi går nå inn i en valgkamp der jeg for første gang på meget lenge har muligheten til å bli valgt. Tankene og idene jeg presenterer i denne bloggen her kommer til å være meget representative for det jeg kommer til å kjempe for som folkevalgt hvis jeg blir valgt.

8 kommentarer

Mathias

03.01.2007 kl.15:20

Hvorfor nyttårstale? Hvorfor ikke 17. april tale?Nyttårstaler er igrunnen like tåpelig som nyttårsforsetter, bortsett fra at det ligger en oversanselig skjebne om at dette året vil gå enten bedre eller dårligere. For mitt vedkommende tror jeg dette året vil bli bedre.

Knut Stian Olsen

03.01.2007 kl.15:23

Tusen takk Trond :O)

Trond

03.01.2007 kl.15:26

Fordi nyttår symboliserer overgangen til noe helt nytt. Jeg syntes det er helt greit å gjøre iopp et status en gag i året.

08.01.2007 kl.22:30

Dette satte jeg stor pris på Trond. Det var veldig hyggelig sagt av deg :-) Takk i like måte, må jeg få si!!

Trond

08.01.2007 kl.22:50

Jo hyggelig. Du glemyte navnet i kommentaren din

Victoria

09.01.2007 kl.20:57

Der, tenker jeg. Glemmer nesten alltid å huke av den "husk meg"-boksen. Håper du har en bra kveld :-)

Shoaib

31.01.2007 kl.12:28

Heisann,tusen takk Trond, så ikke dette før nå! Er jeg i Bergen så skal jeg huske å ringe! Stå på med ditt veldig viktige og gode arbeid, både på internett og i RL! :D

Trond

31.01.2007 kl.12:45

Jo tusen tkk for det. jeg kommer til å fortsette den kampen jeg driver i enda større styre en tidligere, det kan jeg absolutt love.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits