Milde Himmel hvor patetiske den kristne avisen Magazinet er del 3

En avis jeg sjelden leser nemlig den kristen konservative avisen dagen hadde i dag en fantastisk artikkel om Norges mest kjente redaktør for tiden, nemlig  Redaktør Vebjørn Selbekk i magazinet. Hva han klarer å si er anda bedre, bare hør på dette: eg synes at det dessverre er tendenser til at man vil bruke blasfemiparagrafen til å kneble en debatt, sier Vebjørn Selbekk.

Dette er jo fantastiske ord fra en person som vil at han egen religion skal få lovbeskyttelse. Noen spørsmål sitter jeg igjen med er:


- Hvordan vil de berømte Muhammed bildene bidra til en debatt om islam??
- Hvorfor skal Kristendommen ha et egent vern i forhold til andre religioner??
- Hva er mer demokratisk med din for kristendom??


Selbekk er ingen martyr for noe som helst, men en konservativ med en helt annen agenda. Hadde han og hans meningsfeller fått styre hadde vi fått en kristen variant av Iran som styresett her i landet.
Hvis man virkelig vil kjempe for ytringsfrihet oppfordrer jeg heller folk til å melde seg inn i Amnesty eller andre lignende organisasjoner.

Én kommentar

Martin

03.02.2006 kl.18:45

Nå er han plutselig imot blasfemiparagrafen såvidt jeg forstår.Håper ihvertfall det. Men pinlig at dette måtte til for at han skulle forstå det.For å svare på spørsmålene dine:- Muhammed bildene bidrar ikke til en konstruktiv debatt om Islam, og gjør ikke annet enn å støte og presse frem hat. Og akkurat derfor velger jeg å ikke trykke dem. Jeg blir også oppgitt av at det er mange bloggere som faktisk velger å gjøre det.- Kristendommen skal ikke kunne ha et vern iforhold til andre religioner. Ei heller trenger kristendommen det. Når man får alt frem i lyset, er det neppe kristendommen som lider verst under full ytringsfrihet.- Det er en selvsagt regel i et demokrati, som går ut på at man ikke skal drepe hverandre. Dette er også krystallklart i følge bibelen. Koranen derimot er tvetydig på dette. Men det er såklart flere forskjellige tolkninger, og det er viktig å trekke frem.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits