Menneskeverdet ikke tapt

Krf er opprørt over regjeringen og mener at menneskeverdet er på hell. Vel jeg er ikke helt enig i dette og støtter regjeringen sin nye lov som gjør det mulig å forske på stamceller.

Dåvøy sier dette til NRK: Menneskeverdet har tapt på alle punkter når regjeringen nå åpner for forskning på befruktede egg, sier tidligere barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF).

Er det mangel på respekt når forskning eventuelt kan redde masse menneskeliv?? Er det mangel på respekt når forskningen kan være med å gjøre livskvaliteten til millioner av mennesker bedre. Altzaimer, kreft osv osv.

Dåvøy sier videre: Hun sier stamcelleforskningen er svært usikker og eksperimentell.
Jo, men er ikke all forskning det?? Man kan ikke stoppe forskning med den begrunnelsen at den kan være usikker. Hadde man gjort det så trro jeg ikke det hadde vært medesiner mot mange farlige sykdommer i dag. Forskning tar tid og det er utrolig mye prøving og feiling.

Dåvøy sier også:
- Dette er sorteringssamfunnet i full bredde. Det åpnes for at vi nå skal få et samfunn bare med plass til nesten alle.
Jeg kan ikke se at det er dette det er snakk om. Selvfølgelig forskning kan missbrukes, men jeg klarer ikke å se at regjeringen skulle ha noe ønske dette.

Jeg oppfordrer partiene til å holde øyene med loven slik at den ikke missbrukes, men husk at man her har en stor mulighet til å bedre menneskeverdet betraktelig for en mengde mennesker.

http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/5597650.html

Én kommentar

Knut Stian Olsen

04.04.2006 kl.01:29

Stammcelleforskning og all annen forskning støttes også av Min Mening...

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits