Slaktet Frp i kirken


Professor Per Fugelli er en mann som jeg liker godt. Gjennom flere år han kommet med viktige bidrag i samfunnsdebatten, allikevel reagerer jeg litt på hans opptreden i Vålerenga kirke den 1. mai.
Gjerne kritiser FRp så mye man vil, men bruke kirken til dette syntes jeg er vel drøyt. Den norske kirke skal være en folkekirke der det er høyt under taket og derfor bør ikke brukes til en kamparena mot et spesielt parti.
Per Fugelli er hjertelig velkommen til å kjøre sin kritikk mot Frp, jeg kunne faktisk tenkt å invitere han til et arrangement her i Bergen. Men la kirke være kirke og ikke et forum for FRP hat.


5 kommentarer

Alf Ivar

03.05.2006 kl.17:51

Så sant som det er sagt. FrP kan gjerne kritiserers, det er ikke det jeg reagerer på. Tvert i mot synes jeg det er flere ting med FrP-politikk som fortjener en kritisk gjennomgang. Men slikt hører ikke hjemme i kirken.Ønsker Fugelli at kun folk som ikke sympatiserer med FrP skal føle seg velkommen der?

Knut Stian Olsen

03.05.2006 kl.20:55

Kan ikke akkurat si at jeg deler din begeistring for den godeste Fugelli her Trond.Fugelli står for meg som en erketype av en besserwisser som ønsker å tre sine holdninger og meninger ned over hodene på alle andre som de eneste sanne...Forøvrig er jeg enig i at kirken ikke burde være en politisk arena...

Jonas

03.05.2006 kl.22:07

Trond da, når ble du så kristelig? jeg syns derimot dette var en stor 'høydare'. Fugelli er strålende og jeg syns det var helt på sin plass at han benyttet denne gode anledningen til å kommunisere hva Frp virkelig står for.Det nytter ikke å alltid skulle være så snill. Det var godt at endelig noen tok bladet fra munnen, for Frps mangebunnethet går slett ikke i hop.

Trond

04.05.2006 kl.12:38

Knut Stian: kanskje han er en arrogang type, men vi trenger slike som han i samfunndebatten selv om de kan være litt bedrevissere noen ganger.Jonas: Kristelig av meg?? jeg er ikke nødvendigvis uenig i kritikken, men jeg syntes ikke alle arenaer passer til den.

Martin Sol

05.05.2006 kl.16:45

Jeg synes det var utrolig underholdende at det skjedde, men det må sies at Fugelli sier det mange tenker av prester. Tja, kirken er vel ikke beste stedet å ytre politiske meninger med mindre det noe snillistisk og naivt. Personlig forakter jeg på mange måter kirken og en del av verdiene de står for..Men kristendommen var jo radikal i sine unge dager og hadde flere samfunnsradikale standpunkter, religion er jo på mange måter bygd opp på uvilje mot andre mennesker

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits