Sjalusi blant den akademiske eliten??

 


 


Hva har astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard og historiker Karsten Alnæs til felles, jo de ikke er alltid like populære i de akademiske kretser og den norske kultur elite.

Alnæs blir kritisert for sine bøker om Europa og Norges historie, som ikke helt fulgt den hellige loven for hvordan man skal fortelle ting akademisk korrekt. I tillegg har han gjort den store kardinalsynden av å være for folkelig, noe ikke alle akademikere ikke helt klarer å fordøye.

Ødegaard stiller mer en gjerne opp i debatter og media for å fortelle om sin fasinasjon for verdensrommet og ønsker å dele denne kunnskapen som gir ham så mye med resten av oss. Heller ikke det er særlig godtatt og det finnes nok av dem som syntes fyren er en mediaklovn som ødelegger de seriøse og gode sitt rykte. Er man ikke seriøs når man har lyst å dele sin kunnskap med andre??

Hver gang jeg leser om kritikken mot disse personene sitter jeg igjen med en del spørsmål.

 

1: Burde det ikke være til glede for samfunnet at akademikere og lærde deler sine kunnskaper med resten av befolkningen.

 

2: Hvorfor kan man ikke akseptere at enkelte i disse miljøene skiller seg ut.

 

Jeg mener at utdannelsen ført på høyskoler og universiteter her i landet er viktig, ikke bare for de personen som tar den, men for folk flest. Det at noen ønsker å presentere denne kunnskapen på en måte som gjør at folk utenfor de akademiske miljøene og uten 200 vekttall forstår den burde ansees som noe positivt og ikke bli møtt med misunnelse.

12 kommentarer

Saccarina

04.05.2006 kl.19:10

Kritikken mot Alnæs gikk vel på at han hadde kopiert store mengder tekst fra andre forfattere uten å vise at det var sitater eller kreditere opphavsmennene på annen måte - altså plagiat. Det må sies å være litt mer alvorlig enn å ikke følge "den hellige loven" som du formulerer det.Men jeg er enig med deg når det gjelder Knut Jørgen Røed Ødegaard. Alle vitenskapelige disipliner burde hatt en slik til å skape begeistring blant andre for sitt fag.

Martin Sol

04.05.2006 kl.19:56

Jeg er helt enig, enhver fagretning trenger en utadvendt orginal fyr som kan promotere faget. Jeg må si jeg også liker Ødegaard, mannen lurte meg til og med i fjor sommer til å se en solformørkelse klokken 6 om morgnen... Savner selv en jovial proffessor til å vise hvor spennende revisjonsfaget er... men det kommer vel ikke med en gang desverre...

Knut Stian Olsen

04.05.2006 kl.21:42

Alle akademiske retninger burde ha hatt hatt personer som viser en sann og genuint ekte glede over sitt fag som Røed Ødegård gjør.

Knut Stian Olsen

04.05.2006 kl.21:44

Alle akademiske retninger burde ha hatt hatt personer som viser en sann og genuint ekte glede over sitt fag som Røed Ødegård gjør.

Knut Stian Olsen

04.05.2006 kl.21:45

Alle akademiske retninger burde ha hatt hatt personer som viser en sann og genuint ekte glede over sitt fag som Røed Ødegård gjør.

kapitalismus

04.05.2006 kl.22:34

Saccarina har helt rett. Det Alnæs gjorde var regelrett akademisk juks, som er noe annet enn ikke å formidle akademisk korrekt. Når det gjelder det mer overordnede, så burde Norge lære av USA, der er det et krav til formidlingsstrategi når et prosjekt får støtte.

Trond

05.05.2006 kl.11:47

Det stemmer ikke helt. Det Alnær gjorde var ikke å sitere alle kilder inne i selve boken for å få flyt på teksten. Hvis du sjekker bakerst i boken står alle kildene og tekstene han har brukt oppnevnt.

Halftan_T.Ballerud@norgeslangballelagavdelingsørvaranger.no

06.05.2006 kl.20:56

I dag syns jeg til og med venstre folk skal reise seg opp og hylle Carl. Ivar HAgen for hans utrolige innsats gjennom 28 år. Hippp hipppp hirraa

Trond

07.05.2006 kl.14:41

Jeg feiret, men jeg feiret en vennine av meg som jeg mener er et langt mer positivt tilskudd til denne verden enn det Carl I Hagen noen gang har vært og komemr til å bli.

Halftan_T.Ballerud@norgeslangballelagavdelingsørvaranger.no

07.05.2006 kl.17:10

Under landsmøtefesten ble også Jon Alvheims ærespris tildelt Taperforeningens Ola Ødegaard, Carl I Hagen var juryformann. Jeg tolker deg dit hen at du synes også at denne beslutningen var idiotisk, dum og det som verre er?For i dine øyner så er vel Ola Ødegaard er taper og en slaskete fprere.?

Trond

07.05.2006 kl.17:22

Har jeg sagt noe som kan antyde det?? Å slutt med den retorikken som nærmest beskriver dere frpere som forfulgte og dårlig behandlet.

Martin

08.05.2006 kl.17:37

Til Halftan: Skjerp deg.Bare fordi man er dypt uenig i politikken trenger ikke å bety at det går på person. Gjør heller som oss og opprett en FRP-blogg. Jeg har ikke vært borti en eneste FRP-blogg enda.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits