Nei til boikott av israelske varer


Jeg vet at Kristin Halvorsen mener bare bra med dagens medieoppslag angående boikott av Israelske varer, allikevel vil jeg sterkt oppfordrere politikere til ikke å gå med på noe slikt.
Det er et faktum at politikken ovenfor palestinerne ikke alltid er riktig, men å tro at boikott vil føre til noen endring er rimelig naivt. De ytterliggående partiene på Israels høyreside vil få enda mer vind i seilene og økt oppslutting. Dette vil igjen kunne føre til flere overgrep som igjen fører til enda flere palestinske selvmordsbombere. Når man først har satt i gang denne spiralen er den nærmest umulig å stoppe.
Man skal ikke undervurdere det faktum at Israels skepsis mot Europa er rimelig begrunnet når man legger de historiske fakta på bordet. Med en boikott vil denne skepsisen bare øke noe som vil føre til at dialog og diplomati bare vinkes farvel til.
Det er prisverdig at det er engasjement rundt denne saken, men politikere og andre bør gå noen runder med seg selv før de i ren desperasjon lanserer slike idiotiske forslag.

10 kommentarer

Lars

05.01.2006 kl.13:01

Det du ikke tar inn over deg er at fasiten for dagens politikk ovenfor Israel fra USA, Norge og de fleste europeiske statene er at undertrykkingen av det palestinske folket fortsetter. "Dialogen" du snakker om har vært omtrent like vellykket som den foregående oslo-prosessen. Mens vestlige politikere snakker dialog er over 4000 palestinere drept siden intifadaen begynte år 2000.?Et apartheidsystem ?verre enn det som eksisterte i Sør-Afrika?John Dugard, sørafrikansk folkerettsprofessor og FNs spesialutsending for menneskerettigheter til Vestbredden og Gaza-stripen, om det israelske regimet av mur, bosettinger og settlerveger på Vestbredden. Boikotten av Sør-Afrika var med på å bidra til apartheidregimets fall. Nå må verden igjen samle seg i kampen mot et apartheidlignende system, og kjempe for at rettighetene til det palestinske folk ivaretas.

Mathias Reither

05.01.2006 kl.13:18

Man kan stille spørsmålstegn med boykott? Man kan stille spørsmålstegn med dialog? Men dersom USA sluttet å gi uforbeholden støtte til Israel uansett hva de foretar seg, hadde det blitt bedre. Imidlertid, heller jeg mer mot boykott i dette tilfelle, da vi i all tid har drevet med dialog. Imidlertid er jeg i mot boykott som prinsipp. Når det gjelder Iran, mener jeg at boykott ikke hjelper, men med Israel vil det muligens hjelpe, da mye Israels politikk, er avhengig av støtte fra Vesten.

Martin

05.01.2006 kl.13:34

Til Lars: Og hvem var det som startet intifadaen? Nuff said.Til Mathias:Hvis du tror at Israel blir påvirket av Sør trøndelags ubetydelige boikott må du tro om igjen. Dessuten rammer boikotten de mennesken SV hevder at de støtter, nemlig de fattigste hvorav veldig mange er det man kaller for palestiner-arabere. ( Selv om det er veldig mange etnisiter inn i bildet, så til og med betegnelse araber blir ufullstendig,men nok om dèt )Til Trond: Jeg er helt enig med deg i saken. Vi skal ikke være naive og tro at alt Israel gjør er bra, men du trekker frem noe som jeg ble overrasket over og som jeg synes det er bra du skjønner, nemlig følgende: "Man skal ikke undervurdere det faktum at Israels skepsis mot Europa er rimelig begrunnet når man legger de historiske fakta på bordet. Med en boikott vil denne skepsisen bare øke noe som vil føre til at dialog og diplomati bare vinkes farvel til." Ja det fremmer overhodet ikke dialogen og det må trekkes frem at Vesten er ikke Israels beste venn som mange skal ha det til. Ikke engang USA er det, med tanke på at USA har solgt våpen til både israelerne og palestinerne og gjør det fortsatt. Og de gir ca like mye penger til begge grupper også. Nå har imidlertid USA sagt at de vil gi mindre penger til Abbas hvis han nekter å prøve på å avvæåpne Hamas og andre terrorgrupper. Men det er jo bare rett og rimelig det? Det er jo tross alt en del av veikartet for fred. Jeg venter fortsatt spent....

VamPus

05.01.2006 kl.14:56

Synes det er ganske alvorlig at vår finansminister går offentlig ut og oppfordrer til boikott av et annet land - om det måtte være Israel eller Danmark for den saks skyld. Regjeringsmedlemmer representerer faktisk Norge - det ikke bare utenriksministeren som skal fungere som diplomat. Hadde forventet mer av Halvorsen - selv om hun er SVer.

Knut Stian Olsen

05.01.2006 kl.15:41

Jeg har personlig boikottet israelske varer i lang tid, uten at det ser ut til å ha noen effekt. Men jeg kommer likevel til å fortsette med det all den tid Israel er brutale undertrykkere av palestinere på okkupert område.Til israel/palestinadebatten vil jeg anbefale alle å lese boka Krig & diplomati av Odd Karsten Tveit. Der dokumenteres det ganske godt hvilke grusomheter israelerne har gjort seg skyld i bl.a i Libanon...

Knut Stian Olsen

05.01.2006 kl.15:44

ordet intifada betyr "å riste av seg" og det kan da ikke være noe galt i å ville riste av seg det brutale undertrykkende regimet som israel fører ovenfor palestinerne... Intifada er ikke noe annet enn en motstandskamp mot okkupasjonsmakten.

Trond

05.01.2006 kl.15:48

Til Lars: Jo jeg er fullstendig kalr over undtertrykkelsen av Palestinere og er imot den, men jeg er uenig i virkemidlene man vil ta i bruk. Jeg klarer faktisk ikke åse hvordan det skal hjelpe den Palestinske befolkningen hvis du gir høyresiden i Israel økt makt og oppsluttning. Men jdet hadde vært inntresant å vite hvordan du hadde tenkt på akkurat det spørsmålet. Man må ikke bruke spørsmålet om Boikott som et prinnsipp i alle saker. De historiske linjene i Sør-Afrika kan ikke sammenliges forhold til dette.

Mathias Reither

05.01.2006 kl.19:09

Hva eksporterer Israel til Norge utenom appelsiner?

Martin

05.01.2006 kl.19:45

Til Mathias: Det får du heller spørre Drægni om og andre Israel-hatende folk.

Knut Stian Olsen

05.01.2006 kl.19:52

en slik boikott betyr vel også at Norge ikke skal selge varer og tjenester til Israel, deriblant våpensystemer etc.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits