Slutt å stigmatisere utenlandske kvinnerNorge har blitt mer faregerikt og internasjonalt etter hver som er en utvikling jeg ønsker hjertelig velkommen. Ingenting vakrere enn kjærlighet som krysser landegrensene, allikevel reagerer jeg på en stigmatisering av del mennesker den siste tiden.

Det har vært et enormt fokus på menn som bruker kvinner fra den tredje verden, proforma ekteskap, trafficiking og lignende noe som faktisk er med då å ødelegge for en meget stor gruppe.
Når jeg satt på torgallemnninegn for noen dager siden og nøt en kopp kaffe kom jeg til å høre kommentarene fra sidebenken som var alt annet en fine. En mann og hans utelanske kone kom forbi da det kom kommentarer som dette: Hun gifter kun for pengene, tipper han importerer henne fordi han ikke har draget osv. Dette syntes jeg er en meget skremmende holdning.

For en stund tilbake sto det en artikkel i en av hovedstadavisene, om kvinner fra Afrikanske land som ble spurt om de hadde sex å selge bare de spaserte oppover Karl Johan eller tok seg en tur på byen.
Rasisme kan ha mange ansikter og jeg mener dette er av de mer alvorlige. Det verste med rasisme er når den blir sosialt akseptert blant folk flest noe den i dette tilfelle ser ut til å bli. Også blant de mennesker som står på barrikadene mot rasisme. I tillegg er det en stigmatisering av menn som velger noe som blir regner for heller utradisjonelt. Det å gifte seg med en utenlandsk kvinne blir sammenlignet med å bestilles eg en oppblåstbar kvinne på porsordre.

Jeg vet det er problemer, men jeg tror at de fleste menneskene som gifter seg med Nordmenn gjør det av hederlige grunner. Jeg har også den troen at de fleste Afrikanske og andre kvinner med annen hudfarge er som kvinner flest og verken prostituerte eller dumme.

14 kommentarer

Sexy Sadie

05.06.2006 kl.21:30

Nå er det vel ikke kvinnene som blir diskriminert, det er vel heller det at fyrer som må utelands for å få seg en kjæreste blir hakket for desperate. Den dagen en mann må utenlands for å få seg fitte, den dagen må han forstå at hans sexliv med andre mennesker er over.

Trond

05.06.2006 kl.21:47

Så alle menn som skaffer seg en utenlansk kvinne gjør det i desprasjon for å skaffe seg fitte?? Du må ha et rimelig anstrengt og ensidig syn på menn.

Brom

05.06.2006 kl.21:57

Tydeligvis ganske anstrengt, Trond - det der er noe av det verste jeg har hørt, Sadie.

Martin

05.06.2006 kl.22:09

Til Trond: Det er godt du tar opp dette, Trond. Være en talsmann for slikt som vi i hverdagen gjerne ikke tenker på. Her mener jeg at man kan trekke paraleller til det har prøvd å få frem om blondinehets. De fordommene som er farligst er de som kommer snikende frem i samfunnet, de som er allment akseptert..hvis vi ser på historien ser vi at om bare rette føreren kom på talerstolen, så vil folks fordommer bli sluppet ut og forbi underbevisstheten. Det er viktig at vi minner hverandre på også i disse dager, viktigheten av å ikke dømme så lett andre mennesker, for vi alle gjør det. Og det er lett å glemme hva slikt kan føre til.

Mathias

05.06.2006 kl.22:25

Utalelsen til vedkommende første kommentar er jo ganske frekk, da min kone er fra Iran. Men folk som han må tro hva han vil, mens han leser sine pornoblader. Han er garantert en fast leser av slike blader.

Hasse@tungskyts.no

06.06.2006 kl.11:42

FRP Vil ha strengere kontroll av ID-løse asylsøkereNorge er blitt et tilholdssted for ekstreme islamister som lever under falsk identitet. Kontrollen med asylsøkere er alt for dårlig, og dette klarer du ikke vri deg unna med Tveiten med flåsete og useriøse kommentatorer som at Hagenen er rasist og at frperne (500.000) er noen hjernedøde apekatter. Politiets Sikkerhetstjeneste har avdekket at ekstreme islamister har kommet til Norge under falsk identitet. Siv Jensen reagerer sterkt og mener kontrollen med asylsøkere ikke er god nok.- Dette viser blant annet at kontrollen med asylsøkere er alt for dårlig. Når politiet mener at det lever tusener lever i Norge med falsk ID, forteller det at vi står overfor et alvorlig samfunnsproblem, sier hun.Jensen mener det er helt uaktuelt at personer som har løyet om identiteten sin skal få opphold i Norge.- Identitetsløse asylsøkere bør for det første plasseres i lukkede mottak til identiteten er avklart. Dersom noen lyver eller bruker falske identitetspapirer bør det føre til umiddelbar utsendelse, også dersom personen allerede har fått opphold. Det er ingen årsaker til at reelle asylsøkere skal lyve om identiteten sin. De får opphold uansett. De som forsøker å lure asylssystemet, bruker falske ID-papirer, sier hun.Jensen mener det er spesielt bekymringsfullt at ekstreme islamister kommer til Norge under falsk identitet.- Dette kan i mange tilfeller være personer som ellers hadde blitt nektet innreise på grunn av sikkerhetsrisikoen. At de aktivt velger Norge som tilholdssted sier noe om at Norge har for lite fokus på sikkerhet, avslutter Jensen.Venstre de ser ikke denne problemstillingen, grenseløs naive som dere er .

Tormod

06.06.2006 kl.11:49

Viktig tema! Det samme problemet eksisterte i Tromsø for noen år siden. Da angående russiske damer, og det var så ille at de ble nektet inngang på diverse utesteder bare fordi de var russiske. Heldigvis gjorde folket opprør mot denne diskrimineringen.Sexy Sadie: Det var da svært så fordomsfull man skulle være!

Trond

06.06.2006 kl.11:54

Hasse nå begynner du virkelig å kjede meg. Sjekket du overskriften på dette innlegget?? Nei antagentligvis gjorde du ikke det. Det handler om et tema som ditt kjære parti overhodet ikke har lyst til å ta tak i. Hold deg til den debatten som forgår her. Jeg skla komme tilbake til de temaene som du snakker om, men debatten dreier seg om nooe helt annet.Jeg vet at FRPere elsker å dra frem asylkortet i alle debatter når de ikke har noe intligent å komme med, med det funker ikke her.

Arild Holta

07.06.2006 kl.14:42

Ikke rent sjeldent får disse menneskene problemer med såkalt barnevern. De må noen ganger regelrett flykte til konas hjemland.Dette er litt av den omvendte flyktningestrømmen Norge skaper.Se: http://innvandrer.r-b-v.netArild Holta forRedd Barna Våre

Statsviter

06.08.2006 kl.00:46

Det er et meget viktig innlegg du kommer med her. Utenlandske kvinner blir ofte diskriminert i møte med det norske samfunnet. Mange i lille Norge, spesielt såkalte feminister har et veldig stereotypt bilde av utenlandske kvinner og deres beveggrunner for å komme til Norge.

Bobby

06.08.2006 kl.00:51

En meget god grunn til å etablere en familie med en utenlandsk dame er at barna skal skal slippe å få en mor som f.eks. "Sexy Sadie".Ei trøndersk harryberte med seksuelt raffinement som et esel er vel ikke akkurat det beste morsemnet...

Trond

06.08.2006 kl.01:10

Ikke vær slem mot Sadie da. Hun er en rå dame som fortjener respekt.

Kris

09.11.2009 kl.04:04

Nå har jeg vel ikke akkurat så mye nytt å komme med her, men jeg ønsker bare å påpeke at det fins mennesker som finner seg livspartnere fra andre steder i verden av langt flere forskjellige grunner enn det som hittil har kommet fram i denne debatten. Noen få eksempler er gjerne språk, rase, familiemessige verdisyn (noe som tydeligvis har nådd et bunnivå for hva Norge angår), sikring av ens fremtid osv. Mange gode (samt enkelte dårlige) grunner m.a.o.

Jeg er glad i mennesker og har reist litt, både til øst og vest. Forsåvidt jeg kan se så fins det mang ei sjel som ønsker å treffe fremmede med tanke på giftermål, og dette er ikke ensbetydende med at den éne personen kommer fra et velstående og den andre ikke.

Som så mange andre blir jeg lei meg av å se at godtfolk blir sett ned på / baksnakket grunnet at de kommer fra forskjellige nasjoner/verdensdeler. Det finnes helt klart en plenty av lykkejegere rundtomkring, men langt ifra nok til at man kan legge alle under én kam.

Til dere som enten har gjort eller skal "operere utenlands", gjør det med god (og ren) samvittighet. Ikke mye er vakrere enn fine og rene, ærverdige ekteskap.

En viktig ting som både ektemenn og koner bør merke seg er at de kommer lengst ved å ydmykt følge sine roller. Ei kone bør dypt respektere sin mann, og han bør elske og verdsette henne høyt -- Med andre ord: Teamwork (i gode såvel som onde dager). Ganske så universalt, faktisk.

----

@Trond: Lei for å vekke til live igjen en skikkelig gammel debatt, men for engangs skyld følte jeg for det. -____-;;

Trond Wathne Tveiten

09.11.2009 kl.14:01

Kris:Det er helt greit. Dette er en viktig debatt som ikke har gått ut på dato, så hvis folk vil gjennopplive den igjen er det helt greit for meg.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits