Myter: Denne gangen skattelettelser

Denne valgkampen ha vært preget av mange myter fra det såkalte rødgrønne alternativet. Nå er det verdt å bemerke at dette er et rødt alternativ siden senterpartiet de siste 15 årene har dreid politikken sin milevis til Venstre, men nok om det.
En av de mest slitte mytene er at regjeringen har gitt skattelette til de rikeste, så herskal jeg gi dere sannheten om mskattelettene som ikke så lett kommer frem i media.

- Fjernet innvisteringsavgift - 6 milliarder kroner. Denne usoledariske skatteletten har ført til at det har blitt investert i enda flere arbeidsplasser, noe som ifølge de rød er å gi til de rike.

- Økt minstrefradrag fra 40.000 (24%) til 57.400 (31%) - 6,6 milliarder kroner. Gave til de rikeste eller de som tjener minst??

- Redusert toppskatt ( 235.000 færre med middels inntektbetaler toppskatt) - 5,2 milliarder.

- Frikortgrensen økt fra 22.000 til 29.5000. - 65 millioner kroner. For å la ungdommen tjene mer penger er jo usolidarisk.

- Redusert boligskatt - fjernes helt fra 2005 - 2,5 milliarder kroner. Enda et skattelette som gjør det bedre for folk flest.

- Fjernet flypassasjeravgift - 1,6 milliarder.

- Nytt fradrag for midler til utvikling og forskning - 910 millioner kroner.

- Redusert arbeidsgiveravgift for ansatte 62 år - 720 millioner kroner. Det må være fælt å lage skatteletter som gjør at eldre får lov å komme tilbake i arbeidslivet.

- Endringer i momsen som gir økt inntekt til staten på 4,3 milliarder kroner.

i tillegg er det verdt å nevne at den nye skattereformen bidrar til at de rike må betale skatt på kapitalinntekter på linje med arbeidsinntektnår penger taes ut av næring. Skattelettelsene er gitt primært for å sikre arbeidsplasser og næringsutvikling.
Dette var en av mytene, avdekke flere vil jeg gjøre fremover.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits