Feilgrep av KrF å avvise Frp??


BT skriver: Lederen i Bergen KrF, Tomas Moltu, er overbevist om at det har vært en tabbe av partiet å gi en kald skulder til Fremskrittspartiet. Det har straffet seg.
Jeg tror ærlig talt at svaret ligger på et helt annet plan. Det er ikke bare økt konservatisme blant muslimer som er et problem, men også blant kristne. Selvfølgelig er kristne konservative meget klare på at de forsvarer ytringsfriheten, men saken er den at de er for den så lenger den tjener deres sak. Når Dørum for en stund tilbake ville oppheve blasfemiparagrafen skrek og hylte de som bare det.
Det få vi bekreftet lenger nede i artikkelen da man kan lese dette: Partiet må frigjøre seg fra «Bondevik-arven» og finne tilbake til Kåre Kristiansens linje da det definerte seg som et klart borgerlig parti. KrF må også innse at det kommer ikke forbi å inkludere Frp med tanke på regjeringsmakt, sier Torkil Åmland ( levende org og frp )
At mørkemenn som Kåre Kristiansen skal være et symbol på frihet, forteller mye hva disse menneskene egentlig tenker. Å bekjempe fundamentalistisk Islam er bra, men hold øynene og se på hva som skjer blant våre såkalte egne.

http://www.bt.no/innenriks/article219048.ece

9 kommentarer

Barrabas

07.02.2006 kl.17:39

Det hadde vært veldig morsomt om KRF hadde blitt mer USA-høyre-vridd, men jeg tror desverre ikke at det vil skje (jeg hadde også fått det veldig travelt med bloggingen). Det fungerer riktignok i USA men her hjemme så tipper jeg på at de ikke vil finne noe aksept for slike ideer blant massene. Vi har jo http://www.ikrist.com/ , men han har sikkert færre tilhengere enn Vigrid.Jeg tipper på at de vil fortsette å kjøre sentrums politikk basert på verdier. Vi har igrunn nok partier på ytterkantene, det vi trenger er partier som fremmer realistisk politikk, ikke populisme, overtro, løgner og annet urealistik tøv.

Trond

07.02.2006 kl.18:01

Man skal aldrio si aldri Barabas. Krf har mange ulike grupper under seg, med utrolig mye penger.mED DAGENS ØKENDE FUNDEMENTALSIME KAN SLIKE GRUPPER FORT FÅ VIND I SEILENE, DERFOR ER DET VIKTIG Å SKYTE FRA HOFTA.

Elisabeth

07.02.2006 kl.18:19

Jeg tror nok Barrabas har rett i det han (?) sier. Det er ikke plass til krf lengre ute mot høyre! Der er det nemlig allerede et kristentkonservativt parti (var valgmedarbeider under sist valg så derfor vet jeg om partiet. Tror kanskje ikke at det er så kjent dette partiet). Men undre kan skje (he, he!)

Susy

07.02.2006 kl.19:48

Jeg tror at noe av problemet innenfor fundamentalistiske krefter i kristen norge tidligere- har vært at man en tid tenkte litt lite...Eh...ganske stygt å si, men la meg forklare hva jeg mener; Man hadde karismatiske ledere på toppen med store ord. Enkelte var flotte, oppegående ledere, andre mere wannabees som prøvde å være like oppegående(bare mennesker der også gitt..).Og innenfor disse gruppene skulle man ikke protestere mot ledelsen, man skulle "underordne" seg hvis man var en god kristen,(og det ville jo de fleste være) og reslutatet ble dessverre at der man ellers ville reagert og opponert også innefor disse kretsene, ble det altså ikke gjort.Idag tror jeg fakisk ting er, (eller er i ferd med å bli) anderledes.Jeg tror mange etterhvert ble så lei av å ikke få tenke selv, at de begynte å opponere innenfor miljøene.(Selv om dette muligens ikke har vistes utad i så stor utstrening har dette skjedd i mange menigheter til en så stor grad at mange menigheter har kollapset og blitt bygget opp i en ny og annen form). Det ble mer liberalt selv i meget radikale grupperinger ,og blandt "andre-generasjons-fundamentalister" (veldig selvmekket ord) tror jeg både repekt og toleranse, demokrati og ytringsfrihet er blitt viktige ord... Jeg tror de unge kan være radikale, men ikke på samme måte-og på langt nær så ukritiske og fordømmende som forrige generasjon.Og husk nå at det samme gjelder innenfor kristendommen som andre religioner eller grupperinger; de som roper mest FÅR mest oppmerksomhet. Det er ikke dermed sagt at det er representativt! Kristen eller ikke har man den sammekulturarven som alle andre og dermed er bulldoserteknikken noe som forlengst er utgått på dato, iallefall for de aller fleste (håper jeg da.....)Jeg kan sikkert terge på meg mennesker med å si alt dette, og det er nok en veldig generalisert forenklet fremstilling av noe som har skjedd innefor deler av kristen norge.Og det er selvsagt min fremstilling og oppfatning.Jeg håper midlertid vi også innenfor denne grupperingen kan få virkelige positive forbilder som står for respekt og toleranse, demokrati og ytringsfrihet, og som ikke bare har ordene- men handlingen. S

Barrabas

07.02.2006 kl.20:01

Du må for all del skyte i fra hoften Trond, jeg påstår heller ikke at det er bortkastet tid. Det er sikkert like greit å begynne skyte før blinken har dukket opp, så er nå kulene allerede på vei. Men Krf som jo tross alt er ett seriøst parti, kan umulig se seg tjent med å begå ett politisk selvmord utpå høyrekanten. Det er ikke mer plass til partier der, det er plass til velgere men ikke partier.Jeg mener å huske at Anita Apelthun Sæle ønsket å se til USA for inspirasjon til forrige valgkamp, men det synes som om hun ikke fikk gjennomslag den gangen.

Martin

07.02.2006 kl.20:52

Krf bør holde seg i midten og det er akkurat det de kommer til å gjøre.Heldigvis.Les mer her: http://www.fedrelandsvennen.no/nyheter/article335754.ece

Trond

07.02.2006 kl.20:59

Barabas: joda KRF er et seriøst part så absolutt. mitt egent parti satt ir egjering med de fire år, selv om det var litt krangling av og til gikk det strålnde. Men det har de siste årene vært en konservativ dreining i enkelte deler av partiet, der i blandt klrfu. Å etter å ha sett en del utspill i den senre tid savner jeg en klargjøring på hva slags parti de egentlig ønsker å være. Martin: Jeg håper krf holder seg i sentrum hjeg og, det bør de ihvertfall. Susy: Vi har jo noen som blandt annet tidligere oslo biskop Gunnar stålset, Rose Marie Køhn og anrde, emn desverre ser det ut til at utviklingen er opå hell og da må man ta opp kampen.

Barrabas

07.02.2006 kl.21:37

Ok Trond, dette føger helt sikkert du mer med på enn meg, kanskje de virkelig er på vei mot høyre. Krf har jo vært på banen i noen år, men nå vet de muligens ikke hvilken fot de skal stå på lenger? I ett land hvor svært få (egentlig) er kristne lenger så krymper velgerbasen inn og man må vel kanskje lete både høyt og lavt etter nye velgere.Kanskje de kan slå seg sammen med muslimene og lage ett religionsparti? Eller kanskje de kan slå seg sammen med hedningene, de har tross alt NOE til felles: http://www.religioustolerance.org/chr_jcpa5.htmEller kanskje politikk burde verne om retten til religionsfrihet, istedenfor å verne om en religion i særdeleshet? Så kanskje hvis de separerer KR i fra F og bare blir ett folkeparti så kan det jo hende at flere synes at verdier er noe man bør gi en stemme til.

Trond

07.02.2006 kl.21:40

Vel hvis de ønsker å bli et sekulært part, kan de jo de komme til venstre som de brøt ut fra tidelig på t5rdvetallet. I venstre har vi jøder, muslimer, kristne og budister om hverandre uten at det er noe spesseil stor sak. Eller kanskje politikk burde verne om retten til religionsfrihet, istedenfor å verne om en religion i særdeleshetHelt enig og dete r jo den klare grunnloven for liberale som meg og det partiet jeg tilhører.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits