La oss bruke barna som kampmiddel mot det vi ikke liker

På 80 tallet skulle man forby kabel tv og alle de fæle tegneseriene som kom i den kjølevann med den begrunnelse at barna kunne ta skade av det.
Man har gjennom flere år ønsket sterk sensur av dataspill, alt for de stakkars barna.
Homofili er stygdom som kan skade våre barn er det også sagt.
Nå har debatten dreid seg om kjønnsnøytrale ekteskap og atter en gang er det på grunn av barna man skal si nei.
Kjønnsforviring og skadet barndom er resultatet påstår de.
Teknikken med å hive barna foran seg i kampen for å skjule sin egen illtoleranse dser ut til å får en ny dimensjon.

21 kommentarer

Knut Stian Olsen

07.09.2006 kl.21:01

Det å bruke "barnas beste" for å fremme egne synspunkter er desverre virkningsfult.Desverre, fordi de ofte tar feil...

Trond

07.09.2006 kl.21:04

Jahvis verden var slik de beskrev den så hadde jeg vært et ødelagt og farlig mennekse for mange år siden.

Martin

08.09.2006 kl.01:36

Jeg synes det er synd at du ikke kan legge deg på et saklig nivå i denne debatten.Jeg foreslår at du legger vekk retorikken og kutter vekk ord som "intoleranse". Jeg foreslår også at du slutter å blande religion inn i dette. Det er nemlig ikke bare religiøse mennesker som er imot at ekteskapet skal kjønnsnøytraliseres.At alle som vil bevare ekteskapet for mann og kvinne, er homofober, er en holdning jeg håper du ikke har. Da er du minst like fordømmende som du hevder at dine motstandere er. Om ikke de grunnene som blir presentert er bra nok for deg, får så være, men de er bra nok for motstandere. På samme måte har forkjempere mange argumenter som egentlg ikke strekker seg så veldig langt heller. Som sagt er det blitt gjort alt for lite forskning på dette området og det vet vi begge to. Den forskningen som HAR blitt gjort er ikke noe spesielt god heller for å si det mildt. Utover dette er det hårreisende at en våger å sammenligne enkjønnet og tokjønnet samliv. Man trenger ikke engang å snakke om at det ene er verdt mindre enn det andre, men man må i det minste forstå at det er vesensforskjeller her. Hvorfor ikke heller fikse på partnerskapsloven, og heller kalle den noe mer innbydende? Neida, man skal på død og liv vrake normaliteten av hensyn til minoriteters "rettigheter." Jeg mener at det er absurd. Jeg håper flere og flere forstår dette etterhvert, derfor er det viktig at emnet blir tatt opp.

Trond

08.09.2006 kl.15:09

jeg sier bare sannehten her Mart6in. jeg er eldre enn deg å har fuylgt disse debattene siden tidlig 80 tall ogg argumentene er stort sett de samme. nei de er ikke bare drevet av relgiøse, men av konservative generelt i alle farger. De setter barna foran segg for å ungå det de ikke liker, selv om de ikke har noe bevis for å rettferdiggjøre sin sak.Du sier de finns dårlig forskning, hvordan kan du da si at barn blir kjønnsforvirrett??Homofili er normalt matrtin, megt normalt selv om det er et mindretall som hhar leginingen. Nåår du ordlegger deg sliki du gjør mot slutten av innlegget bør du ikke syntes det er rart at jeg bruker ordet illtoleranse.

Martin

08.09.2006 kl.15:32

Så du sier at homofili er like normalt som heterofili? (Begrepet heterofili ble oppfunnet etter begrepet homofili, som er et relativt nytt begrep) Det er helt selvsagt at det påvirker kjønnsidentiteten til barnet om det har to foreldre av samme kjønn, og ingen eller liten kontakt med et forbilde av det motsatte kjønn. Om du er eldre enn meg og har fulgt debatten lengre, er helt irrelevant for saken vel? Det trenger jo ikke å bety at du har rett.

Trond

08.09.2006 kl.15:44

Men det beryr at jeg har en del mer kunnskap og livserfaring. jeg kjennesr mennesker som har vokst opp i homofiule hjem, gjør du?? Jeg kjenner nok av psykiatere som kjenenr til disse sakene gjør du??Du sier ting er selvsagt bare fordi du selv tror det og ikke ønsker å tro noe annet. Du vet qallerede hva jeg kaller slikt så jeg trenger ikke å gjenbta meg selv.

Martin

08.09.2006 kl.16:12

Dette har å gjøre med helt elementær barnepsykologi. Har du hørt om barnets ødipale periode, så burde du forstå hva jeg mener. Jeg kjenner riktignok ingen som har vokst opp i homofile hjem, men jeg har mange venner som er bifile.

Martin

08.09.2006 kl.16:16

Flere av dem har hatt et heller dårlig forhold til sine foreldre.

Trond

08.09.2006 kl.16:18

Elementær barnepsykologi?? Min onksel som er barnepsykolog kan skrive under på at det du sierer er svada. Fordi du har lest litt kvasipsykologoii på norfarbarn gjør det deg ikke til en kunnskapsrik mann om temaet. Men jeg setter pris på at du innrømemr at du ikke har kunnskap om dette temaet så overhodet.

Martin

08.09.2006 kl.16:22

Jo, dette vet jeg ikke er tull. Har hatt psykologi og fikk høyeste karakter. Og kunnskap har jeg om emnet. Men du liker å vri på det jeg sier deg.

Martin

08.09.2006 kl.16:26

"Jeg kjenner riktignok ingen som har vokst opp i homofile hjem, men jeg har mange venner som er bifile. Flere av dem har hatt et heller dårlig forhold til sine foreldre.", mente jeg å skrive.

Trond

08.09.2006 kl.16:43

min onskel har vært psykolog over 25 år, men selvfølgelig du vet bedre selvfølgelig siden du har en god karakter fra vidregående. Pusigg når boifile og homofile har hatt problemer i barndommen så er det det som er grunn til deres legning. Inntresant at du har klart å finne en slik grei og enkell sammenligning. dE FLESTE HOMOFILE JEG KJENENR HAR HATT PROBLEMER,vet du hvorfor?? på grunn av samfunnet holdninger, mobbing og diskri8minering. enkelte av den har på grunna v dette forsøkt å ta sitt egent liv.

z

08.09.2006 kl.16:47

Du er seriøst en idiot eller løgner Martin.Hvis homofili ikke er normalt hvordan kan du forklare homofile dyr, homofili gjenom hele menneskehetens historie og det faktum at det er alltid homofile i alle folkegrupper?Og hva med Tronds onkel? Er han en kvakksalver og du vet bedre siden du fikk høyeste karakter i psykologi?Når skal du svare på de kristendoms greiene jeg kom med noen poster tilbake?

Martin

08.09.2006 kl.17:21

Til Z: Hva var det jeg skulle svare på i hvilket innlegg? Jeg er hverken en løgner eller en idiot. Jeg lurer på når personangrepene skal slutte å komme.Jeg sier ikke at homofili er unormalt i den grad dere snakker om, men iforhold til heterofili er det det. Jeg vet svært godt at det finnes mange dyr som har sex med andre dyr av samme kjønn. Jeg tror ikke at Tronds onkel er en kvakksalver.overhodet, men slike emner er psykologer uenige seg imellom.

Martin

08.09.2006 kl.17:25

og når jeg skriver slike emner mener jeg selvsagt innvirkningen på barna og emnet kjønnsidentitet.

Martin

08.09.2006 kl.17:34

Til Z: kommenter på siden min om det er noe du lurer på. Vanskeligere er det ikke ;)

Trond

08.09.2006 kl.17:38

Min onkel kommer snart til å delta i denne debatten så kan du jo avjøre selv.

Conad

08.09.2006 kl.17:41

Martin, homofili er like normalt som hetrofili - men mindre utbredt. Begge deler er kjærlighet mellom to mennesker. Enkelt og greit.

Victoria

08.09.2006 kl.20:20

Kan ikke dy meg: forklar meg litt om Freud. Gjør det. Forklar meg hvordan hans teorier er relevante i denne sammenhengen. Det er dumt å trekke det frem, dersom det ikke er kunnskaper. Psykologien man har som valgfag på vgs er i beste fall underholdende; man pirker så vidt borti en del av psykolgiens historie, men ikke noe særlig mer enn det. Freud er viktig rent historisk, ikke noe mer enn det. Homofobi er så vidt jeg ser ikke nevnt i Tronds innlegg. Hvorfor ta frem det? Det er stor forskjell på homofobi og homohat.

Frode

08.09.2006 kl.21:28

Hva er egentlig forskjelden homofobi og homohat? Jeg vet ikke helt hvor grensene møtes! Men jeg synes nok Martin ikke krysser min linje for homohat, men langt over min grense for homofobi. Men det er jo meg....

Victoria

08.09.2006 kl.22:37

Hei Frode: jeg prøvde å legge inn en kommentar med en def. fra wikipedia. Jeg tok nemlig feil, jeg trodde faktisk homofobi hørte til resten av "fobi-familien", det er ikke tilfelle. Jeg tenkte at frykt er en ting, mens hat noe annet; jeg mener det er latterlig å være *redd* homofile, men enda verre å hate dem. Men, som du selv påpeker: det er ingen forskjell i hva begrepene homofobi og homohat betyr. Ha en god kveld :-)

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits