Er de rød-grønne tilhenger av monopolkapitalisme??

Jeg må bare stille et spørsmål og det er hva er poenget med et konkuransetilsyn når dagens regjering allikeveøl har tenkt til å overkjøre dem.
I dette tilfellet tenker jeg på den nå godkjente sammenslåingen av Gilde og Prior. Dette mener jeg er en trussel for både forbrukeren og mangfoldet. Snart kan vel bar Q meieriene og syøve finden bare leggge inn årene eller rettere sagt alle som går imot pampene i Bondelaget sine monopolinntereser. Det er morsomt å høre venstresiden snakke ut om at borgelige regjeringer er kjøpt og betalt av næringslivet, for det er jammen lett å se hvem dagens regjeriung er i lomma på.
Det urkomiske med dette er at Usa ser ut til å ha strengere konkuranseregler en Norge, dette bør smake dårlig blandt Svere.

3 kommentarer

Martin

07.10.2006 kl.16:24

Her er jeg så enig med deg som jeg kan bli. Jeg synes det er veldig trist om Norge skal bli et land med store bedrifter istedenfor flere små. Dette vil ødelegge for både kvalitet og pris på varer. Når du til og med sier at selveste USA har strengere konkurranseregler enn oss, da blir jeg SKREMT. Om det blir en borgerlig regjering ved neste valg, skal det nok bli mer orden på dette. Sannsynlig for at dèt skjer derimot, virker å være temmelig dårlig. Dessverre.

Modernisert og global

08.10.2006 kl.00:20

jeg har lest rapporten fra konkurransetilsynet og konklusjonen er klar. fusjonen vil svekke konkurransen i fjærfemarkedet. problemet er at jeg også mener at man må se på gilde og prior som konkurrenter selvom de er ulike kjøttmarkeder... f.eks. da prior lanserte kyllingkjøttdeig som et sunt alternativ, måtte gilde snu seg rundt å lansere et sunnere alternativ på storfe-kjøttdeig. sånn fungerer konkurransen ypperlig, man må tilpasse seg de signalene forbrukerne sender til deg... utrolig latterlig dette her altså! planøkonomi fungerer ikke, når skal sosialistene forstå dette?

daniel

08.10.2006 kl.15:52

heeeeelt enig. morsomt skrevet også.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits