KrF henger 20 år etter i narkotikadebatten

Denne pressemeldingen fra Unge Venstre syntes er så bra at jeg velger å trykke den her.

– FN-kritikken mot sprøyterommet viser hvor bakstreberske internasjonale avtaler om narkotika er, sier nestleder i Unge Venstre Audun Vindøy. Han er opprørt over KrFUs forsøk på omkamp om sprøyterommet i Oslo, og mener de henger 20 år etter.

– Mens fagfolk i rusomsorgen har tatt inn over seg verdien av å gi narkomane et verdigere liv, er internasjonale avtaler fortsatt dominert av 80-tallets «War on drugs». Det samme er KrF og KrFUs politikk på dette området, sier Vindøy.

- Linjen om nulltoleranse og harde fengselsstraffer selv for brukerdoser var fullstendig feilslått, og bidro bare til å tråkke narkomane enda lenger ned i søla.

Nestlederen i den liberale ungdomsorganisasjonen er opprørt over at KrFU lukker øynene, sammen med FNs kontrollorgan for narkotika, INCB, for hva som er de faktiske realitetene rundt sprøyterommet i Oslo.

– Sprøyterommet har vært en suksess for de enkeltmenneskene som har fått et bedre og mer verdig liv takket være dette tilbudet. FN må ikke bli så hellig at gode, lokale løsninger må vike for internasjonale konvensjoner basert på gammel kunnskap, sier Vindøy

Unge Venstre arbeider for at det åpnes flere sprøyterom , både i Oslo og i de andre storbyene.

2 kommentarer

Martin

09.03.2006 kl.11:30

Dere arbeider med andre ord imot FN...

Trond

09.03.2006 kl.13:56

Nei, men jeg mener avtaelen er overtolket. Her er et tiltak som redder liv og så går KRFU med den moralske klubben og ønsker å bidra til flere dødsfall.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits