Sar el bør straffes

Vil du virkelig hjelpe Israel og ikke bare prate?
Sett av 3 uker til frivillig arbeide i den Israelske hæren!


Dette skriver organisasjonen på sine hjemmesider. Mens verden forsøker å gjøre noe pumper disse gutta enda mer bensin på bålet.
Virksomheten deres er ikke annet en et hån og jeg kalrer ikke i  in villeste fantasi se at dette er lovlig. Oppfordrer alle som se rgalskapen i dette å sende dem en mail der de får som hatten passer.  Adressen finner dere på deres hjemmesider.

22 kommentarer

- O.

08.08.2006 kl.08:46

Tja...for det første; I den israelske hæren gjøres det mye forskjellig, og det er ikke kun skyting som foretas. En del frivillige settes til hjelp mot sivilbefolkning, helsehjelp, m.m. Men selvsagt, de støtter et uheldig system. For det andre: Å si at slike utsagn bør STRAFFES vitner i grunnen om et noe uheldig forhold til ytringsfriheten - det er det som er ulovlig som bør særskilt begrunnes, ikke det som er lovlig. Håper ellers du har det bra! ;-)

Trond

08.08.2006 kl.13:48

Det har ingen ting med ytringsfrihet å gjøre å delta i et annet lands arme uannsett hva de gjør der. Hjelpearbeid er en annen ting.

- O.

08.08.2006 kl.15:46

OK, så du mener at det som er ulovlig er å TA slik krigstjeneste, ikke å oppfordre til å gjøre det på hjemmesider. Det finnes nok noen regler som forbyr å gjøre tjeneste i fremmed rikes krigsmakt, men er noe usikker på hvor disse finnes, og evt. om de rammes av dette.

MAX ANUS

08.08.2006 kl.18:02

Jeg kan mer om israel konflikten enn de fleste i Norge etter å ha tenestegjort som hundefører i Libanon for en del år siden, og i forbindelse med mine omfattende studier ved diverse universiteter i inn og utland. Konflikten i midt -østen er et trist skue. Jeg må innrømme at jeg har gjort meg mange tanker omkring Israels offensiv overfor Libanon denne gangen. Tanken på at forsvarsløse, uskyldige barn og kvinner blir rammet er en lidelse. Samtidig blir jeg steike forbannet på at Hizbollah bevist og direkte bruker kvinner og barn som skjold mot raketter og skudd, - soldater kaller de seg! - disse feige terroristene! Jeg VET at palestinere og jøder kan leve hånd i hånd, etter og ha bodd i Libanon i 2 år. Sannheten er at dette kan ikke Hizbollah, Hamas eller Syria tillate. En harmonisk sameksistens mellom palestinere og jøder i midt-østen er det disse terroristene frykter mest. Jeg blir bare trist av ¨registrere at sosialistene som styrer Norge, godt støttet av norsk presse, ukritisk støtter terrororg. Hizbollah i krigen mot Israel. Jeg er ikke overrasket da samme politikere og partier gang på gang står frem og støtter totalitære regimer og grupper som eks. Pol Por i Kambodsja. Når jeg i tillegg vet hvilken makt kommunisten Gerd Liv Valla har overfor den sittende regjering, ja da er vel det neste trekket og opprette et fond til støtte for Osama bin Laden.Jeg bare spyr!Hilsen Max Anus

Martin

08.08.2006 kl.21:30

Dette hadde jeg ikke trodd jeg skulle si men Max Anus har noen gode poenger.

Trond

09.08.2006 kl.00:16

Max har faktisk en god del poenger her. Især når det gjelder deler av venstre siden sin ukritiske hyllest av såkjalte frigjøringsorganisasjoner.Men å tilatte verving til den israelske hær syntes ejg allikevel er langt over streken.

Conad

09.08.2006 kl.19:27

Trond, jeg liker dårlig at man reiser ned for å verve seg i IDF for noen uker / måneder (selvom de ikke står under våpen) - men jeg respekterer at de velger å jobbe for det de tror på på denne måten. Oppfordringen til å reise er enda klarere innenfor grensene av det akseptable.Dermed kan jeg på ingen måte støtte din oppfordring om å straffe Sar El (ihvertfall ikke på dette grunnlaget).

Trond

09.08.2006 kl.21:41

Å reise ned å hjelpe israelere er en ting. men å rekrutere mennesker til å jobbe emd den israelske hær er en annen.Hvis det er tilfelle at dette er akseptabelt bør man stille det samme spørsmålet når det gjelder lignende rekkrutering til palestinske væpnede grupper.

Conad

12.08.2006 kl.00:40

Jepp, det er ikke mindre (eller mere) akseptabelt at man vil sloss for den andre siden.Sitter fremdeles på en Linux-maskin, men har satt Opera til å identifisere seg om Internet Explorer. Får se om spam-filteret slipper meg igjennom nå da.

Trond

12.08.2006 kl.00:43

Beklager Conad at. Jeg setter pris på kommentarene dine, men jeg måtte gjøre noe med spamfilteret mitt. Jeg fikk over 400 spam om dagen og det begynte å bli rimlig slitsomt. Foresten er du flink med endre templater på blogger??

Conad

12.08.2006 kl.13:38

Det går bra - i Opera kan jeg sette at den identifiserer seg som Internet Explorer kun på denne siden. Jeg har aldri vært bort i blogg (bortsett fra kommentarfeltet da), så nei, der kan jeg nok ikke være til hjelp.Savner forøvrig listen over siste kommentarer (det gjelder jo alle blogger hos weblogg, blogg og abcblogg). Det var mye lettere å orientere seg tidligere.

Trond

12.08.2006 kl.13:43

Det var da endelig bra.Hvorfor blogsoft har kuttet ut den funksjonen du nevner syntes jeg også er dumt. Det er færre som kommenterer på gamlke innlegg når det er slikt. men det ryktes at de har en oppgradering på lur meget snart så d får vi ser.

MAX ANUS

14.08.2006 kl.09:52

Traff dusten Jan Simonsen på Gardemoen i går ettermidddag, hadde ikke det vært en varm sommerdag i Oslo så hadde jeg trodd det var julenissen som kom vaggende med sine 200 kg. bortover på vei mot utenlandsgaten, klarte selvsagt å hugge tak i idioten og gi han en kort overhøvling. Dusten var på vei til Israel, jeg anbefalte han å gå inn i skuddlinjen, uten hjelm.Forøvrig så var vi enige om problemstillinger rundt Israels forsvarskrig. Verdenssamfunnet har tillatt en muslimsk terroristgruppe å kontrollere grenseområdene i Libanon. Denne gruppen er sponset av Iran og Syria og har som mål å utslette staten Israel. Når de ansvarlige i Libanon ikke har villet forhindre at deres territorium utnyttes til terrorangrep, da hadde ikke Israel noe valg lenger. Da måtte de selv gå inn for å stoppe disse forbannede terroristene. Det er dette Israel måtte gjøre i Libanon og Gaza. Og, det må ikke glemmes hvem som startet denne konflikten. Det var Hizbollah med sin kidnapping av israelske soldater og sine rakett-angrep inn i Israel. Det israelske forsvaret prøver å unngå sivile tap, det israelske flyvåpenet slipper også ofte ut flyveblader for å advare sivilbefolkningen før bombeangrep. Som kjent bruker Hizbollah sivilbefolkningen som skjold, men kom ikke her og klag på at det er Israels sin feil! Hizbollah sin feige strategi er å skjule seg blant sivilbefolkningen og angripe sivile mål utfra sivile området. Egeland sa nylig på CNN at Hizbollah må ta skylden for de sivile tapene i Libanon.Trond og Martin, tenk dere flere tusen raketter med en rekkevidde på 20 til 200 km. mot staten Israel som er bemannet av en muslimsk terrorgruppe som har den Iranske presidenten Ahmadinejad som sitt forbilde. Dette skaper en enorm trussel mot det israelske folket. INTET LAND KAN TOLERERE SLIKE FARLIGE NABOER SOM HELE TIDEN HAR ANGREPET DEM UPROVOSERT.Det Israel gjør er å å forsvare seg mot stadige angrep fra Hizbollah og Hamas. De kjemper faktisk for sin forsatt eksistens som en jødisk nasjon.Jeg er steike forbannet om dagen, og som svar på ditt spørsmål Trond, JA, jeg er i ferd med å vurdere å verve meg i den Israelske hæren....ligger faktisk i hardtrening og har tatt opp gamle kunstner. Så slutt å mas!

Trond

14.08.2006 kl.21:55

Jaså vil du verve deg til den Israelske hæren Max, vel vær beredt for å bli fengslet for det etterpå. Det er nemlig ikke lov til å ta krigstjeneste for et annet land. Israel har også blitt advart mot å skyte flere ganger, men de har gitt blaffen de skøyt på pressekolonene selv om de var advart, de skøyt på fn selv om de var advart ikke bare en gang, men hele ti ganger. I tillegg hadde de fått beskjed på forhånd.Dette r et ordtak som heter put out fire with gasolin, det er dette Israel er i ferd med å gjøre nå.

MAX@NUS.NO

15.08.2006 kl.09:57

Hei Trond, Hvordan støtter du deg rettslig til at det ikke er lov i å delta i krigen for et annet land?Jeg minner om at det er flere hundre nordmenn som har operert i krigsutøvelse for den franske fremmedlegionen uten å blitt straffet for det. - Og, tror du din venn Mulla Krekar har blitt straffet for å ha deltatt i krigen i Nord Irak når han har oppholdt seg i Norge?

Trond

15.08.2006 kl.22:55

Nordmenn som deltok i den spanske borgerkrigen mot Franco ble straffet.det er faktoisk ulovlig å tjenestegjøre i fremedliegionen, men myndighetene har vært slepphendt på det. men etter det jeg vet er det personer som er etterlyst for å ha tjenestegjor der.Skal finne frem lovparagrafen jeg Max etter jeg ahr att en liten prat med jursitene i aprtiet mitt. de har litt bedre oversikt på slikt

Mathias

21.08.2006 kl.01:07

Trond har helt rett, det er straffbart å tjenestegjøre for et annet land i krig. I de tilfeller som nevnes som Frankrike, forfølges det ikke fordi vi er nært alierte med Frankrike antar jeg. Om dette gjelder Israel også vet jeg ikke. Det hadde ikke gjort meg noe om hele Frp vervet seg for den israelske hær, da hadde sikekrt mange kommet hjemm i trekasser, og da hadde vi fått færre Frpere.

Trond

21.08.2006 kl.01:47

Vel nå spørs det om FRperene hadde turd. de er stort sett store i kjeften for det meste.

MAX ANUS

03.09.2006 kl.22:27

Jeg fikk med en dame hjem fra byen forleden, det viste seg å være bra at hun var stor i munnen....

Trond

03.09.2006 kl.22:56

Takk for oppplysningen. Du aner ikke hvor glad jeg ble nå.

Henrik

04.06.2012 kl.15:44

Er stolt deltager i Sar-El og skal gjøre det igjen.

Bedre folk enn dem i IDF skal man lete lenge etter, har truffet og håndhilst på generaler på høyeste nivå.

Sar-El er ikke en del av IDF. Vi har på oss uniformer, og vi bor på militærbaser, men vi gjør kun sivilt arbeid som konstruksjon av utposter, sjekking og klargjøring av utstyr, rengjøring av våpen osv, sånn at de ordentlige soldatene får gjort viktige ting.

Sar-El er sådan et sivilt organ, og ikke noen del av IDF.

Det er dermed helt lovelig da det ikke er en militær organisasjon, og de ikke driver verving.

Trond Wathne Tveiten

04.06.2012 kl.19:40

Henrik: Men støtte opp om de militære og de ulovelige bosettingende gjør dere. Gode Quslinger med andre ord.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits