Bygger regjeringen ned veldferden??

Stoltenberg og resten av den røde gjebngen har under hele valgkampen mast om at veldferden i Norge har blitt bygget  ned. Men sjekker enn fakta finner man ut noe helt annet.

Fakta: I denne stortingsperioden har veldferdsutgiftene over statsbudsjettet økt med 48 milliarder kroner 2001 til 2005. Eller om en vil: To kroner i økt velderd for hver krone skattelette:

- Utbetalingende over folketrygden har økt med 20 milliarder

-Tilta mot fattigdom er økt med 1,2 milliarder til 3,2 milliarder kroner pr.år fra 2001 til 2005. Regjeringen er  den første som har fått vedtatt en tiltakspakke mot fattigdom. .

- Rusomsorgen er omorganisert og utgiftene økt med 482 millioner kroner.

- I 2005 bevilges rekordhøye 4,3 milliarder kroner til psykratrisatsingen.

2 kommentarer

Knut Stian Olsen

09.09.2005 kl.02:45

Jeg vil bare komme med en aldri så liten rettelse... Rusomsorgen og utgiftene har nok økt med 482 millioner (og ikke milliarder altså) Jeg antar at det er snakk om en trykkfeil her...For det andre så synes jeg det er veldig gledelig at tiltak mot fattigdom har økt med 1.2 milliarder kroner i inneværende periode. Jeg skulle bare ønske det hadde hjulpet. For det gjør ikke disse tiltakene i praksis, desverre...

Trond

09.09.2005 kl.12:53

hehe selvfølgelig har du rett, det er nå rett.Når det gjelder bekjempelsen av fattigdom stemmer den, men uheldigvis viser det seg å ikke være nok. Men det vl bli satset mer hvis regjeringen får fornyet tillit.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits