Har FN undervurdert Israel??

Når man tror noe meget sterkt har man ofte tendens til å la være å se på de fakta som ofte ligger på bordet. Såkalte Israel-venner bruker i sitt innlegg mange pene ord fra bibelen for å beskrive Gud sin plan, men jeg tviler sterkt på det som skjer i Israel eller rettere sagt Palestina nå har noe med guds plan å gjøre. Stasminister Sharon har vist seg å ikke være noe annet en kaldblodig morder uten ønske og vilje til å skape fred med det palestinske folk. For en stund tilbake ble det vist en reportasje om organisasjonen leger uten grenser som gjør et utrolig hunmnanitært arbeid i land der det voldelige konflikter. De kunne vise til i sitt arbeid hvordan Israelske soldater drev frem på vestbredden. 11 åringer var skutt i hodet med skarpt. Dette kan ikke kalles forsvarskrig, men kaldblodig mord. Nyhetssendinger kan også vise hvordan Sharon og hans regjering sender inn kamphelikoptere og f16 fly for å knuse Palestinerne. Kan ikke forstå at et slik overdrevet voldsbruk skal bidra til fred. Palestinerne er ikke i nærheten av å være i besittelse av slike våpen. Nå forsvarer jeg heller ikke ekstreme palestineres terroraksjoner mot sivile. Aksjoner som den bomben gikk av på et diskotek i Israel der er ondsinnet terror som ikke kan forsvares. Men dette er lite yttergrupper. Men de kan fort bli større, mye større hvis Sharon fritt for lov til å fortsette med sin terror mot det Palestinske folk.. Har FN undervurdert Israel?? Spørsmålet burde heller være, hvor naive har FN egentlig vært. Hadde en annen stat i verden vært i nærheten av å drive en politikk som Sharon gjør i Israel hadde det vanket internasjonale sanksjoner omgående. Men ikke i Israel for der gir plutselig Bibelen denne politikken legitimitet.

Når jeg lærte min kristendom så lærte jeg om en Gud som var full av kjærlighet. Jeg lærte om en Jesus som talte fredens og kjærlighetens gud. Ikke om en frelser som sender inn kamphelikoptere, f16 fly og som skytter barn med skarpt med den eneste hensikten å ta liv. I såfall burde jeg kanskje lese Bibelen en gang til.

2 kommentarer

Israel-venn

12.11.2005 kl.21:53

"Rettere sagt Palestina" ? Les din historie du

Trond

13.11.2005 kl.00:32

Det har jeg gjort

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits