Avskaff Kvinnedagen??


Siv Jensen tar til orde for å avskaffe kvinnedagen med denne begrunnelsen: Det er tid for opprør. Vi kan ikke tillate lenger at venstresiden dominerer arbeidet for likestilling med sin syt&klag- mentalitet.

Kan være enig med at venstresiden ikke har monopol  på verken meninger eller denne dagen, men hvorfor da ikke gjøre noe med akkurat det. Start deres egne arrangementer der dere kommer med de punktene som betyr noe for dere. Det er mange som er opptatt av likestilling som nødvendigvis ikke tilhører sektene på venstresiden, så dere skulle av nok av allierte.

Jeg syntes ikke at kvinnedagen bør avskaffes av den enkle grunn at det på mange områder ( selv om vi har kommet langt ) fortsatt er et lite stykke igjen.  Både når det gjelder likelønn og andre rettigheter.
Men en annen tinge r også viktig å ta til seg og det er det internasjonale perspektivet. Da tenker jeg ikke på nei til Eu som enkelte missforståtte rødstrømper flagger i toget, men det faktum at det er kvinner rundt omkring i verden som ikke har det samme rettighetene som oss.
Dagen burde like mye være en markering for solidaritet med også dem.
Dette krever faktisk at venstresiden jekker seg litt og for engang skyld klarer å komme opp med faneforslag som faktisk har noe med kvinnedagen å gjøre. Men også at andre for fingeren ut og lar være at en liten sekt for ta patent på virkeligheten


7 kommentarer

Mathias

09.03.2006 kl.21:09

Helt enig. Siv Jensen er en tufs. Hun vil også avskaffe 1. mai. Hun vil avskaffe alle såkalte symboldager for venstresiden, og fagforeninger osv. Man kan mene hva man vil om fagforeninger, kvinnedagen, 1. mai osv. Men det er direkte frekt å mene at man skal avskaffe den når det betyr så mye for så mange. Da kunne man si at man burde avskaffe Frp også.

Trond

09.03.2006 kl.21:41

Nå vil jeg jo si at kvinnedagen er for andre en venstresiden og selv om de tror det anderledes. Kan egentlig ikke forstå at FRp vil avskaffe 1mai, når de selv holder arrangamenter hvert bidige år

Mathias

10.03.2006 kl.00:39

Kvinnedagen er for alle kvinner, ikke bare SV, RV og AP damer. Personlig er jeg ikke særlig stor fan av 1. mai, eller kvinnedagen, men jeg respekterer fult ut at den arrangeres. Egentlig burde kvinnedagen være fridag, lik 1. mai. Vi har jo ingen fridag på denne tiden av året, men en hel masse fridager i mai. Kanskje en sak for Fylkesårsmøte i AP.

Trond

10.03.2006 kl.00:53

Liker du ikke 1 mai?? trodde det var helligdahgen over alle for dere sosialdemokrater.Trro ikke du burde satse på å få det som en fridag. Ihvertfall ikke før den fr litt høyere status blandt kvinnene her i landet.

Martin

10.03.2006 kl.11:53

Jeg synes du her kommer med et godt argument, nemlig at kvinnedagen bør vi ha i solidaritet med undertryke kvinner rundt om i verden. Ellers syntes jeg det er på tide at noen ifra høyresiden kommer frem i feminist-lyset, slik at de røde ikke får fortsette sin patent på feminisme. Dette gjelder forresten også rasisme. SOS-Rasisme består av blodrøde, og det vises tydelig.

- O.

14.03.2006 kl.19:59

Hadde jo vært litt festlig om Siv Jensen også gikk inn for å avskaffe 17. mai, hvor man går i tog for nasjnalisme og...nei søren...det var positivt det, ja...

Trond

14.03.2006 kl.21:40

hehehe

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits