Har Hagen forstått poenget??


Carl I Hagen trekker seg tilbake og overlater posisjonen som parlamentarisk leder for Fremskrittspartiet til Siv Jensen skrives det i media for tiden. Vel greit nok det, men å kalle det å trekke seg tilbake tviler jeg sterkt på, det tok ikke mange dagene av pensjonist tilværelsen til Jon Alvheim før det lå en bok til salgs. Å kjenner jeg Alvheim rett blir nok ikke det med den eneste. Hagen derimot trekker seg tilbake som Visepresident på stortinget noe som må være en vakker tittel for lederen av et parti som liker å ha fine ledere for sine fremste. Så vidt jeg vet er vel Fr.p det eneste partiet i Norge som fortsatt bruker den tittelen formann, de andre sluttet for en rekke år siden noe som ikke akkurat forteller om fremskritt kan man si.
Vel til saken: Carl I Hagen har den tro at med Siv Jensen vil Fr.p bli mer spiselig for de andre borgelige og sentrumspartiene slik at partiet ved neste valg for bli med i en regjering. Inntresant med dette utspillet er at, med dette utspillet innrømmer jo Hagen at han har vært et stort problem og han med sine utspill og væremåte ikke akkurat har skapt grobunn for noe som helst form for samarbeid. En annen ting er at han umulig kan ha forstått hva de andre partiene ikke liker ved Fr.p. Jo da Hagen har vært et problem for dem i likhet med flere andre personer i Fr.p, men det dreier like mye seg om politikken og dens innehold. På flere sentrale felt som blant annet miljø, innvandring , syn på lokalt selvstyre, bistand, utenrikspolitikk, miljø osv. Fordi FR.P kommer over 20% endrer ikke det faktumet. Vil han at de andre partiene skal bryte sine løfter og partiprogram fordi FR.P ble større enn dem?? Carl I Hagen kommer garantert til å sutre videre med denne saken når han ser at tingenes tilstand ikke endrer seg. Hva nå, jeg tok jo et viktig steg vil han sikkert si. Greit nok det Carl Ivar, men endringen bør ikke skje med å bytte ut personer, men å bytte politikk. Lykke til videre.

Stikkord:

18 kommentarer

Knut Stian Olsen

10.10.2005 kl.00:22

Selv om vi tilhører samme parti så må jeg korrigere deg litt. Å få en tittel som visepresident ER en stor ære og skal ikke rakkes ned på av noen altså, uansett tilhørighet politisk... Det ser ut til at du ikke er helt komfortabel med at Hagen blir visepresident, og det er greit, men uansett så bør du respektere den stillingen uansett hvem som innehar den.

Trond

10.10.2005 kl.00:30

Joda Knut Stian jeg repekterer tittelen jeg. Men ikke nødendigvis de som innehar den. Jeg syntes det er greit at han ble vise-prsident, hadde han fått president tittelen hadde jeg gremmet meg. Formann derimot, måtte jeg bare nødt til å kommentre.

Jan Eivind

10.10.2005 kl.08:46

Tror du (og mange andre) her undervurderer hva ledelsen i FrP har forstått. Tror ingen av dem mener egentlig at Venstre og FrP "må" sammardbeide nå fordi FrP har blitt store. Men, de som blir urettferdig behandlet får sympati - og ved å få det til å se ut som at FrP blir urettferdig behandlet klarer Hagen å få sympati om FrP.Har snakka med flere som synes det er helt urimelig at de borgelige partiene "fryser ut 1/5 av norges befolkning", og stemmer FrP fordi FrP er det eneste partiet som vil ha "ett bredt borgelig sammardbeid".

Trond

10.10.2005 kl.15:12

Jo jeg kan forstå at frpere blir frustrert, men allikevel syntes jeg det hele virker litt merkelig. Det eneste partiet som var vinglete i dette spørsmålet før valget var Høyre, både krf og venstre hadde sagt klart ifra i flere år så Hagen kan jo ikke være overasket.I tillegg svarer aldri Frp på hvordan de har tenkt å legge dette opp politisk. De vil bare at de vi skal akseptere dem som regjeringspartner sånn uten videre.

Andreas Saal

10.10.2005 kl.22:22

Innlegget du har publisert om Carl I. Hagen er i beste fall skrevet i fylla, du er ustø med fakta, og sjangler nedover siden med skjorta utpå buksa og smikken direkte åpen. Jeg vet ikke om du personlig har mindreverdighetskomplekser mot Hagen, eller om det er komplekser i regi av å være venstremann. Det har vært kjent i flere år at Carl I. Hagen skulle gi seg som parlamentarisk leder i 2005, og partiformann under landsmøtet i 2006, så det er ikke noe nytt media omtaler som du skriver. Hagen har ledet partiet siden 1978, i en alder av 61 år så velger han å overlate partiet til en ny ledelse. Er det overraskende at Hagen etter 28 år som parti FORMANN, trekker seg tilbake i en ny rolle på stortinget? Hvor lenge har Lars Sponheim sittet? Når det gjelder hedersmannen Jon Alvheim, syns du det er rart at også han ønsket å skrive en bok om sitt politiske liv? ? og har ikke han lov til å uttale seg etter at han har gitt seg som politiker på linje med det Kåre Willoch og de fleste andre avdankede travhestene gjør? Tror ikke du Lars Sponheim også vil markere seg etter at han går av (evt. blir kastet) som partileder? Det er vel ingen som har større kunnskaper om stortingets arbeid enn Carl I. Hagen, og de fleste som er verdt å høre på av mediekommentatorer unner Hagen dette, han har slått et slag for det konstitusinelle gjennom lang tid, og er særdeles kompetent sies og skrives det blant landets fremste kommentatorer. At ikke du og 25 andre stortingsrepresentanter unner Hagen (missunner han suksess) klarer både han og oss andre frp`ere å leve veldig godt med. Videre så harselerer du med at FRP bruker tittelen formann, og ikke leder. Hva i all verden har det av betydning? leder er mye mer glamoriøst, Hagen er jo kjent for å holde på historiske skikker i partiet. Kan ikke skjønne at en som deg som påberoper deg selv å være profilert venstre topp i det hele tatt gidder å kommentere det. Carl I. Hagen som den store hedersmannen han er, innrømmer at nye koster i partiet (gjelder alle) begynner med blanke ark, og kan utvikle egen relasjon, personkjemien er viktig, og andre og nye leder kan kanskje finne bedre tonen enn det Hagen og Bondevik gjorde. Hagen har aldri uttalt at Siv Jensen er mer spiselig enn seg selv, dette er medieskapt. Når jeg nå leser videre hva du skriver så vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte, jeg avslutter her, for dette er rett og slett tåpelig, og drøvspising av hva som har vært skrevet og omtalt i medier i stort monn. Jeg har bare en ting å si til slutt, beklager at Venstre ikke er så betydningsfult parti som FRP er og kommer til å bli fremover som opionsparti nr. 1. Hvilket nummer er venstre i rekken?

Trond

10.10.2005 kl.23:24

Ja jeg kan vel forstå at Frpere er såre av hva jeg skriver, noe annet hadde jeg heller ikke ventet meg fra den kanten. Nå det gjelder mine mindreverdighetskomplekser så har jeg rett og slett ingen. jeg syntes bare at Carl I Hagen ikke er vedrt den æren han får og det sier jeg rett ut. Litt humor ser heller ikke ut til å være din streke siden, men deg om det. Grunnen til at jeg ikke unner Hagen stort kan jeg godt ta for meg i et annet innlegg. Men at du og en del andre fortsatt er gretne fordi vi andre ikke annerkjenner ham som en stor helt er direkte patetisk. hagen er ene og alene ansvarlig for den behandlingen han har fått og det omdømme FRP har fått, at 20 prosent velger å stemme på partiet forandrer ikke det faktum. Vel hvorvidt FRP kommer til å bli det mest betydningsfulle opposisjonsparti parti fremover får tiden vise, for partiet kommer aldri å komme inn i regjeringskontorene hvis de ikke får fleratll alene eller at de går i kompaniskap med høyre.

Jan Eivind

11.10.2005 kl.08:23

Jeg har ikke så stor forståelse for at FrP'ere er såre eller fustrerte egentlig. Skjønner ikke helt hvorfor FrP vil inn i en regjering med partier som (etter deres syn) bla. fører en rabiat innvandringspolitikk (de har vel tilsvarende syn på vår innvandringspolitikk som vi har på demmes).Jeg tror ærlig talt FrP-ledelsens syting over å bli "urettferdig behandlet" er ett kynisk spill for å skaffe seg mest mulig sympati. Hagen & Co er dyktige politiske håndverkere. Jeg mener at regjeringspartiene gjorde én stor feil før valget. De burde ha invitert FrP til forhandlinger med sikte på å danne en 4 partiers flertallsregjering. Ikke fordi jeg har noen som helst mistanke om at det ville ført til noe - det ville selvfølgelig vært bortkastet tid isolert sett, men det ville tatt brodden av Hagens arumenter om at "de har jo ikke villet gjøre noe forsøk".Man kunne da stått opp og sagt at vi har vært i reelle forhandliger med FrP, men avstanden var så stor mellom partiene at det ikke var grunnlag til ytterligere samardbeid. Hagen kunne i det minste ikke lenger påberope seg at FrP er det eneste partiet som ønsker en bred ikkesosialistisk plattform - og få sympati på det.

Andreas Saal

11.10.2005 kl.10:49

Trond, tror du overvurderer egen betydning når du påberoper deg at vi frp`ere er såre på deg pga. at de andre partiene ikke ville samarbeide med FRP under valget. Men, derimot så skal jeg gjerne innrømme at jeg er mektig irritert over at venstre med få prosent oppslutning skal sitte med 3 stk. statsråder. Til deg Jan Eivind, det du skriver er fantastisk fornuftig skrevet til å være venstre mann. Jeg støtter deg fult ut, tenk hvis venstre og de andre partiene hadde innvitert Hagen til forhandlingsbordet? Hagen uttalte til stadighet at han gjerne kunne tre til siden i forhandlingene hvis det var han som person som var problemet, dette er en statsmann som Hagen verdig!! - Videre, FRP stilte ikke noe ultimativt krav om å sitte i regjerning, men å danne et formalisert samarbeid. Hvorfor i helvete er det så vanskelig for Bondevik og co. og være såpass smarte at de i det minste kunne være villige til å diskutere dette formaliserte samarbeidet. Valget er for lengst tatt, det hjelper ikke å snakke om snøen som falt i fjor... Det er med stor glede at jeg konstanterer at Høyre er villige til å samarbeide tettere med FRP frem mot valget i 09. Og gutter, jeg er ikke overbevist om at den rød grønne regjeringen sitter så lenge, SV kan ikke leve med en måling på 5%, og der de til stadighet må svelge kameler. Jeg tror at muligheten for en Høyre og FRP regjering er mulig før 09, vent å se!!. Til slutt så lurer jeg på hva denne Trond ville sagt hvis et mindretal på generalforsamlingen i UNION kunne vedtatt å legge ned papirfabrikken, mot et stort flertall i generalforsamlingen som ville at de skulle forsette. ?

Jan Eivind

11.10.2005 kl.12:54

Andreas, takk for fine ord - men tror du at det ville hatt noen hensikt å gå til forhandlingsbordet? Selvfølgelig bortsett fra symbolsk ved at man da hadde prøvd.Hvor mye tror du FrP hadde hatt å gå på i innvandringsspørsmål, miljøspørsmål, bistand, lokaldemokrati osv. Hvor mye tror du Venstre og KrF hadde hatt å gå på i de samme spørsmålene? Dette er tema som er viktige for både FrP og Venstre - og de er motpoler i disse sakene.

Trond

11.10.2005 kl.12:58

Det er ikke personen som er porblemet, men politikken. Når skal dere frpere forstå det Når det gjelder et formalisert sammerbeid bloir fortsatt spørsmålet, hvordan skal man overgå de enorme poltiske hindrene som er der. Ta gjerne en union spøk eller venstre sin statsråd olassering i regjeringen Bondevik, men saken er faktisk den at Frp er i mindretall samme søren. Når forigge regjering satt var det ikke en koalisjon på stortinget som ønsket FRP i regjering, men en fleratt av andre partier. Når vi først er inne på Venstre sine statsråder så fortell meg heller hva du synes om at o forgge periode var det 45.000 stemmer vak hver venstrerepresentant, mens det var 15000 stemmer bak hver frp rperesentant. Er det rettferdig??Formalisert sammerbeid krever ogspå tillitt, Når Hagen i valget 2001 beskyklder Bondevik at han er medskyldig i voldtekt på norske kvinner på grunn av innvandringspolitikken.Når FRp i tillegg først sammerbeider om et statsbudsjett for to uker knuse det opå stortinget i en allianse med SP, AP og SV er det vanskelig å stole på parrrtiet.Ønsker man tillit er det noe som må bygges over tid, det krever at man holder det man lover og viser at de ikke faller fra i rus over evnen til populistiske utspill. Frp har overhodet ikke vist noen av delene, men forventer tillit bare på grunn av oppsluttning, da har det ikke forstått peonget. Selv om du kanskje syntes det er meget urettferdig fungerer ikke demokratiet på den måten at de største partiene kan kreve de mindre som sine undersåtter. I FRP sin verden gjør det vel det, noe vi garantert kommer til å få se i avisspaltene i årene fremover i till til frp sin iunntelektuele vugge nemlig Holmgang på tv2.

Andreas Saal

11.10.2005 kl.16:43

Nå må du snart bestemme deg, du skriver at personen Hagen ikke er et av problemene som hindrer et formalisert samarbeid med FRP, nå skriver du at det kun er politikken som er problemet, mens du tidligere har skrevet at Hagen er umulig å forholde seg til, er diktatorsik, og psykopat, at du hater mannen osv. Jeg vil si det på denne måten at FRP har komt i den posisjon at de andre rotter seg sammen uansett og dermed hindrer et samarbeid med storebror FRP. I all forhandlinger så er det jo ikke bare den ene parten som må gi, hvis du skal forhandle med en venn om ett eller annet så regner jeg med at du også må gi for å komme frem til løsninger. Sponheimen har uttalt, han kan gjerne samarbeide med FRP, men da må FRP legge alle sine saker til side og tilnærme seg Venstre i alle saker, dette er tøvete og useriøst. Jeg er overvevist om at det ikke ville vært større uenighet rundt forhandlingsbordet mellom FRP, HØYRE OG KRF, enn det i dag er på Soria Moria. Og dere kan jo ikke avfeie med at FRP er håpløse å forhandle med før partiene har prøvt. Er det rart det blir krig i verden når man har disse holdningene som mikro partiet venstre har. Det at Hagen beskyldte Bondevik for voldekt av innvandrer kvinner er like berettigett som at jeg anklager deg for å voldta naturen, i det jeg tar deg i å kaste en tom plastpose med smørbukk i naturen. Det du skriver om FRP og statsbudsjettet er vrøvl, jeg har ikke nok blekk på skriveren til å omtale det nå. Til slutt: jeg blir litt oppgitt over deg når du til slutt skriver at alle de 700.000 seere som ser på Holmgang er noen lavpannede idioter, litt rart at du så lett går i en slik felle og utnevne deg selv til en intellektuell elite over alle seerne - for det er det du gjør. Du er vel typen til å lage en nisjebok, for et ekstremt lite marked, boka går dårlig og du går konkurs. Deretter så sier du, dere er noen idioter alle mann som ikke kjøper boka. Det gjelder å tilpasse budskapet til mottagerne, de fleste nordmenn( politiske markedet) er vanlige folk i gata som står opp kl.07.00, avleverer rabbagasten i barnehagen for deretter å gjøre det motsatt vei etter jobb kl. 16.00 Dere gjør en stor feil ved å dømme FRP velgerne som en haug med møkk, selv har jeg et høytflyvende yrke, og har verken rulletobbakk på lomma eller wonderbaum i vinduet på bilen min. Ta skjorta inni buksa og smikken igjen, og start heller å jobbe for fred mellom partene på borgelig side frem mot 09, slik at vi sammen får sopt kommunistene ut av dørene da.

Trond

11.10.2005 kl.17:49

herregud man prøv å sette lenker på deg selv før du letter å flyr til værs.har du forstått hva jeg har sagt. FRP og Venstre har ikke felles politkk på de mest sentrale områdene. Vel siden du ikke gidder å kaste bort tid eller blekk som du kaller det med å argumentere mot det jeg sier, men bare kaller det for tull sier det det meste om deg. Utspillet Hagen kom med kan jeg godt finne frem til deg hvis du ønkser det, men til og med da vil det nok ikke være godt nok for deg. Lær deg å lese da for pokker, jeg sa Hagen beskyldte Bondevik for å mdskyldig i at det ble utført voldtekt på kvoinner. LESSSSSSSS. Utspillene om statsbudsjetet er sanne,m men din defenisjona v asammerbeid og troverdighet er vel anderledes en min. Du liker å vri på ord så det passe til deg selv. Jeg har aldri kalt seerene av Holmgang for lavpannede idoter, jeg kalte bare programmet et dritt program. I likhet med at jeg personlig syntes danseband musikk er dritt musikk uten at jeg kaller alle lytterne deres for idioter. Forstår?? jeg tviler, men jeg kan bli overasket. Igjen utfordrer jeg deg til å finne hva som skal få to totalt forskjellige partier til å danne en allianse. Det kunne du kanskje brukt tiden din på istedenfor å vri på ordene mine. Lykke til.

Andreas Saal

11.10.2005 kl.20:39

Det er jo du som sier at venstre står så langt borte fra FRP, siden vi er størst på borgelig side så er det din jobb å finne ut hva dere må gjøre for å tilnærme oss politisk, så skal vi endelig komme dere i møte på flere områder. Jeg imøteser en stor utredning på dine profil der du redergjør for de politiske sakene som skiller FRP mest. lykke til!

Trond

11.10.2005 kl.21:26

De sakne har jeg vel nevt flere ganger allerede. Det er ikke vår jobb å nærmere oss dere politisk. Det er ikke oss som ber om et nærmere forpliktende sammerbeid er det vel??Fordi FRp er et borgelig parti og tilfeldigvis størst finnes det ingen logikk i at de andre er forpliktet til å fornadre politkken sin for å komme dem i møte?? Lykke til for ved stortingsvalget om fire år kan dere stille som et egent regjeringsalterbnativ.

VI GRATULERER SÅ MASSE!!!!!!!!!

12.10.2005 kl.17:37

Carl I. Hagen valgt til visepresidentCarl I. Hagen ble i går valgt til Stortingets visepresident. - Jeg går til oppgaven med ydmykhet og glede, sier Hagen, som ser frem til å samarbeide med den nyvalgte presidenten Thorbjørn Jagland.Det var under Stortingets konstituering i går at Carl I. Hagen valgt til visepresident, under den nye presidenten, Thorbjørn Jagland.- Jeg er beæret over å bli valgt som visepresident og går til rollen med ydmykhet og glede, sier Hagen.Han er enig med Jagland i at deres rolle er å sørge for at arbeidet i Stortinget går knirkefritt.- Vår jobb er å styre arbeidet i Stortinget slik at flest mulig av representantene, media blir fornøyd, i tillegg til at samarbeidet mellom regjeringen og Stortinget går bra, sier han.Carl I. Hagen er også opptatt av at han som visepresident skal lede møtene i Stortinget på en ryddig måte.- Alle representanter fortjener den samme respekten og oppmerksomheten. Som visepresident skal jeg ikke på noen måte opptre partipolitisk og forsøke å delta eller påvirke debattene.

Martin

15.10.2005 kl.01:28

Hva vil du er det punktet som provoserer deg mest med FRP sin politikk?

Trond

15.10.2005 kl.02:02

Vanskelig valg gitt, det er så alt for mange.

Trond

18.10.2005 kl.12:57

Kjære anonym jeg har slettet det eene innlegget ditt. Drittslenging og vass på et slikt nivå vil fortsette å bli slettet. velkommen tilbake hvis du har noe å bidra med.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits