Politisk hurra for gasskraftverk??


Jeg må bare si en ting og det er at jeg på ingen måte deler denne begeistringen. Ikke missforstå jeg syntes det er kjempefint at man prøver å få i gang co2 frie gasskraftverk, men at to av de største oljeselskapene i Norge skal kreve at staten skal betale store deler av regningen mener jeg er direkte kvalmende.
Ikke kom å si at Shell og Statoil er så fattige eller tjener såp mye at de ikke har råd til å gjøre de riktige innvesteringende. Vi har i dag en oljepris på rundt ca 60 dollar fatet noe som gir enorme summer til disse selskapene og deres aksjonærer. Å i en slik situasjon ønsker de at staten skal ta store innvisteringer som deres aksjonærer kommer til å tjene på.
Skal staten inn med penger på dette bør de få en stor andel av kaka eller kan disse selskapene uten problemer ta disse innvesteringende selv.


3 kommentarer

Conad

10.03.2006 kl.23:31

Med en regjering som er troende til å stappe penger inn både her og der, er det ikke så rart at de prøver seg. Om staten subsidiere dette er vi på ville veier. Men, for all del - de skal ha skryt for å legge frem planer for ett utslippsfritt gasskraftverk. Det var på tide....Jeg har egentlig ikke så sansen for ett slikt kraftverk heller fordi jeg mener at gassen er altfor verdifull industrielt til at vi bør sette fyr på den for å lage strøm. Spesielt når vi har såpass mye å hente i å modernisere de vannkraftverkene vi har, samt ved å redusere tap i linjenett og ENØK.Men, skal man absolutt bygge gasskraftverk er ett utslippsfritt kraftverk det eneste som er mulig å forsvare.....

Trond

10.03.2006 kl.23:49

Enig Conad. Men flertllet på stortinget er for gasskraftverk så dete r vel bets å ihvertfall få det CO 2 fritt. Ap er desverre i lomma på krefter i Lo når det kommer til dette spørsmålet.Uannsett er jeg helt enig med deg på enøk ideen. Viste du at hvis man hadde oppgradert alle eksisterende kraftverk i Norge i dag hadde man kunne dobble produksjonen av strøm?? Da har man ikke tatt med oppgraderingfen av ledningnettet eller enøk.

Conad

11.03.2006 kl.00:10

Nei, jeg visste ikke at det var så mye. Det er jo egentlig helt villt.Kapasitetetn på linjenettet er egentlig ett stort problem - og det blir ikke mindre av industriutbygginga som skjer på nordvestlandet.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits