Svar fra blogsoft

For en stund tilbake var jeg meget rasende på blogsoft for de problemene som hele tiden så ut til å oppstå. Jeg må tistå at jeg ikke har vært mindere irritert denne uken så jeg valge å kjefte litt på dem direkte, noe som gjorde jeg fikk et langt å fyldig svar tilbake.
Uannsett alt rotet så velger jeg å fortsette å bruke tjenesten som jeg mener er meget bra når den fungerer. I tillegg jeg gleder meg tild en nye oppgraderingen som jeg håper blir meget bra og spennende. Det bør den absolutt bli.
Uannsett legger jeg her ut svaret jeg fikk fra blogsoft så for dere der ute avgjøre hva dere mener om dette.


Hei,

Noen ord om de tekniske problemene:

BlogSoft er et blogg-hotell hvor alle kan registrere seg og få en eller flere blogger. Vi tilbyr software (bloggløsningen), servere, lagringsplass og internettlinjer, både for det norske og svenske markedet. Da vi startet for flere år siden hadde vi nok av disse tingene til alle brukerne og det gikk overraskende bra i rundt to år.

I fjor høst oppgraderte vi tilbudet vårt, noe som førte til en sterk vekst i antall brukere i både Norge og Sverige. Den økende populariteten til bloggløsningen gir økende trafikk, noe som igjen har ført til at det har vært nødvendig å øke kapasiteten.

Dette kan gjøres på mange måter og er ikke alltid like lett. Dersom det bare var å legge på flere servere så hadde i gjort dette for lenge siden. Et såpass stort og komplekst produkt som det vi tilbyr krever imidlertid mer.

Rent teknisk består problemet i at de serverne som benyttes til å publisere bloggposter har blitt en flaskehals for de andre oppgavene til tjenesten (som visning av bloggene, Bloggrevyen, osv.). I den neste versjonen av bloggverktøyet vår (ver. 4, forventet lansert om ikke så lenge) er dette løst, men problemene eksisterer like fullt for den nåværende versjonen (ver. 3).

Vi i BlogSoft har denne våren brukt hundrevis av timer på optimaliseringer og gått til innkjøp av dyr maskinvare som har løst noe av problemene. Men siden vi ikke har millioner av kroner på bok slik at vi kan kjøpe all det utstyret som trengs, er ikke alle problemene løst. Vi har rett og slett for stor trafikk på visse tider av døgnet, som sikkert mange av dere - dessverre - har merket. Da går tjenesten tregt og henger seg opp til tider.

Med den nye (ennå ikke lanserte) versjonen vil disse problemene forsvinne. Den tekniske løsningen vår er designet fra bunnen av på en slik måte at det ikke lenger vil finnes flaskehalser i systemet. Rent teknisk så kaller man dette for å skalere løsningner med å klustere applikasjoner, databaser, samt delt lagringsplass. Det betyr at dersom det skulle oppstå kapasitetsproblemer igjen, kan vi løse dette helt enkelt ved å kjøpe flere servere og la den allerede eksisterende teknologien gjøre sitt.

Vi har stor forståelse for at vårens problemer har ført til stor frustrasjon og misnøye med tjenesten. BlogSoft er meget klar over at fornøyde kunder er selve forutsetningen for vår eksistens som bloggleverandør i Norge og Sverige. Vi ber også om forståelse for at vi ikke har tilgang til de samme ressurser som for eksempel Blogger/Blogspot (som blir drevet av Google). Til gjengjeld tilbyr vi et skreddersydd produkt rettet mot det skandinaviske markedet, med mindre avstand til den enkelte bruker. Å bli mer populær og vokse er ikke alltid lett, som vi nå har skjønt, men vi kan love at vi har lært av våre feil :)

 

Mvh

Blogsoft

5 kommentarer

Ole Christian, BlogSoft

10.06.2006 kl.15:39

Jeg har nå også lagt ut denne på den nye support-bloggen vår: http://support.blogsoft.no.Vi i BlogSoft lover å bli flinkere til å legge ut driftsmeldinger o.l. på denne bloggen - vi har rett og slett ikke vært gode nok på det området tidligere.

Martin

10.06.2006 kl.20:08

Høres bra ut. Her har man noe å se frem til.

Sexy Sadie

11.06.2006 kl.15:29

Utrolig flott at menneskene bak Blogsoft gidder å svare på mail og også responderer i kommentarer synes jeg.De har en flott bloggeplattform, det skal de jammen ha. Det er en sterk utfordrer til Wordpress, faktisk.Det jeg lurer på er om man kan få kjøpt softwaren på cd for deretter å laste den inn på sin egen server.

Ole Christian, BlogSoft

11.06.2006 kl.16:28

Sexy Sadie: Software-koden vår er det vi tjener penger på, og således ikke tilgjengelig andre steder enn på våre servere.Det som derimot er mulig, er å kopiere bloggen på egen server via FTP. Da vil selve bloggen genereres på våre servere, for så å bli kopiert til f. eks. www.mittdomene.com. Selve bloggen vil da ligge på den serveren og det domenet du selv velger. (Dette gjøres under Oppsett > Server på i kontrollpanelet.)Dersom ønsker full kontroll og tilgang til bloggesoftwaren sin, er, som du nevner, WordPress et glimrende alternativ, som dog krever en viss IT-kompetanse av brukeren.

Sexy Sadie

11.06.2006 kl.23:35

Ole Christian: Det har man da. :D

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits