Misforstått idealisme

Enkelte deler av kvinnebevegelsen har i en stund heiset fanen mot prostitusjon. Noen år tilbake kunne man lese i en Stavangeravis om en gruppe der som bekjempet utingen med å henge ut horekunder.
Ved å henge opp navn og bilde av disse personene skulle man skremme menn fra å oppsøke slike steder. Man glemte bare en liten ting og det er at det er en tredje part her som blir et uskyldig offer.
Mon tro om lille Ole eller lille Kari på 10 år synes det er særlig moro å måtte gå på skolen og bli mobbet fordi deres far blir hengt ut som horekunde.
Ja, så skulle kanskje mannen ha tenkt med det store hodet isteden for det lille, men når han ikke har gjort det, gir det denne eksklusive gruppen av såkalte kvinneforkjempere og ødelegge livet til uskyldige barn. Deler av kvinnebevegelsen hyllet dette utrolig gode forsøket med å bli kvitt horekundene. De kunne ikke få nok. Bare det ble innført den loven som de har i Sverige hadde man blitt kvitt alt synlig prostitusjon fra Norge, og da sier jeg ?synlig? fordi det er kun den delen av prostitusjonen som er borte i Sverige.
Det er alltid bra med mennesker som ønsker å kjempe for de undertryktes kår. Problemet blir da at disse gruppene gjør det på vegne av de undertrykte uten å spørre dem om hvilke behov de har. Flesteparten av de gateprostituerte her i landet har et eller annet stoffproblem. Tror disse demonstrantene at disse kvinnene vil slutte å prostituere seg? Det som antakeligvis vil skje er at disse kvinnene vil måtte gå under jorden, noe som vil føre til mer kriminalitet, økt hallikvirksomhet og det vil bli enda vanskeligere å få hjulpet disse kvinnene.
Hvis man ønsker å gjøre noe for de prostituerte skal jeg her gi noen gode tips.
- Bygg ut et bedre behandlingstilbud og ettervern for narkomane
- Oppretthold kundetelefonen for menn. Et interessant tiltak som gjør det mulig for de som kjøper sex og få noen å snakke med hvis dette plager dem.
- Gi de prostituerte bedre sikkerhet med egne spannvinggrupper på strøket.
- Bruk virkemidlene politiet allerede har. Det er i dag forbud mot hallikvirksomhet. Hadde man vært mer konsekvent her kunne man ha unngått en del av den grufulle slavevirksomheten mafiaen her i landet driver med kvinner fra Øst-Europa.
Men det aller viktigste: Lytt til de menneskene dette angår og ikke gjør dere til barmhjertige samaritanere på endres vegne.

Én kommentar

Knut Stian Olsen

13.07.2005 kl.03:23

Kunne ikke vært mer enig med deg... Er selv eks-narkoman og holdt til rundt Plata i Oslo noen år så jeg vet hvordan miljøet der er...

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits