Lei av arrogant regjering

Dette er jammen ikke dårlig, især ikke når det kommer fra Arbeiderpartiet sine egne rekker. Stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland (Ap) truer med å stemme ned forslag fra sin egen regjering noe som i seg selv er meget unikt.

Men tro dere Jens Stoltenberg tar noe selvkritikk, neida han gidder ikke å svare og henviser kun til sin parlamentariske  nestleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen: som sier disse fagre ordene: Å samarbeide tre partier i en flertallsregjering krever en annen type samarbeid enn vi er vant med

Jo helt riktig det, men jeg lurer på om stortingsrepresentantene til SV og SP har en like stor kjærlighet for å bli overkjørt på den samme måten av regjeringsapperatet. I et sammerbeid mellom tre partier bør man lære å snakke sammen, også mellom regjeringsapperat og stortingsapperat.
Kanskje Arbeiderpartiet bør bitte i gresset og spørre den forigge regjering hvordan de taklet dennne jobben istendenfor å gjøre seg misslikt blandt sine egne.

5 kommentarer

Martin

10.07.2006 kl.23:17

Hei Trond. Jeg har skrevet en artikkel nå om KrFs tid fremover. Lurer på om du vil kommentere det: http://kristendemokraten.wordpress.com/2006/07/10/krfs-vei-fremover/

Kim Runar

12.07.2006 kl.01:13

Gnissninger mellom partier som sitter sammen i samme regjering er ikka akkurat nokken nyhet Trond. Jeg husker godt at det gjode litt vondt for deg å være med i et parti som satt i regjering med de uliberale avholdspolitiske homohaterne og israelvennene fra de mørkeste og svoveldunstende avkrokene av det vestlandske bibelbeltet. Det å ha sittet i to regjeringer som har støttet en statsminister som til sammen har satt norgesrekord i anntall angrep på andre stater (3 stk. Jugoslavia, Afghanistan og Irak) passer kanskje ikke inn i Venstres lange tradisjon som et fredsparti. Venstre har bl.a. gått imot norsk medlemsskap i NATO, hadde mange aktive i Folkereisning Mot Krig i mange år og finnes med ledende verv i bl.a. Norges Fredslag.Det som skiller denne regjeringa fra den forrige i måten de løser interne gnissninger skyldes at SV før nå ikke har sittet i regjeringspossisjon og har derfor ikke latt seg korrumpere på grasrotplan, selv om dette tydeligvis er tilfelle når det gjelder partiets ledelse. Det har blitt skrevet spaltekilometer om den interne partipsykologien i SV det siste året. Det meste av det som er rotet ned er totalt piss, men nokka er likevel sant: Dette er et parti bestående av individualister som er vant til å boltre seg fritt uten å ha ei partipisk hengende over hodet. Ikke siden partiet blei raska sammen i 73, og heller ikke da det blei offisielt oppretta to år etter, har det vært særlige oppstramminger i den interne dissiplinen. Unntaket i så måte kan ha vært i 81 da SU erklærte seg trotskistisk og blei tuppa ut av en "alternativ" ledelse som ville beholde bredda i ungdomsorganisasjonen.Et resultat av denne bredda har ført til at mange sterke individualister har kommet til uten at det har trukket til seg tilsvarende anntall karriærebevisste broilere som har følt et behov for "ordung muss sein". En regjering med et liberalt og litt vimsete SV, sammen med et arrogant DNA som er vant til å kjøre fram uten å ta hensyn til eventuelle sammarbeidspartnere, samt et Senterparti som er vant til å inngå kompromisser med Djevelen og hans oldemor fører gjerne til at tre totalt forskjellige måter å tenke organisasjon og politikk på. Det å sette seg på sidelinja å se på hvilke krusninger som oppstår i media etter et realt slagsmål i regjeringskorridorene med dagens regjering kan neppe sammenlignes med det som skjedde innad i den forrige. Den esto tross alt av to lydige kompromissvennlige småpartier (V og KrF), samt et litt større og arrogant mellomparti som fikk vilja si når det kom til praktisk politikk. Høgre fikk bestemme, Venstre fikk fleire regjeringsmedlemmer enn parlamentsmedlemmer og KrF fikk statministeren. Og alle var fornøyde.

Trond

12.07.2006 kl.01:44

gnisninegr er en ting, men det å overse sitt egent stortinmgsapperat er en annen. Ingen av de næveærende partiene hadde noe som helst erafring emd å sitte i regjering emd andre, ok utenom senterpartiet. å amn ser at Det er nettopp senterpartiet som takler dette best.Det som er inntresant med denne klagen er at den kom ikke fra opposijonen med fra personer i det største regjeringsapartiet. I tillegg dreide klagen seg over arroganse ovenfor stortingets og deres funsksjon. jeg kan ikek huskeat det kom slike klager når den borgelige regejeringen satt. utenom fra Frp da som alltid er en untak når det gjelder normal prosydyre og politikk. Når det gjelder regjeringss støtte til krigene sier jeg bare som jimmy Carter: Krig er et onde, men desverre av og til et nødvendig onde.Det eneste regjeringen burde skamme seg over når det gjelder Joguslavia var at man ikke gikk til krig langt tidligere. Så hadde man kanskje motvirket den etniske rensingen av muslimer i Bosnia. Venstre er og alltid vært et fredsparti. Men hvor er rettefrdighet og fred med å la mennesker bli slaktet ned for fote. Er etnisk rensing geit så lenge vi kan beholde vår pasefistiske Jeg føler meg rimlig tryg på venstre når jeg ser hva andre deler av fredbevegelsen her i norge har støttet gjennom årene. Nå lurer jeg på hva som er så liberalt med sv, emn jeg kan godt forstå at de heller vil kalle seg det. Marxsist har ikke den samme svungen som det pleide. parteir til venstre har aldri kalrt å sammerbeide derfor har de ofte ogsåp blitt skvist og ødelagt for seg selv så de borgelige partiene må komme å rydde opp. Den økonomiske oppgangen nå er et resultat av god sentrum- borgelig sammarbeid

Geir Pollestad

15.07.2006 kl.14:44

Det er vel slik at de som liker å rope høyest og mest om hvordan den ene overkjører den andre i samarbeidet, er de som står på utsiden. Stemningen i SP er i alle fall veldig positiv til de resultater som er levert

Trond

15.07.2006 kl.14:45

Kan det ha noe emd at senterpartiet vet hvordan det er å sitte i regjering og drive forpliktende sammerbeid med andre partier, i mottsettning til enkelte andre.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits