SVs sosialhjelp gir 300.000 i årslønn

Er SV desperate. Jeg begynner virkelig å spøre meg det spørsmålet, for av alle dumme forslag jeg har hørt politikk er dette virkelig noe av det dummeste. Jeg må jo innrømme at å få så mange penger uten å gjøre noe som helst hadde vært utrolig fristende. Tenk så gøy å stå opp sent, aldri tenke over forpliktelser av noen slag. Man kunne bare ha ledd av alle de stakkarene som måtte jobbe og slite på rema, rimi eller en annen butikk.
Kostnadene ved dette blir heller ikke billig og hvem har SV tenk skal betale for dette?? Hva med å heller bruke pengene på tiltak som kan få folk i arbeid eller enda bedre senket arbeidsgiveravgift og bedriftsbeskatningen som gjør at det kan bli skapt enda flere arbeidsplasser. Inntresant er jo at partiet kalte det for høydedreining når man kuttet i toppskatten for folk flest, mens nå har de lyst til å gi menneskene spå mye sosialhjelp at de nesten må betale toppskatt selv.
Dette var kort, fort og sint, men jeg følte at grensen for hva slag idioti man må høre hadde passert for lenge siden.
http://web3.aftenbladet.no/innenriks/politikk/article225798.ece


 

11 kommentarer

Lasse G. Dahl

11.10.2005 kl.07:58

Dette er vel en variant av «borgerlønn», det - et system som særlig Venstre har ivret for.Men det er klart, ulempen når andre stjeler ens klær, er at man blir stående naken igjen :-)

Jan Eivind

11.10.2005 kl.09:32

Hvis dette er ment som en variant av borgerlønnen må jeg nok si at kunnskapen om borgerlønn er tragisk lav. Kanskje på tide å fronte borgerlønn bedre slik at flere får forståelse av hva man snakker om?SV's forslag inneholder ingen systemendring av noen som helst art - men gjør det bare lønnsomt å gå på sosialen iforhold til å arbeide i mange yrker.Her er jeg helt enig med Trond, dette tyder på despeasjon hos SV.Men, når man fremmer ett slikt forslag regner jeg med at konsekvensene er gjennomtenkt.Hvor mange vil slutte å jobbe fordi de får bedre betalt ved å la det være?Hvor mye vil dette koste (når man tar hensyn til eksisterende sosialhjelpsmottagere, nye "økonoisk motivert" sosialhjelpsmottagere, og reduserte skatteinntekter ved at folk velger sosialhjelp istedenfor arbeid).Hvordan skal arbeidsoppgavene disse menneskene nå utfører løses når det er mere lønnsomt å gå på sosialen enn å ta disse jobbene? Skal lønningene økes? I tilfelle, hvem skal finansiere det?På tross av at jeg fremdeles mangler endel svar angående konsekvensene av dette forslaget heller jeg til å være enig med Trond i hvor smart dette er....

Henrik Gram

11.10.2005 kl.10:19

Hvorfor ikke bruke penge på å skape arbeidsplasser skrev du. Vel, som jeg poengterede i egen blogg igår så "skaper" dette mindst 900.000 arbeidsplasser - det er nemlig omtrent så mange som per idag tjener unner nevnte beløp - to fluer med et smekk, eller?

Trond

11.10.2005 kl.12:45

Nope lasse dette har overhodet ingenting med Venstre sin borgerløn tanke å gjøre. Skal komme tilbake til den i et senre innnlegg.

Jan Eivind

11.10.2005 kl.13:05

Henrik, leste bloggen din men skjønte ikke hvor du får det fra at dette vil "skape" 900.000 arbeidsplasser (hvis du da ikke mener at det vil bli 900.000 ubesatte stillinger ved at folk slutter å jobbe).

Lasse G. Dahl

11.10.2005 kl.14:44

Vel, når man leser aviser, er det ofte lurt å dobbeltsjekke med kildene. I følge SVs websider er dette en misforståelse:http://www.sv.no/partiet/stortingsgruppen/kommunal/kronikker/dbaFile95332.htmlSå, pust rolig :-). Og Trond: Gleder meg til å lese det du har planer om å skrive om borgerlønna. Det er ikke sikkert at det er en så helt dum idé, men Jan Eivind har nok rett; kunnskapen om den er nok lav.

sveiners

11.10.2005 kl.15:14

Leverer oppsigelsen i dag jeg... det er jo 60.000 mer enn jeg har for og jobbe 3-skift på fabrikk

Andreas Saal

11.10.2005 kl.15:39

Hei Trond, her har du selvsagt min støtte, og jeg redd for at dette bare er noe av det vanvittige SV kommer til å foreslå fremover som regjeringspartner. Alt dette pga. at Venstre ikke ville inngå et formalisert samarbeid med FRP før valget.Tror du den evt. nye regjeringen holder i 4 år?Andreas.

Trond

11.10.2005 kl.17:52

Tja neimen om jeg vet, men man vet aldri i politikk. Uansett noe formalisert sammerbeid kan du foreløpig drømme om. Vi har en jobb å gjøre med partiet i tiden som kommer og frp er på ingen måte innvoldvert i de planene.

Are-Harald Brenne

14.10.2005 kl.20:46

Hei hei Trond Jeg synes det er rart at du klarer å hisse deg så mye opp over en nyhet som rimelig åpenbart er tabloid triksing med tall.Jeg stemte på SV :o

Trond

14.10.2005 kl.21:32

Ja hvis det er det du kaller det. Stemte du SV?? Skal si du har snud politisk siden sist.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits