Politikk og taktikk del 1


Det sies at en løgn kan bli sannhet hvis den gjentas nok ganger. Tro meg etter flere år i politikken har jeg opplevd nok av ganger at det skjer. Et godt eksempel er Sv under valget nærmest fremsto som at det kom til å skje en miljøpolitisk revolusjon når de kom inn i regjering. Det har gått noen måneder og de har allerede tapt på de viktigste miljøsakene som er. Vel nå er det kanskje litt tidelig å gi en endelig dom, men det viser seg at strategien for å redusere utslippene her i Norge er lagt og den er ført i pennen av gasskammeratene i Arbeiderpartiet, uten at SV har fått være med på leken.
Det er ikke alltid lett å forsvare seg eller svekke en motstander når man sliter  så av og til må man ty til litt skitne triks. Møter man ikke den sannheten man ønsker får man gjøre sitt ytterste for å skape den, i håp at hvis man gjentar det nok ganger vil folk oppfate det som en sannhet. Jeg skal ta for meg noen slike her som dere burde være opps på. Rettere sagt jeg skal avsløre litt hvordan politisk politikk faktisk er.

- Venstre er et narkoparti?? Dette dukket første gang opp i valgkampen i 97 da den meget engasjerte Jostein Moen fra AUF ( nå nest-leder i nei til EU ) skulle drive et moralsk korstog for norsk ungdom. Unge Venstre var selvfølgelig et narkotikaparti som var farlig for det norske folk. At legalisering av narkotika ikke var vedtatt i program eller politikk fra verken Venstre eller Unge Venstre så ikke ut til å gjøre noe. Unge venstre hadde skjult det inn i et av punktene i sitt program som kun auf og herr Moen viste den hemmelige betydningen av. Inntresant egentlig eller hva?? Organisasjonen som har vedtatt politikken vet ikke hva de har vedtatt , men det vet deres motstandere. Pussig nok kom den kampanjen noen uker før valget da det viste seg at Venstre ville komme over sperregrensen, noe som ville kunne felle Arbeiderpartiregjeringen.
Nå trodde man at den argumentasjonen hadde gått i graven siden politikken som Unge Venstre sto for den gangen nå har blitt allment akseptert, men den gang ei. Uken før valget dukket det opp innlegg skrevet i mye av den samme ordlyden opp i aviser landet rundt, blant annet i Ba her i Bergen. Jeg skal ikke beskylde noen, men jeg vet at en del sosialdemokrater i dette landet vet meget godt hvor de innleggene kom fra og hvorfor. Synd at det ikke funket for dere denne gangen, men dere fikk jo regjeringsmakt som dere ville allikevel.

    -      Venstre vil danne regjering sammen med FRP?? Enda en inntresant påstand                                            
som dukker opp igjen og igjen. Jeg har diskutert dette på ulike sosialist blogger noen ganger, men det samme mantra går igjen og igjen. Frp kommer til å danne regjering med venstre fordi det ikke eksistere noen andre alternativer på borgelig side. Faktisk så gjør det, men foreløpig har de ikke noe flertall. Uansett hvor mange ganger man gjentar allerede vedtatt og fastslått politikk dukker det samme mantraet et igjen,. Så hvorfor gjør det det?? Det finnes et meget klart å greit svar på det og det er at SV vinner på en slik polarisering. Med å feste opp Venstre til FRP kan man hindre at velgerne bytter parti når det viser seg at SV svikter de sakene de selv har sagt de vil kjempe for. Det at venstre ikke kommer til å gjøre det spiller ingen rolle for Sv vet jo at dette kommer til å skje uansett, fordi Venstre har lyst på makt. Jo makt er viktig, men ikke alle prostituerer seg selv om SV tror verden er slik. Solidaritet er ikke noe som kun tilhører såkalte sosialister.

- FRP og Offerollen: Skal man skaffe seg velgere og sympatisører er det        
 ingenting som fungerer bedre enn å sette seg i en offerrolle. Her skal jeg ta for meg noen av favorittargumentene til FRP når det gjelder dette.
1: Det var det vi sa hele tiden: Det har vært få tiltak for asylsøkere og innvandrere de siste årene hvor ikke FRP har brukt denne taktikken. Ifølge Frp var de som fant opp integrering ( eller assimilering som de står for), og at man måtte lære seg norsk og at man måtte respektere lover og regler. De som prøver å hevde noe annet viser ikke FRp den rette respekt skal du vite.
2: Carl I hagen er forfulgt av media: Dette er et kjærkomment argument som har gått igjen og igjen i alle år. alle utspill Hagen kommer med ser ut til å bli missforstått ifølge ham selv og dette er selvfølgelig en hærskare av folk på venstresiden og blant liberale som ønsker ham alt ondt. Det at han selv har lest opp en forfalsket brev som sier at muslimene ønsker å overta Norge, at han beskyldte Bondevik i 2001 valgkampen for å være skyld i at norske kvinner ble voldtatt og i tillegg til hans heller ufine utalleser på et viss møte hos levde ord var egentlig tatt ut av sin sammenhengen. Selvfølgelig kun for å ødelegge for ham personlig og frp som parti. At Hedstrøm ble tatt med buksen nede da han talte på en forsamling for Norges ledene ultra nasjonalister og at selveste La Pen hyllet Hagen i et intervju på fjernsynet klarte han å vri til sin egen fordel. Jeg kan ikke annet å si at jeg er mektig imponert.
3: Ingen vil leke med oss: Ja som landets nest største parti må det være en tung bør og bære og siden de vant valget på borgelig side så er det jo alle sin andre sin skyld at de selv ikke har venner. Denne taktikken er ikke av ny og en lignende taktikk ble heftig brukt av arbeiderpartiet da jeg startet med politikk tidlig på 90 tallet. Vi er størst derfor skal alle andre bøye seg i støvet Hvordan FRp kan begrunne at stemmene gikk til den nye regjeringen fordi de andre Høyre og sentrumspartiene ikke ville leke med dem har jeg ikke hørt noe godt svar på, men det kommer vel.

Som sagt politikk og taktikker alltid like morsomt å studere og jeg vil komme tilbake med flere god historier senere. Det er grenser for hvor mye man bør kjøre på med i et og samme innlegg.


 

Én kommentar

Martin

12.02.2006 kl.00:02

Interresant hva folk kan narres til å tro. Som Hitler en gang sa: "Det er lettere å narre folket til å tro på en stor løgn enn en liten en"

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits