Britene vil forby ville dyr på sirkus

Man kan si hva den vil om den ubrukelige Britiske regjering, men noen ting har det faktisk gjort riktig. I fjor vedtok de å forby revejakt og nå kommer de med et enda mer radikalt forslag. Det består nemlig i å forby sirkus med dyr. Nå skal det ha seg at det ikke vil gjelde dyrehager eller sirkus som står fast på et sted, men det gjør ikke så mye. Det viktigste med forslagete r å få bort den dyremisshandlingens om ermi å frakte rundt på enorme dyr innesperret i små vogner land og strand rundt.
Dette forslaget bør bli sett på av dagens regjering og storting i Norge og iverksettes snarest. Enkelte vil nok hevde at dette er å ødelegge gamle tradisjoner, men det for la være. Fordi dyremisshandling er en gammel tradisjon så er ikke det et argument for at det skal fortsette.
Anbefaller alle til å ta dette opp med sitt parti.

http://web3.aftenbladet.no/utenriks/article264112.ece

6 kommentarer

Mathias

11.03.2006 kl.18:21

Dette er et dårlig forslag presset igjennom av ekstremistiske dyreverne, som tror at dyr har følelser som mennesker. Bruk av dyr er viktige for sirkusnæringen.

Trond

11.03.2006 kl.19:35

Å sperre dy inn i trange vogner og frakte de landet rundt er misshandling og har ingen ting med ekstremisme oggjøre. Sirkusnæringen får tilpasse seg som andre næringer må tilpasse seg når tidene endres.

Mathias

11.03.2006 kl.20:59

Hvis det var mennesker ja, men dyr er ikke som mennesker. Hva med kyr på bås, det er ikke noe forskjellig. Hva med hester som skal fra en travebane til en annen travebane, det er heller ikke noe forskjellig. Desverre er det noen som tror at dyr har følelser som mennesker, noe som er helt feil. Dette har jeg diskutert med min bror som er dyrlege flere ganger. Dyr føler knapt smerte, mens mennesker ville skreket av smerte. En tilsvarende lov vil ikke bli innført i Norge såframt ikke hele EU gjør det samme. Jeg er imot slike lover. Tilhører du en av disse dyrevernsgruppene, som jeg ikke er helt begeistret for, som pleier å demonstrere utenfor sirkus? Det ville vært hyklersk av Norge å innføre en slik lov så lenge vi driver med Hvalfangst, med den internasjonale fordømmelse Hvalfangsten får. Jeg tror denne loven i UK blir en sovende lov.

Tor Økland Barstad

16.04.2006 kl.22:47

Mathias, det du sier er fullstendig galt! Dyr har følelser, det er vitenskapelig bevist at de føler fysisk smerte, kjede seg, sørge, føle frykt og glede. Hva i all verden får deg til å tro at ikke dyr føler smerte på lik linje med mennesker?!

berthe

15.05.2006 kl.16:01

det kunne faktisk vært det selv mathias!

ruben

15.05.2006 kl.16:18

hold kjeft berthe! Du vet ikke hva du snakker om! Selfølgelig kunne det ikke vært mathias for han er ikke et dyr! täper!

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits