Venstre støtter anerkjennelse av den palestinske samlingsregjeringen

Klippet denne saken fra Venstre sine sider, fordi eg sytntes den var meget god. I denne I denne saken mener vi at kritikken mot Støhre faktisk er feil.

Regjeringens beslutning om å normalisere forholdet til den palestinske samlingsregjeringen er et riktig og viktig skritt som gir Norge en konstruktiv rolle i konflikten. Men Norge må fortsatt opprettholde presset mot den palestinske regjeringen, på lik linje med presset mot den israelske regjeringen, sier Venstres utenrikspolitiske talskvinne Anne Margrethe Larsen.


Den palestinske samlingsregjeringen har tatt viktige skritt i å imøtekomme internasjonale krav, men flere skritt gjenstår. Norge må fortsatt kreve at samlingsregjeringen tar avstand fra vold, viser respekt for inngåtte avtaler i tråd med Mekka-avtalen, og anerkjenner staten Israels rett til å eksistere. På samme måte må Norge kreve at Israel inngår i en konstruktiv dialog med de palestinske selvstyremyndighetene, avstår fra vold og innfrir FN-resolusjoner.

- Det at regjeringen var tidlig ute med å normalisere forholdet, gir Norge god mulighet til å spille en spesiell rolle i dialogen mellom vestlige land og partene i konflikten. Men den styrkede dialogen må ikke gå på bekostning av presset mot begge partene, sier Larsen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits