Frp og KrF forstår Israel??

Dette er meget alvorlig, sier KrFs leder Dagfinn Høybråten.

Er det ikke pussig at de to partoiene som aldri har noe negativt å utsette på Israel og fanatisk støtter Israel i alt de gjør sier dette??
De har alltid stilt krav og kritisert Palestinske selvmordsbombere, men glatt oversett den ulovelige okkupasjonen og trakkaseringen av den Palsetinske befolkningen.
Palestinerene må være mer villige til fred sier de, jaså er det dette som er problemet?? Hva hadde reaksjonen vært blandt Nordmenn hvis Tyskerene i 1945 hadde sagt at fred skal dere få så lenge der slutter å gjøre motstand??
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier han ikke er overrasket over at
Israel avlyser samtalene med statssekretær Raymond Johansen.

Det er faktisk ikke jeg heller, men i dette tilfelle mener jeg faktisk at Støhre og regjeringen gjør det helt riktig. Israel kan ikke kreve at man blindt skal følge deres vilje på et og alt.

Israel mener at Norge skader fredsarbeidet i Midtøsten ved å anerkjenne den
nye palestinske samlingsregjeringen og avlyser derfor et møte med Raymond
Johansen. 
De eneste som skader fredsarbeiodet her er faktisk Israel selv når de ikke en gnag gidder å inngå en dialog. For å få fred må man faktisk forhandle emd dem som er fienden og ikke dem man ønnsker skulle være fienden. Israel må gjerne tro at de straffer Norge, men saken er den at de straffer seg selv. Snart er de eneste vennene de har blinde Isrel fanatikere og ultra konservative kristne fanatiskere som venner. De gruppene er ikke akkurat kjent for sine diplomatiske evnver.

16 kommentarer

Martin

30.03.2007 kl.14:44

Så da mener du med andre ord at Norge burde ha samarbeidet med nazistene istedenfor å bekjempe dem under 2.verdenskrig da?

Nazistene vil jo i likhet med Hamas-regjeringen bekjempe jøder over hele verden og og utslette Israel.

Kjempeslemme Israel som ikke vil samarbeide med sånne personer. Hitler kunne sikkert si noen koselige ord iblant og smile og le, men det trenger ikke å bety at han plutselig hadde bestemt seg for at «neei, jeg vil ikke drepe jøder allikevel.» Den rødgrønne regjeringen er naiv nok til å tro at det skal gå i en slik retning med Hamas og co. Snakk om å gå rundt med skylapper.

Vi ser jo hva som hendte da Israel trakk seg ut av Gaza ifjor - angrep med Kassamraketter fra...jo nettopp, Gaza. Om bare israel følger veikartet for fred, er det ikke et veikart for fred men for flere problemer.

Palestina-araberne og den arabiske liga kan heller ikke forvente at Israel skal gå med på «retur-rett» for alle de palestina-araberne som blir definert som flyktninger..vi snakker om rundt fire millioner.. Poenget er at om alle disse hadde tatt i bruk muligheten for å reise «tilbake» (mange av disse er barn og barnebarn av palestina-arabere som før bodde i Israel og omegn. Mange har derfor aldri vært i Israel), så hadde det ikke lenger vært noe jødisk flertall og Israel hadde ikke lenger vært en jødisk stat. Isåfall hadde det blitt rimelig rart å ha en barrierre som skal beskytte Israel utenfra, for da hadde Israels sikkerhet innad plutselig sunket svært voldsomt.

Trond

30.03.2007 kl.15:15

Dette er jo en helt latterlig sammenligning, men jeg hadde heller ikke ventet meg noe annet.

Hvorfor stiller du ikke de samme krav til Israel?? Forventer du virkelig at en part som deres lamndområder har blitt okkupert er de som ført må legge ned våpnene for å få fred?? Isåfall er det en helt ny logikk i internasjonalt fredarbeid.'

Men du og andre krfere ser det vel som logisk at man ikke sakl snakke med den parten man er i konflikt med ller hva?? Enda en utrolig ny form for fredsarbeid.

Mens Israel Trakk seg ut av Gaza ifjor økte de bosettningende på vestbredden og økte trakkaseringen av Palestinere. Så hvis d kaller det en balmjertig handlig foreslåt jeg at du går inn på amnesty sine hjemmesider og tar en titt.

FRP og krf viser med dette utspillet at de aldri bør hendene på rattet når det gjleder utenriskpolitikk, men overlate dette til mennesker som forstår hva det dreier seg om. Ok Vollebækk var et untak.

Man skal ikke retunere barnebann av Plestinere, men man skal sende Jøder til Isarel der deres forferde ikke har bodd i landet på nærmere 2000 år. Hva er logikken med det??

Martin

30.03.2007 kl.15:32

Til Trond: Å ha dialog med noen som vil utslette en er naivt. Jeg er for dialog fremfor andre metoder om det lar seg gjøre, men alvorlig talt..når noen vil drepe en og utslette en..når en sier dette og det samtidig står i ens charter, så er det faktisk forståelig for meg at Israel da ikke vil inngå dialog nei.

Israel er en jødisk stat..det synes jeg at den skal forbli. Så kan muslimene få ha sine over 50 stater. Det er da ikke urimelig synes jeg. Det har forresten alltid bodd jøder i Israel, men antallet har jo selvsagt steget mye. Da har de et land å komme til når de blir forfulgt og trakkasert i f.eks muslimske land.

Trond

30.03.2007 kl.15:47

Å ha dialog og underkaste seg noen som fortsatt forsetter å ulovelig okkupere deres områder og trakkasere deres befolkning er da også like naivt.

Isalma er ikke et folkesalg å sutt med slike latterligheter.

Jeg ser du rpor deg litt unna her. Syntes du virkelig at et personer som ikke ahr noe tilknyttning til landet utenom at deres forfesdre biodde der for 200 år siden skal få komme inn å okkuprere en efolkningsoråder??

Martin

30.03.2007 kl.19:22

Virker som om du antyder at Israel i det hele tatt ikke skulle ha eksistert..det sørgelige resonnementet til flere er at "det hadde ikke vært noe problem i midtøsten om Israel ikke hadde blitt opprettet." Vel Israel ER opprettet og det får man finne seg i enten man liker det eller ikke. Dessuten hadde det ikke vært noen konflikt hadde det ikke vært for det indoktrinerende hatet islamistene hjernevaskes med.

Områdene Israel nå "okkuperer" har aldri vært palestina-arabisk. De har vært villig til å gi bort disse tidligere men Arafat var ikke interresert. Israel kan gjerne gi bort land for fred, men all erfaring tyder dessverre på at de får det enda verre jo mer de gir bort. Ikke akkurat det beste utgangspunktet.

muslimer er ikke ETT folkeslag nei. Men araberne er et folkeslag. (selv om ordet araber idag brukes på arabisk-talende folk og ikke lenger den etniske gruppen med arabere)..men poenget er araberne har mange land fra før av. Jødene har bare ett.

Trond

31.03.2007 kl.02:46

Ja tolk mine ord som fanden leser bibelen. Men du kan ikke koomme med en logikk som sier at Jøder har krav på områder de aldri har bodd i, mens du argumenter at Palestinere ikke kan komme hjem av nøyaktig den samme grunnen. Gjerne tro deg med latterlige retorsike floker når du ikke klarer å forklare den elementære forskjellen.

Ja g skylden på muslimene. Det hadd evært fred hadde ikke slike fntaisike israelvenner som deg overstsett overgrep og akseptert trakkasering med å henvise til ibelen. Dere er en del av det problemet dere skylder på oss andre for å skape.

Af\raafat var ikke inntresert i en b løsning. Hva hadde du sagt hvis jeg sttjal alle tingene dine og sa at du kulle få dem tilbake hvis du ikke anmeldte meg elelr prøvde å ta dem tilbake emd makt?? Hadde du likt det?? Nei det hadde du antagentligvis ikke.

Foirtsatt ikke et argument for å okkupere et land eller hva. Da er du vel enig i at at personber med lite penger fint kan stjele fra de rike eller hva?? Eller at Eurpeiske land kan komme å ta oljen vår fordi de er flere enn oss og har mindre olje??

Du heller opp til en farlig autoritær tankegang Martin. Leser du hva du selv skriver eller er du blendet av Torp og CO.

Martin

31.03.2007 kl.12:44

Til Trond: Det er argument godt nok at Israel slutter å opphøre den dagen alle de som er definert som "palestinske flyktninger", "vender tilbake". Ellers forstår jeg selvsagt sammenligningen din, var nok litt krass og lite gjennomtenkt i forrige kommenter ;)

Arafat var kun interessert i EN løsning: å utslette Israel. Og det samme er Hamas.

Du kan jo personlig støtte den rødgrønne regjeringen her, men jeg synes jo det er artig at ditt eget parti også kritisererer sterkt regjeringen for dens midtøsten-politikk. Kanskje du skal skifte parti?

Til Trond: Det som er en farlig tankegang der man ikke tenker på konsekvensene for Israel er at man:

a) vil samarbeide med folk som vil utslette jødene og kaste de ut av sitt land

b)at man kan gå med på å akseptere at Israel blir arabiskdominert av at "flyktninger vender tilbake" og på den måten utsletter Israel som jødisk stat.

Det er er en farlig autoritær tankegang

Trond

31.03.2007 kl.13:37

Arafat og Fata bevegelsen annerkjente faktisk Israel rett til [ eskistere etter oslpo avtalen. En avtale Israel br;t n'rmest med en gang og da kan du ikke forvente at Arafat skal ha en stor tillitt etterpå.

Ikke bare jeg personlihg, men venstre stilte seg faktisk bak regjeringen i denne saken så her er det kun en politisk allianse mellom krf og frp som har funnet hevrandre.

A: Så du innrømmer nå alstå at det er Palestinerenes sitt land?? Inntresant. At de ikke vil ha dem til å okkupere enda flere av de områdene og er villige til å gi svar på dette syntes du dete r ulogisk?? Fortell meg om en annen frigjøringsbevegelse som ville ha gjort det anderledes.??

B: Dette er så dustetet orker ikke engang å svare på dette. Det står ikke mllom Isdrael utslettelse her eller ikke.

Martin

31.03.2007 kl.13:50

a: kaste jødene ut av sitt land (altså JØDENE sitt land)

b:neivel..det kan jo du tro.

Trond

31.03.2007 kl.14:43

De har okkupert områder. Men hvsi du synts okkupasjon og stjeling er ok bør du lese de tui bud. eller har rkistne luttet å følge dem. Jeg gk¨lemmer dere følger kun bibelen hvis det passer inn i deres vilje eller når dere kan tolke den mest ekstrmt. Ikke så ulikt enklte muslimer.

B: Du lager for mye konspoirasjonsterorier Martin. Våkn opp til virkeligheten

Martin

31.03.2007 kl.15:06

Til Trond: Slutt å bland religion og politikk. Vi diskuterer faktisk politikk her.

Dessuten er det ingen konspirasjonsteori at Israel kan være i fare for å bli utslettet..visstnok er de en stor millitærmakt (noe de MÅ være), men se på landet de har..det er knøttlite. Med fiender som Iran, Plo, Hamas, Fatah, al Quaida med flere, er det faktisk svært nødvendig. Og enkelte områder som Israel nå har idag, er strategisk lurt å beholde inntil de kan være sikre på at de ikke kommer til å bli angrepet av disse ekstremistiske NAZISTISKE organisasjonene. De kan ikke være sikre på noe slikt idag.

Israel er verdens mest forhatte land, men i det store og det hele forsvarer de seg selv. Selvsagt kan også millitæret i Israel begå overtramp, men det betyr aldeles ikke at man kan straffe de ved å utslette de. Og det er faktisk det man går innfor når man støtter flyktningene å "vende tilbake", inkludert å støtte en samarbeidsregjering som fortsatt vil utslette Israel. Jeg kan ikke begripe at det skal være så vanskelig å forstå.

Trond

31.03.2007 kl.15:16

Så det er staategiisk å flyttes in egen befolkning inn på okkuperte områder og jage menneskene som bor der ut pluss ødelegge deres hjem, ødelgge deres livsgrunnlag?? Nestekjærlighet og menneskevrd alla krf i praksis ser jeg.

Israel forsvarer seg sel?? okkupasjon er da aldtså det beste forsvar mener du?? inntresant.

Israel har elv ønsket ingen innblanding fra det internasjonale samfunnet i denne saken og må derfor ta litt ansvar for hvordan de har rotet det til.

Dette dreier seg ikke om hvorvidt enkelte palestinere har ekstreme emninger , emn hvorvidt det er lov til å okkupere og trakkasere et helt folk. Israel er i ferd med å sulte ut Palestinerene, men du syntes vel det er ehlt korekt. Enkelte mennesker er vel mer vedrt enn andre eller hva??

Martin

31.03.2007 kl.16:43

Selvfølgelig er ikke enkelte mennesker mer verdt enn andre..jeg håper Israel vil gi pengene de skylder palestina-araberne..men da må pengene gå til de som trenger det og ikke i lommene på ekstremistene som bruker dem til raketter og skytevåpen.

Trond

31.03.2007 kl.17:07

Det er ikke sankk om [ gi pnger, men slutte å ødelegge livsgrunnlaget deres. Sånn som å ødelgge deres avlinger med å drive opp røttene av baken. ødelegge husenen ders med bulldosere som en ren hevn. osv osv. Forstår du ikke at slik oppførsel skaper sinne

Martin

31.03.2007 kl.17:13

Til Trond: Jo, jeg har forståelse for at det bare gjør vondt verre..selvsagt er ikke jeg enig med Israel i alt de har foretatt seg. Ikke engang FrP er det. Men vi vil ikke samarbeide med noen som vil utslette dem. Og det at regjeringen nå vil samarbeide med slike, noe som nok gleder SV sterkt, gjør meg flau over å være nordmann akkurat nå.

Trond

31.03.2007 kl.17:27

Skal man forhandle med sin fiende må man forhandle med fienden og dem man ønsker er fienden. Man kan ikke forvente at mennesker endrer sin hat når de har ingen grunn til å gjøre det. Sulten preger store deler av den Palestinske befolkningen på grunn av Israel sin politikk og verden liukker ørene. Det er det som er tilfelle her og det nekter frp og krf å innsee.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits