Musikk & Bloggere

SexySadie har tagget meg, og den her er tøff. Jeg skal finne fem tilfeldige bloggere i min liste til høyre og så plukke tilfeldig ut av den musikken jeg har på maskinen.
Noe som i mitt tilfelle ikke er så lett siden jeg er blant dem som fortsatt har mesteparten av min musikk på enten CD eller den gode gamle vinylen. Det er faktisk så mye musikk i leiligheten min at jeg snart skal flytte til et større sted slik at den kan få en bedre utstilling. Musikk skal ikke ligge i kasser, men systematisk i hyller slik at alle kan beundre den.
Så var det å finne de riktig riktige koblingene mellom blogger og låt, noe som ikke var helt for enkelt. Så jeg måtte ta noen dager for å tenke gjennom det hele, men her er resultatet.

Bloggerene som er tatt for seg er Piken mot samtiden, Min Mening, Kaustisk Soda, Martins Side og Victoria

Få artister har preget meg så mye som Peter Gabriel og da spesielt hans første periode i Genesis. Når han gikk solo gjorde han en genistrek og det var at han alltid hadde en eller to skikkelige singler på hver skive. Dette ' gjorde at flere ble oppmerksomme på ham slik at de kjøpte de skiva og fikk høre alle de andre godbitene som ikke var like radiovennlige.
Livet dreier seg ofte om slitt og smerte, men det er liten grunn til å gi opp for det. På denne vakre låten Dont Give Up har han med seg Kate Bush. Tro på at noe bedre er rett rundt hjørne, selv om vi ikke alltid kan se dette.

En annen låt som stadig forføler meg er Depeche Mode sin Låt Walking in my shoes. Dere kan tolke fritt hvorfor jeg hører på denne og verdsetter den høyt, men jeg kommer ikke til å komme med en lang forklaring på hvorfor.

En deppelåt som også gir et hvis anelse av håp må være Motorhomes eneste hit nemlig into the night. En meget sørgelig låt, men på en måte en litt optimistisk en.

Nå er det på tide med en aldri så liten oppkvikker. Aretha Franklin er tøffere en toget og råere enn biff. Kom for pokker ikke her å tull med dronningen av Soul. Respect er ikke bare en tøff låt, men en aldeles fantastisk låt.

Siste låt ut denne gangen er en liten politisk låt fra REM. I en verden der nysjerige mennesker forsøker å orientere seg mellom all slags mulig media og medias lek med billige poenger, se og hør retorikk og skadefryd er meget stor så kan man fort miste fatningen. Det er gøy å hive mennesker ned fra sin høye hest. Ikke bare for moro skyld, men fordi det faktisk er viktig på å minne folk. Jeg velger derfor i den anledning låten Bad Day.

Så kommer moroa, nemlig det å binde bloggere opp med en av låtene. Vel her kommer jeg med mitt, så får jeg å håpe at ingen av dem tar det som en fornærmelse.

Dont Give up dedikerer jeg til Knut Stian Olsen og Min mening. Iivet er jammen ikke en dans på roser noe du i meget stor grad har fått oppleve.

Walking in my shoes dedikerer jeg til en person som jeg både respekterer og irriterer meg over, nemlig Martin Drange. Han må gjerne tro at mine såkalte usakeligheter i Anti-konservtivt Forum er kun for å provosere, men det er faktisk en høyere mål i det hele og en god grunn bak det.

Kjære Frode. Dysleksi gjør deg ikke dum, å være bifil er heller ingen lidelse utenomfor illtolerante tullinger. Livet er tøft med gode mennesker litt for ofte derfor får du in to the night.

Piken mot samtiden eller Lotte som du av og til kaller deg. Resepect er din. Keep on kicking.

Sist ut er en blogger som velger ikke å kalle seg politikker, men har alle kvalikene som skal til. Nysjerig, kritisk og smart. Victoria jeg dedikerer Bad Day til deg. Fortsett ditt engasjement.

Vel dette var min måte å gjøre det på. Dere som er nevnt kan nå anse dere som tagget. Lykke til.

9 kommentarer

lotten

28.03.2007 kl.18:44

Oi, nå ble jeg glad! Takk!

Flotte og barske Aretha og finfine låta:)

Det aner meg hva jeg kommer til å nynne på resten av kvelden.

For et glimrende meme!

29.03.2007 kl.15:31

Hei Trond, dette var da hyggelig :-) Jeg blogger lite om dagen, holder på med så mange ting at tiden blir knapp. Men, jeg har liksom ikke skjønt helt hvordan denne blogger/musikk-greia funker.. Skal jeg gjøre det samme nå, er det meningen?

Håper livet er godt!

Victoria

Trond

29.03.2007 kl.16:50

Lotten: Kvinner med stil fortjener låter med stil.

Victoria. Forsøker av og til å vise meg fra det gode hjørne.

Jepp meningen er at du skal gjøre det samme, du er nemlig tagget likhet med de andre som her er nevnt. Les På sadie sin side hun gior en litt bdre forklaring enn meg på hvordan det skal gjøres.

Martin

30.03.2007 kl.14:23

Takk for at du tenkte på meg, Trond. Selv om valg av låt neppe var ment som et kompliment til meg.

Håper det står bra til med deg for tiden.

Min tur å gjøre det samme på min side nå da?

Trond

30.03.2007 kl.14:39

Ikke missforstå Martin, det var ikke vondt ment på noen som helst måte. Håper du forstår hva jeg mener.

Martin

30.03.2007 kl.19:30

Kan jo hende jeg tar feil men jeg tolker det som en kritikk av min kristendemokratiske overbevisning om at en nasjon skal ha sterke verdier, og være restriktiv på områder partiet mitt ser på som usunne. Dette tolker du som frarøvelse av folks frihet og intoleranse. Jeg tolker det som fornuft og ansvar, ei heller ser jeg på det som frihetsberøvelse. Alle kan kjøpe seg en dyr sigarettpakke om de vil f.eks..Det betyr ikke at man ser ned på dem fordi de velger annerledes, men man legger til rette for et mer sunt samfunn.

Tok jeg feil i min tolkning?

Trond

31.03.2007 kl.02:48

Hallo Martin nå tolker du denne meldingen fullstendig feil. Jeg gikk ikke til angrep påå ditt kristendemokratiske livsyn så overhodet. Nå må du roe deg ned lite grann. Hva i helvbte er i ferd med å skje med deg.

Ja du tok grundig feil i din tolkning Martin.

Martin

31.03.2007 kl.12:35

Take it easy ;P ble ikke sur eller noe..bare lurte på hvorfor jeg fikk akkurat den sangen. Kanskje det bare er fordi du liker den da. Har jo skjønt at du forakter KrFs politikk på flere områder så tenkte det kanskje var et politisk hint, hehe.

Trond

31.03.2007 kl.14:49

Siden du luerer å ligger faktisk svaret rett under nesen din, men jeg skal gi den en uke til å forsøke å forstå poenget så skal jeg avsløre hva betydningen er.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits