Er dette rasistisk??

Er dette rasistisk??

Antirasistisk Senter mener kunstverket som torsdag ble hengt opp foran
Oslo S, er rasistisk. På bildet er det åtte mennesker som ikke er
hvite, og hele fem av dem er afrikanske prostituerte.


Jeg syntes denne debatten er inntresant og vil derfor ta den opp her. Kom med kommentarer hvorvidt dette kan oppfattes som rasisme eller ikke, personlig syntes jeg at antirasistisk senter overdriver en smule. Kjør debatt.

Følg linken til en større versjon av bildet.

4 kommentarer

hilde

30.03.2007 kl.13:48

Det er jo en problematisk greie, en grense, eller en forskjell, som folk ikke klarer å forstå. Mellom fx rasisme og gjengivelse av virkeligheten.

Jeg vil jo tolke dette mer som et kritisk innspill eller noe, ikke rasisme.

Iversen

30.03.2007 kl.15:22

I og med at det er folk som aldri har besøkt Oslo som har laget dette kan jeg vanskelig se for meg at det er noe kritisk innspill. Det er elendig vekting, rett og slett, og jeg forstår at folk reagerer. Med det sagt tror jeg absolutt ikke det er noe vondt ment fra noens side.

Det man reagerer på er nok ikke bare at prostituerte på en måte automatisk er afrikanske, men at det selvsagt ikke henger over ens matematisk sett. Det er jo ikke slik at nesten halvparten av afrikanerne i Norge er prostituerte. For øvrig la jeg ikke merke til hvite prostituerte på maleriet heller?

Som en slags elendig konklusjon: Jeg forstår at man reagerer, og jeg syns det er bra at de som står bak (eller ihvertfall de som har sørget for å klistre dette opp) tar selvkritikk i dagens aviser.

Hilde

30.03.2007 kl.18:22

Nei, for det er jo kun i oslo at det fins prostitusjon og negre....

Dette er vel ikke noe mer rasistisk enn at dere stempler dem som afrikanere bare fordi de er svarte!?

Egentlig burde den som laget dette bildet ha basert seg på forskeres beregninger om antall etniske nordmenn, muslimer, negre etc som regnes med å finnes i fremtiden. Så kan man begregne hvor stor prosentandel av de prostituerte som kommer til å være negre og male akkurat så mange inn. Skulle bare mangle, noe annet MÅ jo være rasistisk.

Hilde

30.03.2007 kl.18:26

Kan det tenkes at det er et innspill om at fremtidens negerslaver er de prostituerte?

Det har jo blitt utbredt problem for afrikanske kvinner i byene i Norge, at de tas for å være prostituerte.

Hvordan ser Dere egentlig at de er prostituerte?

;-)

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits