Vil slå saman kommunar med tvang

Landsstyret i Framstegspartiet går inn for å slå saman kommunar med tvang.

Dermed viser FRP sannheten om seg selv, nemlig at overstyring er greit for at FRP skal få viljen sin. Vi har sett dette tidegre i diverse utrenkninger i partiet der folk osm ikke følger ledelsen og vedtar de tingende de ønsker blir eksludert. Dette burde være en kraftig advarsel til velgerene. FRP syntes dete r greit med deomrkarti og folkestyre så lenge man gjør som de vil.

3 kommentarer

Mathias

23.04.2007 kl.12:59

Ja akkurat som Bush. Bush er veldig for demokrati og kjemper for demokrati så lenge det bygger på hans verdier, og ivaretar amerikanske interesser. Men når det går på tvers av amerikanske interesser, da er diktatur greit. Derfor har ikke Iran blitt demokratisert for lenge siden.

Når det gjelder kommuner er det veldig uheldig med tvungen kommunesammenslåing og man kan jo stille spørsmålstegn ved flere tidligere kommunesammenslåinger. Var det egentlig riktig å slå sammen Laksevåg, Fana, Åsane, Arna og Bergen Kommune til en storkommune i 1972? På sett og vis kan man si at det var feil, når vi ser hvor lite kommunale politikere i Bergen bryr seg om Loddefjord og hva som skjer der. Hadde det vært bedre om vi fremdeles var Laksevåg Kommune??

Videre ville det i mange tilfeller vært en katastrofe og eventuelt ville det måtte tvinge frem bygging av en bro eller undersjøisk tunnel. Eksempler på dette vil være en sammenslåing av Fedje og Austrheim eller Værøy og Røst. Sistnevnte ville måtte inkludere bygging av en undersjøisk tunnel til langt over en milliard, og da vil jo "vinningen gå opp i spinningen". I motsattfall ville eneste måten å komme fra Røst til Værøy, være å ta ferge i 2 timer, eller ta helikopter til Bodø og fly derfra til Røst, og det ville vær uholdbart.

Trenden er ofte at de befolkningen i de kommunene som har fordel av det, sier rugende JA, men de små kommunene sier Nei, som ofte er i mindretall. Derfor bør man ta hensyn til mindretallet.

Trond

23.04.2007 kl.13:55

Hadde ikke Iran et demokrati på 50 tallet før amerikanerene styrtet de og innsatte Sjanen??

Mathias

23.04.2007 kl.22:09

Jo, en mann som het Mosadequ var statsminister i Iran og ville innføre demokrati, og nasjonaliserte oljeindustrien, noe amerikanerene ikke likte. Derfor hjalp de shaen som allerede var sha, men konstitusjonell, til å bli en eneveldig sha i 1953 og avsatte denne Mosadeq. Akkurat denne hendelsen blir av mange betegnet som en av de viktigste grunnene til den Islamske Revolusjon i 1979 både hendelsen i seg selv og at shaen sendte Allatollah Khomeini i eksil i Irak på 1960-tallet, og her bygget shaen opp sin "bevegelse" som førte til revolusjonen i 1979.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits