Er det ikke rart??

Er det ikke rart at de som skriker høyest om at Islam er en fare for kvinner rettigheter, valgfrihet, ytringsfrihet og demokrati er de samme personene som gjennom historien har kjempet mot akkurat det samme. Kan forstå at deler av bedehus helvete og deres meningsfeller syntes historien er litt vond og vanskelig, men det finnes grenser.
I en debatt for en stund tilbake sa en av de til meg: Se hvordan homofile blir behandlert i muslimske land. Javel tenkte jeg, se hvordan homofile blir behandlet i Norge. Men nå blir homofile i Norge trakkasert på grunn av Guds kjærlighet og ikke Allah sin så da kan man jo ha god samvittighet.

11 kommentarer

24.04.2007 kl.06:52

Du er verkeleg er god klysa

24.04.2007 kl.06:53

Orsak, eg meinte ei.

Trond

24.04.2007 kl.13:10

Sakelig fra en anonym feiging.

Martin

27.04.2007 kl.08:55

Til Trond: Ja både islam og kristendommen mener homofili er feil.

Der stopper imidlertid likhetene.

I den muslimske verden blir homofile steinet til døde, hengt, får kroppsdeler kuttet av osv om det utfører en homoseksuell handling.

Slikt skjer ikke her i Europa og 99,99 prosent av kristne tar også avstand fra noe så avskyelig. Synes du kan være balansert nok til å ta opp denne "ørlille" forskjellen blant muslimene og oss kristne.

Trond

27.04.2007 kl.11:25

Gjør de virkelig det?? Kanskje muslimene stiener, men jeg viol allikevel si at dere ikke er et hårstrå bedre. Dere bare bidrar til at de i de fleste tilfeller tar sitt egent liv. Greit nok for da slipper dere å kaste steinen selv.

30.04.2007 kl.21:54

Martin: slike kommentarer som den du hadde der, gjør bare at jeg tenker innlegg fra Trond er mer og mer nødvendig. Det er så forstemmende at du ikke skjønner hva du er med på å formidle. Rett og slett ganske så trist.

Øyvind Strømmen

02.05.2007 kl.01:14

Muslimske land er nettopp det - flere land - og ikke bare et. Situasjonen varierer fra land til land, fra grimme eksempler som Iran og Saudi-Arabia til en situasjon som minner mer om Norge for få tiår tilbake i land som Libanon.

Situasjonen var forsåvidt ganske grim i Norge også, for bare få tiår tilbake, homofil sex var forbudt ved lov frem til i 1972:

"Finder utugtig Omgjængelse Sted mellem Personer af Mandkjøn, straffes de, der heri gjør sig skyldige, eller som medvirker dertil, med Fængsel indtil 1 Aar. Med samme straf ansees den, som har utugtig Omgjængelse med Dyr, eller som medvirker dertil".

Homofili ble sett på som en perversitet og som en sykdomstilstand.

Likevel har Martin et vesentlig poeng: urettferdigheten er ganske brutal i mange muslimske land, og det er pent lite Børre Knudsen kan gjøre verre der! Kartet nedenfor forteller en stygg historie om både den muslimske verden og en del afrikanske land.

I Etiopia, f.eks., et nominelt kristent land, er mannlig homoseksualitet ulovlig og kan straffes med fengsel. I Mozambique blir homofile dømt til straffarbeid.

Vestlige land er generelt tolerante - i det minste juridisk sett. Men er det kristendommens fortjeneste eller er det sekularismens fortjeneste? Straffelovsparagrafen nevnt ovenfor ble avskaffet i 1972. 65 av odeltingets medlemmer stemte for. 13 stemte mot.

Hvem var disse?

Trond

02.05.2007 kl.01:44

Jeg har hller ikke benektet det faktum. Men saken er en annen her også. Når konservtive blekker her i landet nærmest unskylder trakkaseringen i norge med at det er så mye verre andre steder så blir jeg litt kvalm.

En annen ting er dte faktumet at forfølgesle av kristne er det fokusert mye på, men forfølgelsen av homofile betyr ingenting for de samme menneskene. Gjett hvorfor??

Martin

02.05.2007 kl.10:48

Til Victoria: Til Victoria. Gud vet hva jeg formidler. Du vet det tydeligvis ikke. Det synes jeg er trist.

Til Trond: Hva i svarte vet du om hva vi kristne mener om trakkasering av homofile? Kom innom Kristkirken en gang å spør, så får du svar. Jeg mener det er fullstendig horribelt og jeg blir provosert av at mennesker kan bli behandlet slik som i flere muslimske land (ikke alle) - uansett grunn. Uansett om de er homofile, svarte, muslimer, kristne eller hva de er. Ja, denne hatefulle intoleransen ser man dessverre også i Etiopia, der flere er kristne. Og det er så trist...for det går helt imot hva Jesus står for. Enhver som ikke ser det, gjør seg blind.

Martin

02.05.2007 kl.10:56

Til Trond: Du er også nødt å forstå at kristne ser ikke på å forkynne at synd er galt, som diskriminering. isåfall trakkaserer vi alkoholikere når vi preker mot fyll også da.

Trond

02.05.2007 kl.12:16

Jeg vet fordi jeg h;rer dre. N[r jeg ser homofili blir sammenlignet med en sykdom, pedofili, dyresex osv osv , men dte er vel dette du kalle kjærlighet for mennesker, det gjør ikke jeg.

Det er ikke bare vold som er dte evrste, men den dagelige trakkaseringen og mobbingen man blir utsatt for, noe eller selvmordsstatestikken ogå viser.

Nå er ikke homofili som alkolisme, det er ingen sykdom elelr intet unormalt ved det. Det at du klarer på lage en slik sammenligning viser jo noe av problemet.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits