Ein million mot islamisering

Over ein million menneske demonstrerte i Istanbul i Tyrkia til støtte for det klare skiljet mellom religion og politikk som er nedfelt i grunnlova.

I en tid med så mye fokurs på alt det negytive med Islam burde denne saken fått et langt større fokus. Kanskje man heller burde stå sammen med de gode krefter på begge siden istedenfor å lage billige religiøse poeng i frykt for økt oppsluttning.

4 kommentarer

Genese

01.05.2007 kl.22:43

Og det er grunn til litt bekymring i Tyrkia, fordi fundamentalister får større innflytelse. Men så har regjeringen litt seg selv å takke: Deler av Tyrkia der Islam står sterkest i det "daglige" er også områder som ligger etter resten av Tyrkia i økonomi og sosiale goder.

Øyvind Strømmen

02.05.2007 kl.00:36

Jeg er for såvidt helt enig med deg, Trond, og med Genese også. Men en liten språklig ting: religioner burde ikke skrives med stor forbokstav, verken islam eller kristendommen. Det er engelsk.

Anglifisering er skumle saker det også, gitt.

Trond

02.05.2007 kl.01:40

Genese: Jo det kan så være, men derfor er det mer viktig å samle krefter med de moderate i Lansdet som viser seg å faktisk være mange fler en enkelte tror.

Øyvind: Kloke ord

Mathias

02.05.2007 kl.14:30

Ja, moderate med hensyn til Islam, men ikke med hensyn til demokrati og menneskerettigheter. Tyrkia er ikke et hakk bedre enn Iran. De er like udemokratiske, forskjellen er bare at Tyrkia på papiret er et demokrati etter vestlig målestokk fordi det er partier som stiller til valg, og ikke enkeltpersoner som i Iran. Det foregår like store overgrep mot kurderne som i Iran, om ikke verre. Dersom et sosialistisk eller kommunistisk parti hadde kommet til makten i Tyrkia, hadde hæren grepet inn umiddelbart. Det kan man neppe kalle særlig demokratisk.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits