Er dette miljøvenlig ?

Er dette miljøvenlig ?

Refill ble innført for at det skuille bli mindre avfall. Her ser dere glasset med kaffe og den såkalte miljøvennlige refillposen. Disse innholdt like mye og kostet akkurat det samme. Men er refillen så mye mer miljøvennlig?? Det tar nok mindere plass i søppela, men glasset kan ihvertfall resikuleres.
Kan noen forklare meg logikken?

10 kommentarer

Helge

14.07.2007 kl.02:31

Det er billigere å produsere posene - fordi glass - selv resirkulert glass - krever mye energi å smelte.

En tjener mer på å selge refillposen med andre ord.

Enkel logikk.

Men er det miljøvennlig???

Kanskje - hvis energien til omsmelting (resirkulering) av glasset kommer fra kullkraft er det nok sannsynligvis miljøvennligere...men det er ikke det samme som miljøvennlig.

Hvis vi tok med glasset og kjøpte kaffe i løs vekt i butikken - DA snakker vi om å være mest mulig miljøvennlig. Men svært lite vi gjør er per definisjon miljøvennlig i seg selv.

Miljøvennlig er å dyrke sin egen kaffe. Men det er jo litt ekstremt :O)

Trond

14.07.2007 kl.11:29

Men er det særlig miljøvennlig at avfalet hvaner i naturen enn at det blir gjennvunnet??

Mattihas: Beklager at kommentaren din forsvanr. Jeg gjorde en loiten feil i bloggen min. Det var ikke bevist.

Helge

15.07.2007 kl.03:28

Selvsagt ikke. Jeg prøvde bare å forklare logikken - som ikke nødvendigvis er logisk :O)

Gjennvinning krever energi. Om vi ikke produserer MER økologisk energi kan vi ikke fortsette å gjenvinne. Hvis energien er tilstede, og ikke forurenser eller er for dyr vil det være en seier for miljøet fordi vi da KAN resirkulere det meste.

Mathias

15.07.2007 kl.03:52

Trond! Okei, jeg begynte virkelig å lure. Jeg får skrive det inn en gang til. Grunnen for logikken er at de skal tjene penger. Ikke noe annet.

Seide

15.07.2007 kl.13:48

"Miljøvennlig er å dyrke sin egen kaffe. Men det er jo litt ekstremt :O)"

Idealtemperaturen for kaffeplanter er rundt 20 C, og med en dyrketid på fire år og tjue kalde på vinteren tror jeg nok du må investere i et miljøfiendlig drivhus eller vente til global oppvarming har gitt norge en behagelig temperatur. =) Fram til det er det nok mer miljøvennlig å importere fra Etiopia. I tillegg er det bra for bøndene også!

Mathias

15.07.2007 kl.17:19

Det beste er vel å la være å drikke kaffe, heller drikke vann fra springen. Men det er nok lettere sagt enn gjort når man først er blitt avhengig av kaffe. Men jeg har to bekjente som hverken drikker te eller kaffe, og drikker kun vann fra springen, melk og saft.

Victoria

16.07.2007 kl.15:33

Man kan jo gjenvinne plast også :-) Der jeg bodde før fikk vi store gjennomsiktige plastsekker til å samle alt plastavfall, og det er nesten skremmende å se hvor mye det er i volum i løpet av en måned..

Mathias

17.07.2007 kl.00:44

Et annet alternativ er jo å selge kaffe i løsvekt, slik at man må ta med seg sin egn kopp eller glass når man skal kjøpe kaffe. Skulle vi virkelig tenke miljø, burde vi jo forby embalage av enhver art. Neste halve varen betaler man for embalagen. Det ser man jo når man kjøper stort og samlingner med mindre pakninger. Det er ofte ikke så veldig stor prisforskjell, fordi man allerede har betalt for embalagen, og om embalaggen fyller 800 g eller 200 g spiller ikke alltid så stor rolle i rene kostnader for produsenten.

Mathias

22.07.2007 kl.16:50

Trond! Er du på ferie eller jobber du deg ihjel for tiden?

Ingen oppdatering!

Trond

22.07.2007 kl.18:19

Jeg har flyttet inn i ny leilighet og har hatt minimalt med tid. I tillegg har jeg jobbet.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits