USA vil skjerpe norsk terrorlov

Amerikanske styresmakter meiner regjeringa sitt forslag til ny terrorlov ikkje er streng nok.

Dette syntes jo FRp og delvis Høyre er noe man må lytte til. Når jeg hører deres reaksjoner er det to ting som jeg virkelig lurer på. I høyres tilfelle er det at kan man ikke under noen omstendighet kritisere USA?? Er det slik at så fort Usa komemr emd noe så må dere støtte det?? Hva hvis de hadde foreslått konsentrasjonsleire, hadde dere da sagt noe??
I Frp tilfelle lurer jeg på dette: Dere kritiserer muslimer på grunn av deres syn på ubnderkastelse, blir det ikke da litt patetisk og underkaste seg Bush?

6 kommentarer

Mathias

02.09.2007 kl.15:08

Denne saken viser bare at Høyre og Frp er "nikkerdukker" for USA. Er det rart at mange amerikanere mener at nordmenn er mer "amerikanske" enn amerikanere selv. Det er pga. bla. alle Frp- og Høyre velgere som utgjør mellom 30-40 % av velgerne.

Selv om de ikke utgjør flertallet, så utgjør de en betydelig andel av befolkningen.

Dette ser man med en gang man slår opp på filmoversikten for TV. 90 % av all film på norske kanaler er amerikansk. Og hvis noe annet vises, kan man fra tid til annen lese protester i avisene. Her for 2 uker siden var det en som protesterte kraftig mot at NRK viste Bollywoodfilmer. Han ville helst ha det amerikanske junket.

Trond

02.09.2007 kl.19:10

Nå gjaldt denne daken det å være nikkedukker for Usa sin regjering. Kulturkritikken av Usa deler jeg ikke.

Mathias

02.09.2007 kl.21:59

Greit nok at det gjaldt regjeringen i USA. Men denne nesegruse beundring for USA og alt som er amerikansk i Norge er det som gjør at bl.a. Høyre og Frp, ikke klarer å være kritiske mot USA.

Trond

02.09.2007 kl.22:43

Man må skille mellom kultur og politikk her. jeg liker amerikansk kultur, men jeg liker ikek alt. Slik forhold har jeg til de fleste kulturutrykk.

Jeg og flere andre evner faktisk det å like amerikasnk kultur og samtidig ha en kritisk blikk. Det samme klarer jge med mitt egent lang og andre land også

Mathias

03.09.2007 kl.21:32

Jeg vil si at det er en viss sammenheng mellom det å være kritiisk til USA og like amerikansk kultur. Dersom man ser på Frankrike, som er svært negativ til alt som er amerikanske kutluruttrykk, samtidig kritisk til USAs politikk. Bare se hvordan Disneyland ble mottatt i Frankrike, ikke i nærheten av den samme suksess som i Florida, faktisk gikk det så dårlig en stund at det ble vurdert å stenge Disneyland i Paris, og enkelte steder i Frankrike, er ikke en eneste avis å oppdrive enn på fransk. Samtidig kan man jo se på motstanden mot Irak-krigen i Frankrike. Problemet med Norge, er at mange nordmenn ser p amerikanerne som "våre venner", og man kritiserer ikke uten videre en venn. Derfor har mange nordmenn problemer med å se med kritiske blikk på USA. Når de liker kulturen, klarer de ikke å kritisere politikken. Derfor bør man være mindre tilbøyelig til å akseptere amerikansk kulturimperialisme, som er identisk med kulturindustrien. Les denne boken av Adorno og Horkheimer, to tysker som skrev boken "Kutlurindustri".

Trond

03.09.2007 kl.22:48

Men det mange som kritiserer usa ikke ser er motkreftene som esksiterer i befolkningen. Usa er på langt nær så ensrettet som enkelte skal ha det til.

Hva er egentlig så galt med disneylaND?? FÅR Å VÆRE ÆRLIG HAR JEG ALLTID DRØMT OM Å REISE DIT. Opps capelock.

Nå vil jeg si at franskenenses holdning både i forhold til usa og resten av verden er like motbydelig. Frankrikes rulleblad er lpå langt nær så rent som de ønsker å fremstille det.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits