Tv debatter mister oppsluttning

Dagen: Stadig færre ser på TV-selskapenes valgmøter. Det viser TV-TV-målingene fra TNS Gallup.

Dette lover ikke godt for valgdeltagelsen, mener professor Anders Todal Jenssen ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim
kanskje ikke, men burde ikke dette signalet være rimlig klart for dem som  arrangerer disse debattene. Jeg har selv ikke sett på dem siden slutten av 90 tallet. Nå trenger jeg jo heller ikke å se på dem siden mitt partistandpunkt er rimlig klart, men det er ikke det som er grunnen. Debbatene er ikke noe debatt, men  parodi på en debatt.  Det helle ledet av en programleder som forsøker å gjøre det hele om til en slags lett utgave av se og hør. Jeg har stått en del på valgboden her i Bergen og fått akkurat de samme signalene.
Både NRK ogf Tv2 bør ta en titt på BCC og andre for å lære litt. Dagens form er en forakt ovenfor menneskers fornuft.

4 kommentarer

Modernisert og global

06.09.2007 kl.11:13

helt enig! valgkampdekningen i Norge er veldig dårlig synes jeg og tv-debattene tror jeg bare er med på å dra valgdeltakelsen ned.

jeg fulgte valget i Sverige i fjor ganske tett og der hadde de en utrolig mye grundigere og ikke-tabloid dekning. her sendte de lange grundige, rolige debatter hver eneste dag,både lokale og nasjonale.

slik som debattene har blitt nå i Norge er det jo bare krangling om tall. enten burde man forby politikerne og referere til milliarder eller så burde man kanskje kreve at alle som skulle referere til et tall måtte oppgi dette på forhånd med referanse slik at en objektiv tredjepart kunne kontrollere tallet og så under sending bekrefte om dette tallet var korrekt eller ikke.

NRK, Tv2 og de andre må seriøst gå i seg selv!

les forøvrig også Clemets kommentarer rundt valgdekningen: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article1956482.ece

Shoaib

07.09.2007 kl.00:02

Ikke helt uenig nei :)

Debattene virker mer som underholdning enn noe seriøst. Ikke bare ved valg men generellt.

Trond

07.09.2007 kl.07:29

Får nesten lyst til å starte en egen tv kanal på nett som gjør det skikkelig.

Hallvar Z. mezoni

07.09.2007 kl.16:15

Hvor er det blitt av Mathias Reither i den politiske debatten? :-) :-) :-) :-) tenk hvis han en dag vurderer å søke jobb?

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits