Ikke lenger statestikk

Og her er bergunnelsen fra blogsoft:
Vi har fjernet totalantall på sidevisninger, man kan nå se kun for max. siste 90 dager. Dette gjorde vi fordi innhentingen av totalstatistikk går ut over ytelsen forøvrig. Publisering og opplasting av bilder vil nå gå raskere på grunn av at vi ikke bruker krefter på statistikken.

I tillegg er det vår mening at sidevisninger i utgangspunktet er et dårlig anslag over antall blogg-lesere. Dette kommer av at det er veldig mye som "forurenser" statistikken. Den teller ikke på en god måte hvor mange lesere man har hatt, og heller ikke hvor mange ganger leserne har klikket på siden. I tillegg kommer lesning via RSS eller visning av bloggen i widgets utenom disse tallene.

Vi mener derfor at siden sidevisninger strengt tatt ikke kan brukes til å si noe om hvor mange lesere man har, og samtidig gjør tjenesten dårligere (tregere), så er det ikke nødvendig for oss å tilby dette.

I stedet kan man følge med på det statistikken kan si noe om ? utvikling over tid.:)

Kan man kalle dette service?? debatter.

10 kommentarer

Marie

19.09.2007 kl.14:20

Jeg synes det er greit. Bedre å prioritere at opplasting og publisering går raskere. Ser det kan være kjipt for bloggere med masse lesere å ikke kunne se stat. lenger tilbake enn 90dager, men er ikke også disse bloggerne i et mindretall? Hva med å legge inn mulighet for visning av totalstatestikk mot noen kroner for de som synes det er viktig?

Hva mente du med om man kan kalle dette service? Er det noe som ikke er service?

Trond

19.09.2007 kl.14:25

Jeg forstår ikke at det skal være et så stort problem for blogsoft så overhodet.

Jo jeg syntes faktisk at det å lese statestikk lenger enn en måned i forveiebn og totalt er viktig. grunbnen til dette er at det jeg driver med er et lanvarig prosjekt som jeg ønsker å analysere over tid.

Når det gjedler service biten så mener jeg dette ermanmgel på akkurat det. dette krver ikke så vanvittig mye fra blogsofty sitt hold så overhodet.

Blogsoft har tideliuogere lovd bedring i tjenestene, men det ser jeg veldig lite til.

19.09.2007 kl.21:44

http://www.google.com/analytics/

Marie

20.09.2007 kl.13:23

Hm. Men når ikke statistikken på blogg.no er "ren nok" til at du faktisk kan si noe om utviklingen over tid, så bør du kanskje vurdere å bruke et verktøy som gjør det. Tullete å kreve dette av BlogSoft. De jobber jo med blogg, ikke statistikk.

Og forresten; det skader ikke å lese korrektur før du poster innlegg og kommentarer.

Trond

20.09.2007 kl.13:58

Jeg mener at det ikke er mye å forlange at et selskap faktisk videreutvikler de tingende de faktisk holder på med og ikke plutselig nedleger dem. Det er ikke tullete og krev minimum av service fra et selskap der flere faktisk betaler for tjenesten. . De har flere ganger lovet og bedre tjenesten noe som de heller ikke har gjort. Men de selv komemr til å tape på dette på sikt.

Marie

20.09.2007 kl.18:03

Jeg ser på service som hjelp og betjening, ikke viderutvikling av en bitjeneste jeg da, men det er kanskje bare meg. Jeg er sikker på at BlogSoft vil bedre tjenestene du snakker om når de kommer til det punktet på prioriteringslista.. Hva er galt med Google Analytics, den er jo mye mer nøyaktig?

Trond

20.09.2007 kl.23:04

Jeg syntes bare det er rart at de kutter ut en tjenesten sånn pluytselig som de har hatt hele tiden. i tillegg har de kommet med massevsi av løfter som de aldri har utført. Blandt annet videotjeneste somd e lovte for snart to år siden.

Når det gjelder Google Analytics skjønenr jeg ikke hvordan amn skal sette det opp, emn hvis nooen kan hjelpe meg hadde jeg vært evig takknemlig.

Marie

21.09.2007 kl.00:37

Google Analytics ? for blogg.no

1. Lag deg en googlekonto og logg inn med dette brukernavn og passord på https://www.google.com/analytics/

2. Registrer diverse personliginformasjon og den aktuelle webadressen (f.eks. http://minpersonlige.blogg.no)

3. Du får nå en «kodebit» som Google Analytics ber deg lime inn på hver nettside du vil spore, merk og kopier denne koden.

4. Logg inn på bloggen din via http://blogg.no og velg Oversikt -> Design -> Moduler.

5. Lag en ny modul hvor du limer inn «kodebiten» fra Google Analytics under innhold, og setter navnet til «ga». Lagre denne.

6. Så går du inn på «Maler» og velger fanen «Index (forsiden)». Scroll med til du finner nesten nederst i koden. Lim inn følgende: på en egen linje over . Det samme gjør du i kodene til under «Arkiv»,«Kategori» og «Enkeltinnlegg» (ikke «RSS»). Lagre malene underveis.

7. Da er det bare å fullføre registeringen på Google Analytics og vente. Det kan ta 24 timer før de første dataene dukker opp.

meg

21.09.2007 kl.09:37

Løfter? Når, hvor? hvilke? Jeg liker folk som backer opp påstandene sine med fakta. Video ser det ut som du ikke har noe prob med å få ut på bloggen din uansett.

Kverulant?

Trond

21.09.2007 kl.12:47

Nå vet jeg ikke hvor lenge du har blogget, men når jeg snakker om videotjeneste så er det ikke muligheten til å lime inn youytube videoer jeg snakker om.

Følg litt med er mitt råd

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits