Møte med en jøde

Under valget sto stadig vekk i valgkampboden på torgallemnningen. Av og til stakk turister innom og var oppriktig inntresert i hva som foregikk og jeg forklarte dem det så godt jeg kunne. En dag møtte jeg en Jøde fra israel som hadde tatt turen rundt for å sjekke alle bodene. Etter en liten prat fant vi ut at vi hadde samme politiske ståsted for det viste seg at han var liberal akkurat som meg. Etter en hyggelig samtle tok han turen til naboboden der kristen samlingsparti sto.
Personene i boden til kristen samlingsparti kunne ikke et ord engelsk viste det seg og Jøden kom derfor tilbake for å spørre meg enda flere spørsmål. Det han lurte på hvis dette var et lokalvalg hvorfor hadde da naboboden stort Israel flagg vaiende. Han skjønte ikke helt hva Israel spørsmålet hadde med et lokal valg i Bergen og i Norge generelt å gjøre. Var ikke israel noe som hørte til i en debatt om internasjonal politikk??
Jeg forklarte ham hva disse persone egentlig sto for og fikk atter en gang bekreftet at han var en liberaler. I likhet med meg hadde han ikke stort til overs for ekstreme kristne. Han tok et bilde av KS sin bod for dette måtte han forevige.  Personene i KS sin bod så ut til å være meget stolte, men de kan umulig ha forståt hva som foregikk. Han lo og smilte lurt til meg, mens han tok forvel.
Jeg skulle vist han debatten mellom Høybråten og Siv om israel så kunne han fått seg en enda bedre latter.

Så hva er moralen i alt dette:
1: Falsk smisk funker dårlig
2: Å skryte at at man har et større lem en naboen er lite troverdig.
3: Jødene er ikke en ensartet gruppe som liker kristen konservative fundementalister.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits