Hva er egentlig forskjellen

Under Muhammed krisen for en stund tilbake klagde mange sin nød over muslimer som oppfordret til boikott. Ytringsfrihen var jo så viktig for dem påstå de og Magazinet sin redaktør ble en slag martyr. . Nå oppfordrer de samme miljøene til boikott av selskaper som sponser programmet de syv dødsyndene.
Ja sa  når Muhammed konflikten sto på at den såkalte frihetskampen til disse kristen konservative kun var hykleri. Morsomt å se at jeg fikk helt rett.

16 kommentarer

LordMarius

09.11.2007 kl.17:47

Det kom vel kanskje ikke så overraskende? ;)

Conad

09.11.2007 kl.21:01

Selbekk kjempet hardt for blasfemiparagrafen helt til han publiserte Muhammed-bildene og skjønte at moralen her blei i dobleste laget....

Men, tross alt Trond. Med mindre det er noe har jeg ikke har fått med meg - de har vel ikke sagt at TV2 ikke bør sende programmene? Såvidt jeg har skjønt har de sagt at de ikke vil være med på å finansiere dette ved å støtte de som annonserer i forbindelse med programmet.

Med andre ord unngå å handle av disse annonsørene (dvs. boikott). Det er ærlig talt deres demokratiske rett - på samme måte som muslimeme gjerne måtte protestere mot publiseringen av bildene ved å demonstrere og brenne vårt flagg.

Trusler eller ønske om forbud har jeg vel ikke sett...

Trond

09.11.2007 kl.22:43

Jo greit nok det. Men når de samme eprsonene lar eg provesere at muslimene velger boikott på grunn av muhammed tegningende mener jeg det er rimlig dobbel morla. I tillegg mener jeg at det er direkte feigt av selskaper å la seg presse av en gjeng krsten fanatiskere.

Martin

09.11.2007 kl.23:01

For det første: Man er ikke fanatiker fordi man bruker sin demokratiske rett til å påvirke ved å la være å kjøpe produkter fra selskaper som støtter noe man tar avstand fra, som Conad også peker på. At du i det hele tatt våger å sammenligne ekstremistiske muslimer under Muhammed-situasjonen med denne situasjonen, det sier litt om ditt syn. Sorry but there i said it. Jeg synes det er skremmende at du i det hele tatt kan komme med en sånn

sammenligning. Flere muslimer ønsket den gangen at vesten skulle kneble for islam, at ytringfriheten skulle fjernes. Det er IKKE hva kristen"fundamentalistene" velger å gjøre nå.

Trond

10.11.2007 kl.00:01

Sammenligningene r helt på sin plass. Når kristen konservative reagerer mot muslimer sin boikott når de blir tråkket på tøærene, mens de benyter seg av akkurat de samme virkelmidlene sier veldig mye om disse hyklerene.

Jeg begynenr å bli dritt lei av at samfunnets akl bli gissel for slike autoritære drittkrefter som jeg mener deler kristen norge nå går i brsjen for.

La meg spørre deg da Martin, hvorfor reagere man mot en muslimsk boikott, men ikke en kristen en??

Martin

10.11.2007 kl.00:03

Enhver har rett til å boikote om en ønsker det. Dette er et personlig valg noen kristne har tatt, og det er deres demokratiske rett. Det er usaklig å blande inn fundamentalisme.

Trond

10.11.2007 kl.00:32

Jeg blander ikke inn fundemntalisme. men njeg fuinenr det rart at de samme kreftene som fremstiller den muslimske boikotten som fundementalisme ikke ser sin egen som det samme. Men nå har jo dobbelstantarer alltid vært hjertelig velkommen i det kristen konservative norge sålenge man akn huske.

Selvfølgleig er det folks demkratiske rett til å boikotte. Like mye som jeg har min fulle rett til å mene hva jeg vil om boikotten.

Kristin

10.11.2007 kl.08:57

For oss som står utenfor og ikke har blitt krenket hverken av den ene eller andre, så ser denne saken veldig merkelig ut, det blir litt "Folk må få lov til å bruke sin ytringsfrihet til å krenke andre religioner, så lenge det ikke gjelder vår."

Sånn jeg ser det så handler det ikke om hva slags reaksjoner som har kommet, men at det i det hele tatt finnes reaksjoner.

Conad

10.11.2007 kl.12:08

At det er dobbeltmoralsk å gå til boikott nå, samtidig som man klager over muslimers boikott (eller SVs boikott av Israel for den saks skyld) er dobbeltmoralsk til det kvalmende. Sammenligningen er på en måte

riktig, bortsett fra at man under Muhammed-krisen gikk så veldig mye lenger i tillegg - dermed druknet mye av den legitime protesten i drapstrusler og ambassadebrenning.

Har ingen som helst problemer med at muslimene boikotter norske og danske varer, fyller gatene i Oslo i demonstrasjoner eller brenner våre flagg. Sliter heller ikke med at kristenfundamentalister boikotter diverse firmaer nå - men merker meg dobbeltmoralen i kritikken mot muslimsk boikott samtidig som man boikotter selv.

At det er feigt å gi etter for en slik boikott er det ingen tvil om. På samme måte som det ville være feigt å innføre forbud mot publisering av Muhammed-tegninger samt å straffe Selbekk for å heve boikotten av norske varer.

Trond

10.11.2007 kl.13:35

Jo dmen da er vi rimlim enig da conad. Riktig at muslimene gikk lenger, men det var ikke saken her.

10.11.2007 kl.16:07

Helt opplagt dobbeltmoralsk og helt gjennomskuelig. De kristelig-konservative har jo aldri vært opptatt av ytringsfrihet, de ble opptatt av ytringsfrihet da de fant ut at de kunne ramme sine konkurrenter.

Ytringsfrihet er et prinsipp og ikke noe man kan velge etter forgodtbefinnende.

Martin

10.11.2007 kl.18:40

http://martindrange.abcblogg.no/1194714413_kjre_frken_w.html

Erlend K

14.11.2007 kl.00:33

Det er jo en bitte-bitte-liten forskjell på det å si at man skal drepe noen som publiserer noe, og en slik forbrukerboikott som det her er snakk om..? Eller..?

Uansett, jeg støtter ikke dette boikott-initiativet, jeg mener vi kristne definitivt får tåle at det sendes programmer som av noen oppfattes som krenkende. Men å kreve at vi synes det er "kjempegøy" blir vel å trekke det litt langt, kanskje..?

Men nå til det jeg egentlig skulle skrive om..! Dere har fått med dere at Vebjørn Selbekk, som det skrives om her, faktisk har vært høyst prinsipiell i denne saken og gått ut og støttet Kristopher Schau i denne saken..?? Støttet hans rett til å lage og sende programmet..? Han har ikke krevd at det skal stanses, og sier (i BTs artikkel ovenfor): "- For meg er det veldig vanskelig å støtte boikott og sensur. "..! Hmm... Interessant...

Erlend K

14.11.2007 kl.00:40

Ser forresten at du allerede har oppdaget dette, i forbindelse med dine kommentarer på Martins blogg.. Flotte greier..!

Trond

14.11.2007 kl.00:41

Jo det er de. emn det er heller ikke saken, dette gjaldt kun boikott biten. Uannsett

r det jo gledelig At Sellbekk bruker hodet denne gangen.

14.11.2007 kl.09:22

Fitta feis

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits