Hvem er imot Israel?Når man diskuterer internasjonal politkk har det ofte vært populært og si at man er for noe for deretter si at motstanderen er imot det. Kritistrerer man usa så er man mot usa eller når man kritiserer Israel så er man mot Israel. Ofte vil en del konservative argumentere på denne måten. Det finner morsomt med denne retorikken er at den minner meg veldig om retorikken man bruker i totalitære regimer. I Kina foresksempel kan man bli arrestert med den bergunnesle at man er en fiende mot staten eller rettere sagt ikke er en venn. Ingen flere dypere begrunnelser trengs nemlig. Derfor mener jeg at de som kaller seg Israel venner eller Usa venner skyter seg selv i foten. Det blir som Willi Brandt sa det en gang: De ønsker å skyte seg til den fasicme de selv ønsker å bekjempe.

12 kommentarer

Konrad

04.01.2008 kl.19:47

Meget gode poeng der. Dersom jeg kritiserter bestemte sider av USAs utenrikspolitikk av idag får jeg ofte høre idiotargumenter som at "jammen du må huske at de reddet oss fra nazistene" eller enda verre: at den som kritiserer USAs eller Israels politikk blir tillagt et generelt fiendskap til disse landene, når så denne stråmannen er satt opp er det veldig enkelt å argumentere. Dersom noen skulle være i tvil: USA er et utmerket land på de fleste områder og burde være et forbilde for norske liberalere.I etterpåklokskapens krystallklare lys har jeg kommet til at det ideelt sett var galt å opprette Israel, med den daværende realpolitiske situasjonen var det likevel en grei løsning. Israel er nå engang opprettet og har utviklet et moderne demokrati, rettsstat og en god økonomi; storparten av dagens israelere har bodd der i flere generasjoner. Israel bør derfor bestå innenfor trygge grenser.

Trond

05.01.2008 kl.02:02

Det virker som om vi er ganske like i vår politiske tankegang. jeg liker usa, men ingen er feilfrie.

Lasarus@milde-moses.no

05.01.2008 kl.08:30

jeg er en stor israeltilhenger, israel fungerer som et skjold mot oss i vesten. hadde det ikke vært for israel så hadde vi måttet ta imot bank fra bandittene.

05.01.2008 kl.09:09

Når kjem nyttårstalen din?

Trond

05.01.2008 kl.13:16

Den kommer når den kommer

Konrad

05.01.2008 kl.18:00

Den milde Moses er på ferde igjen med sine nyanserte og velbegrunnede innsikter. Jippi.

Lasarus@milde-moses.no

06.01.2008 kl.22:53

Kjære Trond, når kommer nyttårstalen din?

Lasarus@milde-moses.no

06.01.2008 kl.22:58

Kjære Konrad, jo takk for komplimentet. Har du kokt noe kafe for Celuita i det siste da? Kanskje du tenner på å lukte på der Clemet har sittet med stumpen sin?Ha en forsatt fin julk dere! :-)

Lasarus@milde-moses.no

06.01.2008 kl.23:26

Jeg sitter her og drikker julegløgg og reflekterer over året som har gått. Jeg er relativt stolt om dagen, har fått tilbudet om å bli daglig leder for en liten kiosk i Bergen. Jeg kan gjerne innrømme at jeg har ligget meg til topps i næringslivet i Bergen, og jeg er en mann på knappe 50 år, så det er ikke bare kvinene som gjør det. Gleder meg som en liten unge til endelig å bli bedriftsleder/toppsjef for en bedrift i Bergen, en kiosk med 2 ansatte. Viktig å glede seg over det store som har hendt meg, skal vistnok også fdå meg firma mobiltelefon :-) forsatt

god jul dere, livet er herlig.

Trond

07.01.2008 kl.21:28

Jaså Birger er tilbake med ny identidet. Ikke professor denne gangen ser jeg?

Konrad

09.01.2008 kl.18:43

Lasarus=Birger har gjenoppstått fra de døde?

Jaja, man har ikke mer moro enn den man lager selv.

Trond

09.01.2008 kl.20:16

haha kunne ikke vært mer enig.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits