Vi vil aldri få integreringAlle innvandrere må lære seg norsk, følge norsk kultur og god ta våre lover. Hørt den før? De fleste partier snakker slik nå selv om de legger helt ulike ting i det. Jeg skal ikke gå inn på forskjellene her, men fortelle dere litt av det synet jeg har kommet frem til etter årevis med politikk og historielesing. Konklusjonen min er at vi vil aldri få integrering av den enkele grunnen at vi egentlig ikke ønsker det innerst inne. For å forklare påstanden skal jeg bruke det jeg kaller Jødeeksempelet.
Kan dere tenke dere en mer integrert gruppe mennesker gjennom Europeisk historie?? De har alltid skilt seg litt ut, men samtidig alltid vært lojale mot den staten de bor i. De har mot alle odds jobbet seg opp til gode stillinger, drevet banker, vært godt utdannet og jobbet i ulike deler av staten. På godt norsk så har de vært meget godt integrert. Allikevel har de møtt en enorm motstand fra de fleste hold. Er dette fordi de egentlig ikke har vært så godt Integrert?? nei jeg mener at det er fordi de har vært så godt integrert, men samtidig har beholdt sin egenart. Tanken for en del at en gruppe mennesker lever som vanlige borgere i vårt samfunn, følger lovene, er lojale, men samtidig ikke vil henvende seg til den kristne tro og følger visse andre skikker som overhodet ikke gr ut over samfunnet ser ut til å irritere en god del mennesker. Denne holdningen ser ut til fortsatt å eksitere i det norske samfunnet i dag selv om den blir rettet mot andre grupper. Bare tanken på at muslimer, katolikker osv osv kan tjene den norske stat og samtidig holde på en viss basis av sin kultur og religion ser ut tio å irritere vettet av oss. Tenk de er som oss, men ikke helt som oss allikevel. Å her kommer de å feirer vår nasjonaldag, snakker som oss, påstår at de er er en av oss osv osv. Slike mennesker må garantert våre femtekolonister.
Saken er menneskene her i samfunnet ikke har forandret seg en døyt. Enda mer integrering og lojalitet kan faktisk føre til en gjentagelse av den samme menneskeforakten vi i århundrer har vist jødene. Så løsningen til fremtiden ligger egentlig like mye i oss selv som de mennesker vi ønsker skal integrere seg.

2 kommentarer

Lise

08.01.2008 kl.21:27

*Klappe henrykt*! Ord som varmet det her =)

Har en kjæreste med muslimsk bakgrunn, en venn av samme art, og selv er jeg ikke helnorsk (halvt Canadisk, dog det ikke er det værste stedet og komme fra her til lands) . Er helt enig med deg. Fordommer og rasehat har kommet fra generasjoner long time back. Det er så utrolig synd!

Se f.eks to drapssaker i oslo(kun eksempel). En kvinne drept av nordmann, og en kvinne drept av muslim på samme kveld. Hvem står PAKKA opp på første siden, og hvem står som liten sak i nederste kolonne i midten av vg med minst mulig skrift? Trenger dere lang tid for å tenke? Muslimen hadde nemmelig blitt hakka oppetter veggen, mens jeg skal vedde ganske mye på at en med norsk bakgrunn hadde blitt tatt helt annerledes. En tanke dere alle bør slå dere før dere kaller en "nigger" eller "forbanna jøde" ol...

Dere skal ikke tro alt dere hører fra media, dere skal ikke tenke alt fra 2.vk... Skaff deres egne erfaringer, og for all del ikke putt alle under samme kam.. =/

Mathias

08.01.2008 kl.23:38

Grunnen til dårlig integrering er sosial utfrysing av majoritetsbefolkningen, at innvandrere blir diskriminert på arbeidsmarkedet, osv. De føler egentlig at de aldri blir en av oss. Min kone er fra Iran, har bodd her 20 år, men føler at hun har iranske røtter for evig og alltid. Slik er det.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits